Joop Zoetemelk en Bernard Hinault fietsen de eerste Touretappe dwars door Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Joop Zoetemelk en Bernard Hinault fietsen de eerste Touretappe dwars door Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Joop Zoetemelk en Bernard Hinault fietsen de eerste Touretappe dwars door Utrecht

Joop Zoetemelk en Bernard Hinault fietsen de eerste Touretappe dwars door Utrecht
De iconische oud-wielerrivalen Bernard Hinault en Joop Zoetemelk hebben vandaag op de tandem gezamenlijk de eerste etappe van de aankomende Tour de France gereden. De oud-tourwinnaars streden voor het eerst niet tegen elkaar maar met elkaar. Onder begeleiding van de politie en tourkaravaan raceten ze 13,7 kilometer door de stad.

De iconische oud-wielerrivalen Bernard Hinault en Joop Zoetemelk hebben vandaag op de tandem gezamenlijk de eerste etappe van de aankomende Tour de France gereden. De oud-tourwinnaars streden voor het eerst niet tegen elkaar maar met elkaar. Onder begeleiding van de politie en tourkaravaan raceten ze 13,7 kilometer door de stad.

De 69-jarige Joop Zoetemelk won de Tour de France in 1980, stond zeven keer op het podium en reed de Tour zestien keer uit. De Fransman Bernard Hinault is één van de vier renners die vijfmaal de Tour de France won. Ook won hij onder meer twee keer de Ronde van Spanje en drie keer de Ronde van Italië. Tegenwoordig is de 60-jarige Hinault lid van het organisatiecomité van de Tour de France.

Met deze actie vragen de heren aandacht voor De Andere Tour, een alternatieve Tour de France voor mensen boven de 60. Zoetemelk licht toe: “Via De Andere Tour laten we zien dat mensen zo oud zijn als ze zich voelen. Dit was ‘slechts’ de eerste etappe en het smaakt wat ons betreft zeker naar meer. Bernard was destijds een geduchte concurrent en ontzettend sterk. We hebben vaak tegen elkaar gefietst. Nu deden we het eens samen op een tandem.”

Foto’s: Wouter RoosenboomZoetemelkHinault-a.s.r.DeAndereTour3 ZoetemelkHinault-a.s.r.DeAndereTour1DUIC reed eerder ook de eerste etappe, op onderstaande filmpje is precies te zien waar de renners zullen gaan rijden in Utrecht.

11 Reacties

Reageren
 1. Harrie Hoezee

  Wie zijn deze heren en waarom is dit nieuws?

 2. dicco

  @ Harrie Hoezee: als je niet kunt lezen, hoe kan het dan dat je wel kunt schrijven??

 3. Jo

  wordt Joop weer tweede…

 4. C.J.C.B.

  Mijn hemel, is het nu werkelijk nodig om op deze wijze bekendheid te geven aan het feit dat 60+ nog fietst. En moeten daarvoor dan met snerpende politiefluitjes kruispunten worden afgezet door motormuizen, waarvan er dan een aantal kei- en keihard, gevaarlijk dus, over zo’n kruispunt razen, waarna dan twee zielige oude heren op een tandem onder veel getoeter van auto’s volgen. Wat een vertoning. Utrecht, maak je borst maar nat voor nog veel meer — lawaaiige — ongein.

 5. Rob H.

  De commentaren hier bewijzen maar weer eens: Utrecht, het grootste dorp van Nederland…

 6. Jansen

  Wat een gezeur hier. Toch een leuk bericht.

 7. [email protected]

  Hemel ik ben een azijnzeiker, maar C.J.B.C. IS EEN ECHTE AZIJNZEIKER.

 8. Jan

  Twee levende legendes in Utrecht en Harrie vraagt zich af wie dit zijn…..reageer dan gewoon niet apelul.

 9. Cees van Heemert

  Geweldig deze foto’s te mogen zien! Waarom zeuren sommige mensen als ze niet begrijpen dat hier wieler historie werd gemaakt!

 10. Frank

  @jan: Als je alleen positief mag reageren op dit soort berichten duurt het niet lang of je komt in een soort Lalaland terecht waarin alles van de positieve kant bekeken moet worden op straffe van uitsluiting. In zo’n zieke omgeving wil je niet leven.

  @Cees van Hemert: “wielerhistorie” is een zwaar overschat Mart Smeets fenomeen. Mij (en velen met mij) zal het in de grond van de zaak worst wezen of een tros fanaten zich de pestpokken fietsen, schaatsen, voetballen, whatever. Voor hen roept dit soort berichten van binnen een gevoel op van “Rot toch op met je fietsflauwekul”.
  En die mening is uit de aard der zaak van evenveel waarde als die van de fietsofiele TDF-gekken.

 11. Marja

  2 Legendarische renners. Joop heeft duidelijk meer aan fietsen gedaan door de jaren heen dan Bernard. Maar een geweldige promo. Joop kan alleen ook nog zeer behoorlijk fietsen. Leuk toch, ook voor de stad Utrecht. Is er een keer wat te doen is het ook weer niet goed voor sommigen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).