Kennismaken met buitenbeentjes uit de Bordeaux: biologische wijnen van gezonde druiven | De Utrechtse Internet Courant Kennismaken met buitenbeentjes uit de Bordeaux: biologische wijnen van gezonde druiven | De Utrechtse Internet Courant

Kennismaken met buitenbeentjes uit de Bordeaux: biologische wijnen van gezonde druiven

Kennismaken met buitenbeentjes uit  de Bordeaux: biologische wijnen van gezonde druiven

Je zult in het traditionele Bordeaux wijngaarden bezitten en er volledig van doordrongen zijn dat biologisch werken, zelfs biologisch-dynamisch werken, de enige weg vooruit is. Dat chemicaliën niet thuis horen in de wijngaard. Dat een grotere biodiversiteit in de wijngaard en goede vruchtbaarheid van de bodem essentieel zijn voor gezonde druiven. En dat je daarom het risico op een kleinere oogst voor lief neemt. Dan ben je in Bordeaux nog een buitenbeentje. Want Bordeaux houdt ook op dat vlak  vast aan traditie. Het aantal wijnboeren dat er biologisch werkt ligt ver onder het gemiddelde voor heel Frankrijk.

Catherine en Jean Luc Hubert, vijfde generatie wijnmakers in Bordeaux, maakten in de jaren ’90 de ommezwaai naar biologische wijnbouw. Ze doorbreken zo ongeveer elk stereotype van Bordeaux: naast het feit dat de wijngaarden biologisch-dynamisch worden bewerkt, zijn de wijnen jong al heerlijk drinkbaar en hebben ze een geweldige prijs/kwaliteit-verhouding.

De biologische wijnen Château Peybonhomme Les Tours en Château La Grolet hebben nog de traditionele uitstraling van een Bordeaux wijn. Met nieuwere cuvées, L’Atypic en Les Vacances de Monsieur Merlot, nemen ze afstand van de traditionele aanpak.

Kennis maken met Jean Luc Hubert en zijn wijnen proeven? Dat kan aanstaande zondag, tijdens de najaarsproeverij van Biowijnclub. Deze is van 15 – 18 uur, op de Burgemeester Reigerstraat 28 in Utrecht. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.biowijnclub.nl.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).