Kaatstraat drie weken afgesloten voor autoverkeer | De Utrechtse Internet Courant Kaatstraat drie weken afgesloten voor autoverkeer | De Utrechtse Internet Courant

Kaatstraat drie weken afgesloten voor autoverkeer

Kaatstraat drie weken afgesloten voor autoverkeer
De Kaatstraat is bijna drie weken afgesloten voor autoverkeer.
De Kaatstraat wordt deze zomer opnieuw ingericht, daarom is de weg van maandag 13 augustus tot 31 augustus afgesloten voor autoverkeer. Het fietspad en de stoep blijven wel gewoon open.

De Kaatstraat wordt deze zomer opnieuw ingericht, daarom is de weg van maandag 13 augustus tot 31 augustus afgesloten voor autoverkeer. Het fietspad en de stoep blijven wel gewoon open.

De Kaatstraat ligt tegen de gloednieuwe wijk Zijdebalen aan en is toe aan een opknapbeurt. Het asfalt van de rijbanen wordt vervangen, het fietspad en het trottoir aan de nieuwbouwkant worden opnieuw aangelegd en er komt nieuw straatmeubilair. De werkzaamheden duren zo’n drie weken.

Tijdens de herinrichting is de weg afgesloten voor autoverkeer. Auto’s worden met borden omgeleid via de Oudenoord en de Draaiweg. Buslijn 1 zal tijdens de werkzaamheden omrijden via de David van Mollemstraat. Het trottoir en het fietspad aan de kant van de oude bebouwing, waar niet gewerkt wordt, kan gewoon gebruikt worden door voetgangers en fietsers.

7 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Misschien maar direct éénrichtingsverkeer van maken of helemaal afsluiten voor autoverkeer?

 2. Henri Koopman

  De gemeente heeft veel geld en moeite gestoken in onderzoek naar verkeer op de route Kaatstraat, Adelaarstraat, Willem van Noortstraat, Anthonius Matthaeuslaan. De route dwars door de oude buurten van Vogelenbuurt, Tuinwijk, Lauwerecht en Staatsliedenbuurt de zgn Votulastroute; 50% sluipverkeer op de route Oudenoord – Kardinaal de Jongweg. We praten er al bijna 25 jaar over, eindelijk staat ” ‘N AANPAK” in het college programma? KNIP Paardenveld was ooit de oplossing, totdat de VVD in het college kwam. Nu gaat de gemeente de Kaatstraat, onderdeel van het onderzoek, appart aanpakken zonder afstemming met de rest van de route. Wordt nu opnieuw de route als geheel vergeten omdat de Kaatstraat dan in korte tijd twee keer open moet? Schrijf je dat aan alle raadsleden, krijg je alleen reactie van de Partij voor de DIEREN! Waarvoor Hulde!!

 3. Rietje

  @Erwin.En waar moet al dat verkeer dan heen. Oudenoord/Omloop/Rode brug of, Amsterdamsestraatweg? Dat gaat ook niet. Minder auto’s in de stad zou helpen maar met zoveel extra woningen neemt het vooral toe. Vooral met woningen voor mensen met centen.

 4. JdV

  @erwin. Ook afsluiten voor fietsverkeer dan, en alleen nog toegang voor paard en wagens?

 5. Johan

  @ Erwin

  Erg herkenbaar. De lokale politiek staat volkomen los van de achterban. Heb laatst een mail met een vraag naar Sander van Waveren gestuurd. Nooit een reactie gehad, ook niet na een reminder. Onbegrijpelijke minachting voor de kiezer.

 6. Erwin

  @ Rietje: want mensen met centen hebben auto’s…? Misschien hebben ze juist wel centen omdat ze geen auto hebben. Wie zal het zeggen.
  Dat verkeer moet overigens helemaal nergens heen, we moeten naar een autoluwe/autoloze stad.

 7. Harry

  Gewoon die hele buurt platgooien en een plein met veel bomen van maken met een mooie fietsstraat. Simpel toch?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).