Jongeren stappen op de fiets voor rave door Utrecht Jongeren stappen op de fiets voor rave door Utrecht

Jongeren stappen op de fiets voor rave door Utrecht

Jongeren stappen op de fiets voor rave door Utrecht
Archieffoto van eerdere fietsrave in Utrecht
Tegelijk met acht andere steden in Nederland wordt er op 7 mei een fietsrave georganiseerd in Utrecht. Ruim 200 deelnemers willen die dag door de stad fietsen om aandacht te vragen voor de ‘toenemende geestelijke problematiek’ onder jongeren door de coronacrisis.

Tegelijk met acht andere steden in Nederland wordt er op 7 mei een fietsrave georganiseerd in Utrecht. Ruim 200 deelnemers willen die dag door de stad fietsen om aandacht te vragen voor de ‘toenemende geestelijke problematiek’ onder jongeren door de coronacrisis.

Het is de tweede keer dat de jongeren op de fiets stappen in Utrecht. Onder begeleiding van een muziekbakfiets gaat de groep op vrijdagavond een ronde door de stad maken. Ook in zeven andere steden wordt er gefietst.

De groep wil aandacht vragen voor de positie van jongeren tijdens deze coronacrisis. In een persbericht schrijven de initiatiefnemers: “Het huidige beleid zorgt ervoor dat er veel nieuwe problemen op de loer liggen: enorme stagetekorten, minder perspectief op een baan, oplopende studieschulden, eenzaamheid en depressie. Al ruim een jaar horen we ‘het is maar een jaar’, ‘het is maar een feestje’, ‘er zijn ergere dingen’. Maar ondertussen biedt de situatie steeds minder uitzicht en perspectief. Voor veel jongeren is deze onzekerheid ondraaglijk.”

Positief geluid

De initiatiefnemers benadrukken dat ze snappen dat de huidige situatie voor iedereen moeilijk is: “Wij ondermijnen niet andermans zorgen, maar opperen slechts de onze. We vragen hiervoor begrip en erkenning.”

Daarom wil de groep vrijdagavond een ‘positief geluid’ laten horen over de positie van jongeren in deze crisis. In totaal doen negen steden mee, Eindhoven, Alkmaar, Utrecht, Maassluis, Leeuwarden, Hilversum, Haarlem, Katwijk, Rotterdam, met Fiets voor je Leven.

8 Reacties

Reageren
 1. ANLIES

  wat is een rave?

 2. UTRECHTSE JANTJE

  Kan iemand mij uitleggen , waarom ‘n fietstochtje …Tegenwoordig ‘n fietsrave genoemd word !!!!

 3. Jan

  Is dit dat Amsterdamse feestje?

 4. Kadoendra

  De hele geschiedenis staat bol van de economische recessies en jongeren kunnen heden ten dage nu wel voor de gevolgen van de nieuwste crisis aandacht vragen maar je moet uiteindelijk hopen dat je er met veel wijsheid, creativiteit, geluk en hulp van de juiste personen, wat voor veel personen uiteindelijk ook een vorm van geluk is daar er ook veel personen zijn die helemaal geen hulp van andere personen krijgen, uiteindelijk iets van je leven maakt.

 5. Esrin W.

  Als het maar niet na 22.00 is want we willen wél gewoon slapen.

 6. Peter die kijkt

  Rave is een Engelse term voor een type feest. Het dansen en feesten wordt raving of soms ook wel raven genoemd. Het meervoud van rave is raves. Sinds de jaren tachtig van de twintigste eeuw verwijst het vooral naar feesten waar dance wordt gedraaid, maar de benaming stamt uit de jaren zestig van de twintigste eeuw.

 7. Justin

  @ANLIES, https://is.gd/2DcwDf

 8. Koel Hoofd

  Aandacht vragen voor een probleem door op de fiets door een stad bomvol fietsers te fietsen?
  Ze vallen niet eens op tussen al die fietsers…

  @Kadoendra, strak punt!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).