Kaart: Deze Utrechtse supermarkten zijn open tijdens Kerstmis - De Utrechtse Internet Courant Kaart: Deze Utrechtse supermarkten zijn open tijdens Kerstmis - De Utrechtse Internet Courant

Kaart: Deze Utrechtse supermarkten zijn open tijdens Kerstmis

Kaart: Deze Utrechtse supermarkten zijn open tijdens Kerstmis
Lange rijen tijdens pinksteren voor de Albert Heijn aan de Burgemeester Reigerstraat. Archiefbeeld DUIC.
De ervaring leert dat boodschappen doen tijdens Kerstmis soms wat lastig is. DUIC heeft een overzicht gemaakt met alle supermarkten die open zijn tijdens Kerstmis en op kerstavond. De supermarkten met blauwe markeringen op de kaart zijn beide kerstdagen open en de groene alleen op kerstavond en Tweede Kerstdag.

De ervaring leert dat boodschappen doen tijdens Kerstmis soms wat lastig is. DUIC heeft een overzicht gemaakt met alle supermarkten die open zijn tijdens Kerstmis en op kerstavond. De supermarkten met blauwe markeringen op de kaart zijn beide kerstdagen open en de groene alleen op kerstavond en Tweede Kerstdag.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Bertje

  Iedereen heeft de mond vol van normen en waarden en tradities, zwarte piet enz. maar als het om een traditie gaat met kerst lapt iedereen alles aan zijn/haar laars, waarom niet een keer twee dagen alles dicht, als het zo doorgaat verliezen we tweede kerstdag, tweede paasdag en tweede pinksterdag aan een suikerfeestdag of een loofhutten dag of een slachtfeestdag of een kabouterdag of wat voor dag dan ook en dan is iedereen weer over de rooie.

 2. Teunemans

  Het is te gek voor woorden, je kan de hele zaterdag en zondag boodschappen doen. Dus 2 dagen dicht moet toch kunnen. Ik hoop altijd dat er niemand komt, dan sluit het vanzelf weer. Dus mensen ga geen boodschappen doen met die dagen.

 3. JdV

  On topic. De Coop op de Croeselaan is 365 dagen per jaar open. Problem solved.

 4. Teunis

  Ik ben nu alvast blij met het verse stokbrood, maar de hele dag open hoeft nou ook weer niet. Aan de andere kant, treinen en bussen rijden ook gewoon.

 5. Yoshua

  @Bertje, Waarom moet ik als niet religieus persoon twee dagen niet naar de winkel kunnen omdat er mensen een verjaardag willen vieren van een persoon.
  Paas, Pinkster en weet ik veel wat voor dagen de gelovigen allemaal hebben bedacht mogen van mij per direct worden afgeschaft. Waarom moet de meerderheid zich aanpassen aan de minderheid, omdat het vroeger andersom was misschien? Nederland is geen religieus land meer zoals vroeger. Oude tradities zijn irritante dagen geworden.

 6. Love is in the air

  @Yoshua

  Ik lees juist alleen maar ikke, ikke, ikke, ikke in je reactie.

  Mensen maken gebruik van het aanbod, omdat het aanbod er is. De vraag naar het aanbod wordt enorm gemanipuleerd door reclame en marketing.

  De meerderheid van de mensen had er geen enkele moeite mee dat de winkels dicht waren 2 dagen rondom kerst. En mensen zijn niet ineens andere mensen geworden de afgelopen 10 jaar.

  Ik vind het jammer dat de rust en stilte weg is.

  Overigens is kerst in de basis geen religieus feest, maar een heidens feest. Het feest van het licht rondom de donkerste dagen. Ook niet religieuze mensen hebben behoefte aan vaste momenten van bezinning. Bezinning is iets anders dan shop till you drop. Van shop till you drop wordt alleen de top van het internationale bedrijfsleven rijk. De klant krijgt even een vervuld gevoel. omdat hij denkt spullen nodig te hebben en dat hij of zij iets voorstelt als hij spullen kan aanschaffen. Dat gevoel ebt nogal snel weg.

