Kind (4) pakt auto van zijn moeder en botst op geparkeerde voertuigen in Utrecht Kind (4) pakt auto van zijn moeder en botst op geparkeerde voertuigen in Utrecht

Kind (4) pakt auto van zijn moeder en botst op geparkeerde voertuigen in Utrecht

Kind (4) pakt auto van zijn moeder en botst op geparkeerde voertuigen in Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Basisteam Utrecht Nrd
Een 4-jarig jongetje is zaterdag in de Utrechtse wijk Overvecht in de auto van zijn moeder gestapt om een rondje te gaan rijden. Nadat het kind tegen twee geparkeerde voertuigen was gebotst stapte hij uit om vervolgens een rondje te lopen.

Een 4-jarig jongetje is zaterdag in de Utrechtse wijk Overvecht in de auto van zijn moeder gestapt om een rondje te gaan rijden. Nadat het kind tegen twee geparkeerde voertuigen was gebotst stapte hij uit om vervolgens een rondje te lopen.

De politie kreeg zaterdag een melding over een klein kind dat op zijn blote voeten en in een pyjama over straat liep. Een voorbijganger zag het jongetje en besloot hem in de auto te zetten, omdat de passant dacht dat het kind mogelijk onderkoeld was.

Zowel de politie als de ambulance rukten uit. Van de ouders ontbrak echter ieder spoor. Agenten namen het jongetje mee naar het bureau en niet veel later hoorden ze dat er een melding was gemaakt over iemand die de plek van een ongeval had verlaten. Dit voertuig was tegen twee geparkeerde auto’s aangereden.

Telefoon

De auto die bij het ongeval betrokken was bleek op de naam van de moeder van het jongetje te staan. “Via de telefoon sprak zij met het kind en vervolgens zagen wij dat hij met zijn handen een botsing gebaarde en een stuurbeweging maakte”, schrijft de politie op sociale media.

Daardoor kregen de agenten het vermoeden dat het kind mogelijk achter het stuur zou hebben gezeten. Samen met de moeder zijn zij naar haar auto gegaan. Ondertussen kwam ook de vader naar die plek.

Avontuur

Agenten vroegen vervolgens aan het jongetje of hij kon laten zien hoe de auto werkte. “Het kind maakte met de sleutel de auto open en stopte de sleutel in het contact. Hij startte de auto, ging met zijn linkervoet naar de koppeling en trapte het gas in.”

Uiteindelijk bleek dat het jongetje, nadat zijn vader naar zijn werk was gegaan, de sleutels van de auto had gepakt en vervolgens was gaan rijden. Na de botsing is hij uitgestapt en in zijn pyjama weggelopen. “Gelukkig is het avontuur van deze mini-coureur met een sisser afgelopen”, aldus de politie.

8 Reacties

Reageren
 1. Peter

  Naast dat het natuurlijk absurd is schrik ik vooral dat een 4 jarig jongetje over straat liep zonder dat de ouders het in de gaten hebben gehad! Dat hij vervolgens gaat rijden is natuurlijk bizar maar voor t zelfde geld had hij een ernstig ongeluk gekregen of was hij vermist geraakt. Hoop dat ouders vooral een lesje geleerd hebben

 2. Massegast

  Wat erg voor die ouders dat de politie er aan te pas moest komen!

 3. streepje

  denk dat kind al vaker rijles van papa heeft gehad

 4. Koel Hoofd

  @Peter@Massegast
  Stellen jullie niet zo aan. Politie heeft precies gedaan wat ze moeten doen, iedereen beschermen, dus ook ontsnapte kleutertjes.
  Kinderen van 4 zijn echt een stuk slimmer en watervlugger dan men wenst te denken. Ze overzien alleen de consequenties van hun daden niet omdat ze daar letterlijk te klein voor zijn (dit joch is te klein om over het dashbord te kunnen kijken). Een van de redenen dat ouders verplicht zijn (of in iedergeval waren) om verzekerd te zijn voor schade aan derden aangericht door hun kroost).
  Ik weet van stel tienjarigen die ooit een monumentale villa in de fik hebben gestoken, die is tot de grond toe afgebrand… Dat heeft die ouders gruwelijk veel geld gekost. Die hadden echt reden om te schrikken en hun kroost legitiem geplet achter het behang te plakken.

  Zo te lezen hebben deze ouders een zeer intelligent en ondernemend kind, ga er maar aan staan om dat op te voeden in deze wereld. Daar gaan ze nog hun handen vol aan krijgen…Reacties zoals die van jullie dragen daar niet positief aan bij.

 5. Geenstijl@Utrecht

  Een kereltje van 4jaar oud die auto gaat rijden,erg grappig om te lezen,maar tegelijkertijd ook bizar.
  Gelukkig zijn er geen ernstige ongelukken gebeurt.

 6. yo

  Mag mijn reactie die ik van het weekend typte nog geplaatst worden?

  Mvg Yo

 7. RABE

  Knap van een klein ventje. Hij kan autorijden en hij kan bij de sleutels. Wie heeft het hem geleerd????
  Goed dat er alleen maar blikschade is. Hier vind ik dat de ouders toch flink moeten worden aangesproken.

 8. Joris

  @koelhoofd, makkelijk gedacht, tot jij het kereltje aan had aangereden met je auto, als hij bijvoorbeeld zo maar de straat op zou zijn gelopen. Erg makkelijk praten. Ooit gehoord van een slot op je deur om te voorkomen dat je kleuter op stap gaat? Je hoort als ouder je verantwoordelijkheid te pakken en een “ondernemend” kind een beetje in de gaten te houden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).