Kinderen pitchen ideeën voor hun wijk: “Halsoverkop ruimen wij de straten op!” | De Utrechtse Internet Courant Kinderen pitchen ideeën voor hun wijk: “Halsoverkop ruimen wij de straten op!” | De Utrechtse Internet Courant

Kinderen pitchen ideeën voor hun wijk: “Halsoverkop ruimen wij de straten op!”

Kinderen pitchen ideeën voor hun wijk: “Halsoverkop ruimen wij de straten op!”

Vandaag mochten kinderen van de verschillende Utrechtse wijkraden ideeën voor hun wijk  pitchen én er over debatteren. Het debat was onder leiding van burgemeester Van Zanen, wat voor sommige kinderen erg bijzonder was: “Ik ga deze hand nooit meer wassen!”

De kinderen van Ondiep denken dat ze hun wijk mooier kunnen maken door er op te ruimen: “Halsoverkop ruimen wij de straten op!” De kinderen van wijkraad Hoograven hebben leuke activiteiten bedacht om hun wijk wat leuker te maken en de kinderen van wijkraad Zuilen willen ouderen minder eenzaam maken door met ze te praten en spelletjes te doen. De kinderen uit Vleuten en De Meern willen de wijk vrolijker maken door bijvoorbeeld prullenbakken te versieren.

De kinderen zijn niet mild voor elkaar tijdens het debat. Er worden kritische vragen gesteld, zoals: wat voor spellen hebben jullie in gedachten? Wat is groen en sociaal aan jullie plan? Waar haal je geld vandaan?

Manyan en Ted (Hoograven, beide 11) vinden het leuk dat ze wat te zeggen hebben vandaag: “Nu kunnen wij eindelijk stemmen!” Sashuita (Vleuten en De Meern) is vooral heel enthousiast over het feit dat ze burgemeester Jan van Zanen heeft ontmoet: “Mag ik je telefoon, dan ga ik een selfie maken met de burgemeester!”

(foto’s: Jantine Albers)

Kinderraadsvergadering_3 Kinderraadsvergadering_4 Kinderraadsvergadering_2 Kinderraadsvergadering_5

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).