Het kapotgevroren fietspad op de Croeselaan in Utrecht wordt in mei vervangen. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers gebruikmaken van de naastgelegen rijbaan.
Op de Croeselaan werd in 2018 een nieuw soort materiaal gebruikt voor de aanleg van het fietspad. RaMaC zou een stuk duurzamer moeten zijn. Het ging dan ook om een ‘innovatie’, maar het bleek helaas geen succes op die plek. Het fietspad is begin 2021 namelijk flink beschadigd na de strenge vorstperiode.
In oktober 2021 hoopte de gemeente nog dat het fietspad dat jaar hersteld zou worden, maar dat ging toch niet lukken. “Vanwege de verwachte weerscondities in de winterperiode, zoals nachtvorst, was het aanbrengen van het nieuwe beton op een eerder moment te risicovol voor de vereiste kwaliteit van het fietspad”, schrijft de gemeente.
Nu is bekend dat de herstelwerkzaamheden staan gepland tussen 7 en 22 mei. Het nieuwe fietspad wordt niet van het RaMaC-materiaal gemaakt, maar van beton. Tijdens de werkzaamheden worden de fietsers omgeleid over de rijweg en worden verkeersregelaars ingezet om dit te begeleiden.
Gekoppelde berichten

Kapotgevroren fietspad Croeselaan wordt volgend jaar vervangen door betonnen variant
Het was een echte primeur, de aanleg van het zogeheten RaMaC-fietspad op de Croeselaan in…
9 Reacties
ReagerenHeerlijk is dat toch. Al die innovaties. Net zoals met al die herbestratingen. Uit bezuinigingsoverwegingen andere fundering toegepast. Die niet werkt. Waardoor de steentjes in de hele stad gaan klapperen. Waarna er duur reparatiewerk moet plaatsvinden. Mag wat kosten allemaal hè.
Hep ut gevroren dan?
Hé Wim, maak je niet zo druk! Bouwend (falend) Nederland betaalt!
Welk fietspad? Het zijn Belgische fietspaden die bestaan uit betonnen platen, verschrikkelijk om te fietsen.
Dit fietspad staat symbool voor het zinloos ‘duurzaam’ wensdenken door de gemeente. Normaal asfalt had veel minder gekost en was niet kapotgevroren.
Als er nog wat materiaal over is, kunnen ze misschien eindelijk het fietspad op de Furkabaan (Lunetten) herstellen.
Ach wees blij dat we fietspaden hebben. Als er op de autorijbaan moet worden gefietst dan staat er ook weer een hele groep op zijn achterste poten, of wielen. Al zou ik aannemen dat er weleens vaker een fietspad is neergelegd en ik begrijp dan ook niet hoe zoiets na al die jaren ervaring fout kan gaan.
Wat een gezeur. Soms moet je toch iets proberen, anders hadden we nu nog op zandpaden vol met stront moeten gebruiken.
Ik ga er lekker van genieten als het af is! 😉