Kappers in Utrecht kunnen weer knippen: maar verloopt alles soepel straks? | De Utrechtse Internet Courant Kappers in Utrecht kunnen weer knippen: maar verloopt alles soepel straks? | De Utrechtse Internet Courant

Kappers in Utrecht kunnen weer knippen: maar verloopt alles soepel straks?

Kappers in Utrecht kunnen weer knippen: maar verloopt alles soepel straks?
Verschillende Utrechtse kappers geven aan blij te zijn dat ze maandag weer aan de slag kunnen. Ondanks de vreugde zijn er ook zorgen over bijvoorbeeld de grote stroom klanten die op gang komt en het afstand houden.

Verschillende Utrechtse kappers geven aan blij te zijn dat ze maandag weer aan de slag kunnen. Ondanks de vreugde zijn er ook zorgen over bijvoorbeeld de grote stroom klanten die op gang komt en het afstand houden.

Michelle Norbart van Haarhoek aan de Vleutenseweg zegt dan ook een dubbel gevoel te hebben bij het nieuws. “Aan de ene kant ben ik blij dat ik eindelijk weer aan de slag kan, maar ik vind het tegelijkertijd wel aan de vroege kant. Een anderhalvemetersamenleving gaat bij ons niet lukken. In het openbaar vervoer wordt het verplicht om een mondkapje te dragen en bij kappers niet, terwijl wij boven op onze klant staan. Gelukkig krijgen wij wel mondkapjes.”

Kim Martens van Beichies aan de Predikherenstraat maakt zich niet zozeer zorgen over zichzelf, maar wel over de stroom klanten die maandag op gang komt. “Duizenden mensen komen in beweging en dat lijkt mij nu niet verstandig.”

Paar dagen

Net als Norbart is Martens blij dat ze weer kan beginnen met werken. Ze vindt wel dat het nieuws wat eerder bekend gemaakt had mogen worden. “We hebben nu een paar dagen om voor te bereiden. In die tijd moeten we veel dingen doen zoals 700 klanten opnieuw inplannen en de zaak gereedmaken.”

Ook Patrick van der Vaart van Salon Beau Rivage aan de Willemstraat had graag iets meer tijd gehad. “Als ik heel eerlijk ben was ik liever op 20 mei opengegaan, nu moet alles halsoverkop geregeld worden.”

Druk

Van der Vaart wordt sinds gisteren constant gebeld door mensen die geknipt willen worden. “Ik moet een manier verzinnen om al die klanten te kunnen helpen. Zo kan ik niet te veel mensen tegelijk in de kleur zetten, want dan wordt het te druk. Maar we gaan niet klagen, het is fantastisch dat we weer open mogen en we doen wat we moeten doen.”

Alle zaken hebben verschillende maatregelen genomen waarmee mensen beschermd worden. Zo komen er schermen tussen de wasbakken, zijn er mondkapjes, staat er desinfecterende gel en wordt er maar een beperkt aantal klanten binnengelaten. Voor wie binnenkort naar de kapper wil moet snel zijn, want alle kappers gaven aan dat de agenda’s vollopen.

7 Reacties

Reageren
 1. Ruud Parée Meijer

  Ik ben wel heel erg nieuwsgierig hoe een kapper of pedicure, dan wel masseuse haar/zijn werk moet gaan uitvoeren.
  In een artikel in het AD stond namelijk dat ook voor hen de 1.50 meter regel van kracht blijft, én dat lijkt mij met een dergelijk beroep onmogelijk.
  ,

 2. Scherpschutter

  @Ruud

  Er zit geen enkele logica in het kabinetsbeleid. Het is onmogelijk om 1.5 meter afstand te houden en nog veel vreemder is dat ook enorme risicogroepen (50+) gewoon weer naar de kapper mogen…Het is vragen om een tweede golf…

  Een tweede golf die makkelijk voorkomen kan worden door alles alleen(!) weer open te stellen voor 50-‘ers…

  Het is voor een 50+’er verre(!) van veilig om met een airborne virus in de lucht een afgesloten ruimte als een kapsalon te bezoeken, waar het risivo voor een 50-‘er vompleet te verwaarlozen is, zelfs al zou men geen 1.5 meter afstand houden en geen mondkapjes dragen. Het virus vormt geen enkel noemenswaardig risico voor 50-‘ers…

  Heel heel vreemd dat dit onderscheid niet wordt gemaakt.

 3. Ton

  “Voor de een zijn ouderen dor hout dat door het virus moet worden gekapt en anderen pleiten voor leeftijdsgrenzen bij het heropenen van de horeca”

 4. Yoshua

  @Scherpschutter,
  Je bedoeld 80- en 80 plus die hebben last van corona en zeer zwakke mensen onder die leeftijd.
  Iedereen kan gewoon zijn ding doen.
  Wanneer jij in maart niet had geroepen om je zo gewilde lockdown dan hadden we die nooit gehad.
  De hysterische lockdown schreeuwers hebben onze economie compleet vernacheld.

  Misschien is een dag en nacht kapper een optie.
  Mensen werken thuis en kunnen zelf de uren invullen.
  Werk je liever van 20 tot 4 uur dan kan je om 4.30 bij de kapper zitten.

 5. Koel Hoofd

  Yoshua en Scherpschutter, jullie zijn het spoor compleet bijster omdat jullie discirimineren (onderscheid maken) vanwege angst en denken dat “jong en gezond” geen besmettingshaarden zijn (wel ziek maar geen symptomen) en de corona dans zullen ontspringen.

  Corona laat bij elk slachtoffer longschade achter, ongeacht de leeftijd.
  Corona doet nog meer vervelende dingen met hetmenselijk lichaam, dat is de wetenschap nu aan het onderzoeken.
  Voor iedereen geld: voorkomen is beter dan genezen.

  Onze economie is compleet vernachteld door de ideologie van het betere leven wat het democratisch sociaal neoliberaal capitalisme de mensheid voorspiegeld en waar de wetenschap haar bestaansrecht aan ontleend. Dus iedereen moet welvarend worden, lang en gelukkig leven, ten koste van de planeet.
  Die pikt dat niet, dus na corona komt er wel weer een ander dodelijk virus of bacterie want dat is het enige waaarmee de natuur de mens binnen de perken kan houden. Dat is de natuur.

  Want de mens gaat net zolang door met het vernietigen van de leefomgeving voor het vervullen van de eigen wensen en behoeften tot dat er nog een paar diepzee amoebes over zijn.
  De laatste genenpoel voor de natuur om het leven overnieuw mee te beginnen,
  Natuur 1 – menselijke wetenschap 0

  Voordat we dat totale dieptepunt hebben bereikt, hou gewoon corona buiten de deur door niet asociaal te zijn of te discrimineren en heel vaak de handjes te wassen.

 6. wollie

  voor grasmaaien zijn er al robots, waarom voor haarknippen nog niet?

 7. Klaas

  @ Yoshua

  Ja, eigelijk wel terecht punt. Het kabinet wilde een veel soepelere lockdown voorstellen, met bijv. gewoon scholen die open bleven.

  Het is onder druk van de publieke opinie, opgehitst door PVV en FvD, dat de lockdown veel strenger is geworden.

  Anders hadden we iets gehad wat nog meer op Zweden had geleken waarschijnlijk.

  Het is wel de vraag wat dit voor resultaten had gehad, maar ja, dat zullen we nu nooit weten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).