Kantoren en Playlab in het bijzondere gebouw Wonderwoods verkocht | De Utrechtse Internet Courant Kantoren en Playlab in het bijzondere gebouw Wonderwoods verkocht | De Utrechtse Internet Courant

Kantoren en Playlab in het bijzondere gebouw Wonderwoods verkocht

Kantoren en Playlab in het bijzondere gebouw Wonderwoods verkocht
Het toekomstige Wonderwoods.
Het bijzondere Wonderwoods moet nog gebouwd gaan worden aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht maar de kantoorruimtes, een museumgedeelte en de parkeergarage zijn al verkocht. Koper ASR ziet goede kansen voor het unieke pand.

Het bijzondere Wonderwoods moet nog gebouwd gaan worden aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht maar de kantoorruimtes, een museumgedeelte en de parkeergarage zijn al verkocht. Koper ASR ziet goede kansen voor het unieke pand.

Wonderwoods is een veelbesproken project dat in 2022 klaar moet zijn. Het plan bestaat uit twee torens van 90 en 70 meter, verbonden met een loopbrug. De hoogste toren komt aan de Croeselaan. Deze komt eruit te zien als een ‘verticaal bos’, waarbij de beplanting is mee ontworpen op de balkons en de gevel. De toren aan de kant van bioscoop Kinepolis krijgt veel groen aan de binnenkant.

Bij Wonderwoods is er veel aandacht voor duurzaamheid, zo zal er gebruikt worden gemaakt van innovatieve technieken op het gebied van energie, water, gezondheid en circulariteit.

Kantoren

In de twee torens worden zo’n driehonderd woningen gerealiseerd, waarvan 40 procent koop en het overige deel huur. Er komen huurwoningen speciaal voor mensen die werken in de publieke sector en atelierwoningen. Ook is er 27.000 m2 gereserveerd voor andere voorzieningen als een PlayLab, kantoren, gezonde horeca, fitness, yogaruimtes, kleinschalige winkels en educatie.

ASR koopt de kantoorruimte van circa 14.000 m2, het Playlab van circa 2.400 m2, de onderliggende voorzieningen gelegen in de toren en de parkeergarage met plek voor 160 auto’s.

Playlab

Het Playlab wordt een proeftuin voor toekomstige technische en wetenschappelijke mogelijkheden. Playlab wordt ontwikkeld met verschillende partijen uit binnen- en buitenland. Het wordt een lab voor interdisciplinaire samenwerking, waar wetenschappers en kunstenaars samen experimenteren met nieuwe technologieën en toepassingen.

Pieter Vandeginste, fund director ASR Dutch Mobility Office Fund is blij met de aankoop: “Wonderwoods past perfect in de strategie van het ASR Dutch Mobility Office Fund, die zich richt op kantoren in de buurt van mobiliteitsknooppunten. Met name de combinatie van kantoorruimte met de creativiteit van het Playlab is daarbij uniek. In de stedelijke omgeving van de toekomst zie je steeds meer vermenging van functies. Wonderwoods is daarmee dan ook het concept van de toekomst.”

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).