  De gevolgen van decennia aan neo-liberalisme en kapitalisme: Mensen krijgen minder waar voor hun geld dan in de zestiger jaren, om maar eens iets te noemen. Mensen hebben dat niet door (leuke vergelijking: yuppen betalen nu de prijs van een vrijstaand huis van vroeger, voor een arbeidershuisje; best een leuke vergelijking). Steeds grotere delen van het loon gaan op aan het kopen van dingen, die vaak nog niet eens nuttig zijn. Gelet op de groei van de schulden industrie (incassobureaus bijvoorbeeld) kopen de meeste mensen zelfs meer dan ze zich kunnen veroorloven. Productie van de meeste producten wordt uitgevoerd door moderne slaven in ontwikkelingslanden. Daar wordt giga milieuschade aangericht. De spullen worden ook nog eens door de consumenten snel wegegooid, ook omdat de kwaliteit vaak ruk is. Doordat de productie verplaatst is naar lage loonlanden, is er hier heel erg grote werkloosheid ontstaan onder de laagst opgeleiden (die eerst in de fabrieken werkten) en ook al voor een deel de onderkant van de middenklasse. Als je dus veel (goedkoop) koopt, dan creëer je dus ook nog eens voor een deel werkloosheid in je eigen regio. Mensen willen steeds meer voor zogenaamd steeds minder geld, met als gevolg nog meer outsourcing naar lage loonlanden. Nog meer werkloosheid (en de daarbij behorende maatschappelijke onvrede).

  Nu komt de crux: wel bij de Action, Mediamarkt, Primark kopen, maar dan tegelijkertijd wel PVV of iets dergelijks stemmen (de de economische agenda van het neo-liebarlisme bijna helemaal volgen). Als je dat niet doorhebt, ben je best een sukkel. Ook vooral stemmen op dergelijke partijen voor de uitholling van tradities. Je enorm drukmaken over een roetveegpiet (die trouwens nog steeds voor het grootste deel zwart is, maar dan zonder de negerkarikaturen), maar wel zelf je eigen kerstfeest kapot kopen en maken; En dan zeuren over dat “andere mensen van buiten onze tradities kapot maken”. Echt een giller.

  Denk daar maar eens over na tijdens kerst. Liefde!

 7. Bertje

  @Beste Yoshua (mooie Bijbelse naam trouwens), ik ben niet gelovig maar als je met een landsbestuur zit wat bedrijven bevooroordeeld kun je er op wachten dat er vrije dagen worden geschrapt als het zo door gaat. Dat is mijn punt.

 8. chantal

  @Bertje: reageerde je ook zo toen de winkels op zondag open mochten of vind je het toch wel handig zo..?
  Ennuh: de spreekwoordelijke aap komt uit de mouw: het gaat je om de vrije dagen..? 😏

 9. Yoshua

  @Love is in the air, Prachtig verhaal, maar zeker een ikke ikke verhaal. kerst is hier gewoon een religieus feest, kan je wel zeggen en Wodan dan.
  ”De meerderheid van de mensen had er geen enkele moeite mee dat de winkels dicht waren 2 dagen rondom kerst”.
  Kom dan eens met de cijfers, dit lijkt verdacht op ikke ikke ikke.
  De winkels zijn afgeladen met mensen, dan ga jij beweren dat die mensen eigenlijk het fijner zouden vinden dat de winkel gesloten was.
  Geniet van je dagen, vrolijk kerstfeest.
  @Bertje, Hebreeuwse naam, moeder is Joods vandaar.

 10. Angelique

  Superhandig.
  Ik zie geen reden om geen boodschappen te doen alleen maar omdat iemand jarig is.

 11. BramD

  De meeste bedrijven zijn toch altijd al op maandagochtend gesloten?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).