Kampongdames beginnen top aan het seizoen | De Utrechtse Internet Courant Kampongdames beginnen top aan het seizoen | De Utrechtse Internet Courant

Kampongdames beginnen top aan het seizoen

Paul Mosch
De heren en dames van Kampong hebben een zorgeloze zondag achter de rug. Beide ploegen staan na ruime overwinningen op laagvliegers tweede in de Hoofdklasse. Voor de Heren is een topnotering al jaren gebruikelijk. Voor de Kampong dames was het lang geleden dat de ploeg tweede stond.

Zes puntenweekend

De vrouwen van Santi Freixa wonnen vrijdagavond de belangrijkste wedstrijd van het weekend. Op vrijdag werd met 3-2 uit gewonnen van HDM. HDM is afgelopen jaren gelijkwaardig aan Kampong geweest en Kampong wil dit niveau ontstijgen. De eerste helft deed Kampong dat ook. Dankzij goals van nieuwelingen Simons, Gerritsen. De 3-0 kwam van Michelle Fillet, de aanvaller die vorig jaar amper in actie kwam door blessureleed. Na rust kreeg Kampong het zwaar, dankzij keeper Heerbaart lukte het de thuisploeg niet om vaker dan twee keer te scoren.

Zuidhof blijkt aanwinst

Zondag bewees die  andere nieuweling een echt aanwinst te zijn. Margot Zuidhof scoorde in de 1e, de 26e en de 65e minuut. Michelle Fillet scoorde een strafbal en Notman een strafcorner waardoor de eindstand op 5-0 kwam. Kampong en SCHC  zijn na vier speelronden de enige ploegen zonder nederlaag. De ploegen delen dus de eerste plaats. Volgend weekend staat de uitwedstrijd tegen Laren op het programma. Deze ploeg hoorde tot voor kort tot de absolute top van Nederland, maar is zeker op haar retour. Een goede kans voor Santi Freixa en zijn vrouwen om te laten zien dat het echt menens is dit jaar.

Walkover voor Kampong heren

De heren van Kampong hadden een zorgeloze middag. In de 20e minuut had Bjorn Kellerman al voor een 2-0 voorsprong gezorgd. Robert Kemperman maakte er ook twee. Spits Boet Phijffer en strafcornerschutter Havenga maakten beiden hun eerste van dit seizoen. Kampong scoorde in vijf wedstrijden 21 keer. Volgende week krijgt Kampong het waarschijnlijk zwaarder. Vrijdagavond gaat de landskampioen op bezoek bij verliezend finalist Amsterdam. Zomdagmiddag is Rotterdam te gast op de Klapperboom. Rotterdam was een jaar eerder verliezend finalist toen Kampong de eerste titel sinds jaren haalde.