Kampong speelt gelijk en blijft aan kop | De Utrechtse Internet Courant Kampong speelt gelijk en blijft aan kop | De Utrechtse Internet Courant

Kampong speelt gelijk en blijft aan kop

Doelpuntenmaker Constantijn Jonker (foto:Maurice de Wert)
Het was een bijzondere wedstrijd voor Constantijn Jonker. De eerste wedstrijd van dit seizoen was tegen Oranje-Rood. In deze wedstrijd scoorde Jonker de openingstreffer en raakte hij geblesseerd aan zijn hamstring.

Sinds 2 weken is Jonker weer fit. In Eindhoven was het weer Jonker die de score opende. Binnen de minuut zorgde hij al voor de 0-1 voor Kampong. Op de cirkelrand verovert Kemperman de bal van een Eindhovense verdediger. Jonker weet wel raad met de voorzet, 1-0. Er staan 36 seconden op de klok.

Kaart leidt tot goals

In de slotminuten van het eerste kwart komt Kampong in ondertal te staan. De Wijn en één van de arbiters hebben een misverstand dat leidde tot een groene kaart voor Kampongs aanvoerder. De twee minuten werden maximaal benut door de thuisploeg. Van der Schoot bracht zijn ploeg op gelijke hoogte. In dezelfde twee minuten kreeg OR een strafcorner die Kampong zonder eerste uitloop De Wijn. Uit een strafcorner van Van der Weerden, maakt Bob de Voogd de 2-1.

Kampong komt twee keer terug

Direct in het tweede kwart zorgde Havenga, ook uit een strafcorner, weer voor de gelijkmaker. Thomas Briels zorgde in de 22e minuut weer voor de voorsprong van de Eindhovenaren. Kampong kreeg veel kansen om gelijk te maken. Kellerman trof vaak de keeper waardoor het erop leek of Kampong de eerste nederlaag van het seizoen zou gaan leiden. Maar toen kreeg Jonker de bal voor zijn backhand. Iets voorbij de strafbalstip haalde hij onhoudbaar uit. Beiden ploegen verdienden het niet te verliezen. Kampong is door het gelijk spel bij gehaald door Bloemendaal. Beide ploegen zijn ongeslagen en speelden drie keer gelijk. Nummer 5 Rotterdam staat 9 punten achter de koplopers. Het verschil tussen Kampong en Oranje-Rood blijft 7 punten.

Programma

Zondag 19 november speelt Kampong de laatste wedstrijd voor de winterstop. hekkensluiter HDM komt naar ‘de Klapperboom’.