Kind zwaargewond na aanrijding Afrikalaan | De Utrechtse Internet Courant Kind zwaargewond na aanrijding Afrikalaan | De Utrechtse Internet Courant

Kind zwaargewond na aanrijding Afrikalaan

Kind zwaargewond na aanrijding Afrikalaan
Archieffoto traumahelikopter
Een kind is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt na een aanrijding op de Afrikalaan in Kanaleneiland. Vanwege de ernst van de verwondingen werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

Een kind is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt na een aanrijding op de Afrikalaan in Kanaleneiland. Vanwege de ernst van de verwondingen werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

Het kind zou tussen twee geparkeerde auto’s door de weg op zijn gerend. Hierdoor had de automobilist niet genoeg tijd om te remmen.

Het is niet bekend hoe het slachtoffer eraan toe is. Het kind is met onbekende verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurder van de auto heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd over het ongeval. Op de plek van het ongeluk wordt onderzoek gedaan.

12 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Heel zielig voor het kindje wat nu in de kreukels ligt.

  Maar nu was het een auto, dit kan ook met een eBike gebeuren want die horen en zien kleine kinderen al helemaal niet. En in tegenstelling tot een auto zit een fiets vol gemene scherpe uitstekels precies op kindhoogte… Die fietsers zitten ook opgesloten in hun eigen wereldbeleving waar automobilisten extreem scherp en alert bij afsteken.

 2. Suze

  Koelhoofd, het had ook een tractor kunnen zijn. Of een vuilniswagen. Een step? Uw beredenering slaat nergens op.
  Ik weet natuurlijk niet wat precies is gebeurd maar Los van dit ongeluk zou het kunnen schelen als kinderen die buitenspelen dondersgoed zouden weten (dus opvoeding) dat je niet tussen twee auto’s de weg op moet rennen.
  Mijn zus woont op dit stuk en volgens haar gaat het hier bijna dagelijks bijna mis met overstekende kinderen. Ze spelen vaak veel buiten, steken altijd zo ineens de weg op. Kleine kinderen op fietsjes, zonder ouders of iemand die een oogje in het zeil houdt.
  Het is erg treurig dat het nu zo mis is gegaan! Maar er ligt hier duidelijk een rol in opvoeding (ouders maar ook school bijvoorbeeld, verkeersexamen terug laten komen, etc!) van onze kinderen.

 3. C.

  Heel veel sterkte voor alle betrokkenen. Wat een schrik.
  Hoop dat het kind weer volledig zal herstellen.
  En misschien is er iets te doen aan de verkeersveiligheid daar?

 4. MJPD

  @Koel Hoofd
  Dit bericht over een zwaar ongeluk met een kind misbruiken om uw zoveelste onzinnige statement en daarmee uw fietsershaat te kunnen ventileren? Misselijkmakend….

 5. Wilma

  @Suze. Goed punt. Ik zie hetzelfde gebeuren bij mij in de buurt. Zelfs een kind van twee zie ik regelmatig zonder toezicht rondrennen, over de stoep en op straat, slechts toezicht van broertjes en zusjes in de leeftijd van 4 tot 7. De moeder is druk bezig met schoonmaken of thee drinken denk ik. Soms gaat een paar uur door. Het is een wonder dat het nog niet fout is gegaan. Ik vraag me af of dit geen ordinaire kindermishandeling is. Dat kind wist ook niet beter dan dat het aan het spelen was…

 6. JdV

  @mjpd: koel hoofd en suze hebben beide een valide punt. Misselijkmakend dat u dit onderwerp gebruikt om uw afkeer van mensen met een andere mening dan de uwe te ventileren.

 7. M.A.

  Klopt dat in de wijk Kanaleneiland veel kinderen zonder toezicht buiten spelen. Ouders met bepaalde achtergrond moeten echt beter opletten en hun verantwoordelijkheid nemen voor wat hun kinderen buitenshuis doen.

 8. MJPD

  @JdV
  Ah, de volgende fietshater meldt zich, maar dat bericht zal ongetwijfeld vanaf dezelfde zolderkamer zijn verstuurd.

 9. Hetty

  Het lijkt me sowieso verstandig, om deze weg, en andere kindrijke wegen 15 kilometer per uur te maken. Dat is veiliger, en het zal misschien een paar minuten op da aankomsttijd schelen. Bij veel scholen is het al deze maximumsnelheid, dus waarom niet op kindrijke plekken. Ook als een kind met een van zijn ouders is, kan het aan de aandacht ontsnappen, of zich lostrekken, en zo de weg op rennen.

 10. Hetty

  Natuurlijk wens ik dit kind een spoedig herstel – , en de ouders en andere familie heel veel sterkte toe, evenals de automobilist.

 11. Koel Hoofd

  @MJDP Het is je al fietsend zeker ontgaan dat ik het over veiligheid heb?
  @Suze kleine kinderen zijn razend vlug en een ongeluk zit in een klein hoekje. En daarnaast, moeders zijn echt niet perfect, ook al vindt de moedermaffia vaak zelf van wel.

 12. Yoshua

  lachen dat een persoon geboren voor 1935 afgeeft op de elektrische fiets.
  De stalhouders in die periode waarschuwden toen ook al tegen het opkomende gemotoriseerde verkeer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).