Kapotgevroren fietspad op Croeselaan in Utrecht wordt volgende week hersteld Kapotgevroren fietspad op Croeselaan in Utrecht wordt volgende week hersteld

Kapotgevroren fietspad op Croeselaan in Utrecht wordt volgende week hersteld

Kapotgevroren fietspad op Croeselaan in Utrecht wordt volgende week hersteld
Foto: Chantal Spaan
Het kapotgevroren fietspad op de Croeselaan in Utrecht wordt in mei vervangen. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers gebruikmaken van de naastgelegen rijbaan.

Het kapotgevroren fietspad op de Croeselaan in Utrecht wordt in mei vervangen. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers gebruikmaken van de naastgelegen rijbaan.

Op de Croeselaan werd in 2018 een nieuw soort materiaal gebruikt voor de aanleg van het fietspad. RaMaC zou een stuk duurzamer moeten zijn. Het ging dan ook om een ‘innovatie’, maar het bleek helaas geen succes op die plek. Het fietspad is begin 2021 namelijk flink beschadigd na de strenge vorstperiode.

In oktober 2021 hoopte de gemeente nog dat het fietspad dat jaar hersteld zou worden, maar dat ging toch niet lukken. “Vanwege de verwachte weerscondities in de winterperiode, zoals nachtvorst, was het aanbrengen van het nieuwe beton op een eerder moment te risicovol voor de vereiste kwaliteit van het fietspad”, schrijft de gemeente.

Nu is bekend dat de herstelwerkzaamheden staan gepland tussen 7 en 22 mei. Het nieuwe fietspad wordt niet van het RaMaC-materiaal gemaakt, maar van beton. Tijdens de werkzaamheden worden de fietsers omgeleid over de rijweg en worden verkeersregelaars ingezet om dit te begeleiden.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Heerlijk is dat toch. Al die innovaties. Net zoals met al die herbestratingen. Uit bezuinigingsoverwegingen andere fundering toegepast. Die niet werkt. Waardoor de steentjes in de hele stad gaan klapperen. Waarna er duur reparatiewerk moet plaatsvinden. Mag wat kosten allemaal hè.

 2. Massegast

  Hep ut gevroren dan?

 3. Erin

  Hé Wim, maak je niet zo druk! Bouwend (falend) Nederland betaalt!

 4. Maurice

  Welk fietspad? Het zijn Belgische fietspaden die bestaan uit betonnen platen, verschrikkelijk om te fietsen.

 5. Eddy

  Dit fietspad staat symbool voor het zinloos ‘duurzaam’ wensdenken door de gemeente. Normaal asfalt had veel minder gekost en was niet kapotgevroren.

 6. RABE

  Als er nog wat materiaal over is, kunnen ze misschien eindelijk het fietspad op de Furkabaan (Lunetten) herstellen.

 7. Len

  Ach wees blij dat we fietspaden hebben. Als er op de autorijbaan moet worden gefietst dan staat er ook weer een hele groep op zijn achterste poten, of wielen. Al zou ik aannemen dat er weleens vaker een fietspad is neergelegd en ik begrijp dan ook niet hoe zoiets na al die jaren ervaring fout kan gaan.

 8. Herman

  Wat een gezeur. Soms moet je toch iets proberen, anders hadden we nu nog op zandpaden vol met stront moeten gebruiken.

 9. GeeWee

  Ik ga er lekker van genieten als het af is! 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).