Kademuur op hoek Tolsteegsingel en Minstroom verzakt Kademuur op hoek Tolsteegsingel en Minstroom verzakt

Kademuur op hoek Tolsteegsingel en Minstroom verzakt

Kademuur op hoek Tolsteegsingel en Minstroom verzakt
De situatie vorig jaar in september. Ondertussen is er al extra grond gestort.
Een kademuur van de Minstroom op de hoek met de Tolsteegsingel is verzakt. De gemeente heeft vrijdag maatregelen getroffen om de situatie te stabiliseren. De Minstroom is afgesloten voor waterverkeer.

Een kademuur van de Minstroom op de hoek met de Tolsteegsingel is verzakt. De gemeente heeft vrijdag maatregelen getroffen om de situatie te stabiliseren. De Minstroom is afgesloten voor waterverkeer.

De kade is verzakt direct naast de verkeersbrug op de Tolsteegsingel. De verzakking is donderdagavond ontdekt. De gemeente laat weten dat de situatie nu weer veilig is door de getroffen maatregelen.

Op dit moment wordt onderzocht wie precies de eigenaar is van het stuk dat verzakt is en wordt er een plan van aanpak gemaakt. De betreffende kademuur ligt niet op openbaar terrein, maar direct naast het Hiëronymushuis. De Minstroom is tijdelijk afgesloten voor waterverkeer.

8 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  En ja hoor! Hebben ze in Amsterdam weer wat; dan kan Utrecht natuurlijk niet achterblijven.
  https://www.ad.nl/binnenland/kade-in-centrum-van-amsterdam-met-lantaarnpaal-en-al-ingestort~a2f44086/

 2. Massegast

  Zijn onze bruggen en kades er net zo aan toe als in Amsterdam? Nou, voorlopig kunnen vrachtschepen niet de Minstroom op 😉

 3. Heleen

  Heb in april 2019 daar ook al een flinke beschadiging van de kademuur gezien en gefotografeerd. Gemeld aan gemeente Utrecht via Twitter die meteen reageerde.
  Eigenaar van kademuur is achterhaald toen en die heeft het laten herstellen. Niet zo lang daarna merkte ik dat kademuur gerepareerd was. Kennelijk niet goed. Het kan zijn dat nu een deel is ingezakt dat er destijds nog goed uitzag? Maar hebben ze de rest van de muur dan niet geïnspecteerd?
  Foto’s via Twitter zoals het eruit zag in april 2019
  https://twitter.com/helena_is_here/status/1114209420509110273

  Nu moeten ze opnieuw de eigenaar achterhalen? Vreemd!

 4. Koel Hoofd

  @massegast, idd net zo erg.
  de politiek vind noodzakelijk technisch onderhoud nu eenmaal niet chique en verkwanselt belastingeld liever aan politieke prestige hobby projectjes.
  en…als je iets maar lang genoeg laat verkommeren dan kunnen dingen als zinloze peperdure fietsvoorzieningen eenvoudig doorgedrukt worden.

 5. BaasR

  Vooraal lekker die zware autos enzo er laten rijden.
  Opsouten met zwaar verkeer in de stad

 6. Chris

  Grrrrr, een Singel open en de Minstroom weer dicht, wilde net een nieuw rondje kanoeen via de Kromme Nieuwegracht, of is die ook nog steeds dicht?

 7. Katja

  Paar jaar geleden de Bemuurde Weerd, en nu dit ?
  Vindt er geen regelmatige controle plaats ?

 8. Bromsnor

  Bromsnor kan zich herinneren dat er aardig wat geïnvesteerd is in het herstel van de werven. Dat was toen ook niet goed ….

  https://www.duic.nl/algemeen/herstel-werven-kost-bijna-vier-miljoen-euro-extra/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).