Kinderen tot 11 jaar in Utrecht kunnen een maand lang gratis met de bus en tram reizen Kinderen tot 11 jaar in Utrecht kunnen een maand lang gratis met de bus en tram reizen

Kinderen tot 11 jaar in Utrecht kunnen een maand lang gratis met de bus en tram reizen

Kinderen tot 11 jaar in Utrecht kunnen een maand lang gratis met de bus en tram reizen
Archieffoto DUIC
Kinderen tot en met elf jaar kunnen tot eind januari in Utrecht gratis met de bus en tram reizen. Zij hoeven geen kaartje te laten zien in alle bussen van Syntus Utrecht en alle bussen en trams van U-OV. Hiermee willen de vervoerders het makkelijker maken om met het gezin of de kleinkinderen op pad te gaan. 

Kinderen tot en met elf jaar kunnen tot eind januari in Utrecht gratis met de bus en tram reizen. Zij hoeven geen kaartje te laten zien in alle bussen van Syntus Utrecht en alle bussen en trams van U-OV. Hiermee willen de vervoerders het makkelijker maken om met het gezin of de kleinkinderen op pad te gaan. 

“Het is kerstvakantie, hét moment om elkaar met de feestdagen te bezoeken, zeker nu het weer kan”, aldus Sharon Bolhuis, van Syntus Utrecht. “Daarnaast is het al een dure tijd. Met deze actie willen we zorgen dat het makkelijker is om een keer de bus te pakken en samen met het gezin of de kleinkinderen op pad te gaan”.

Reizen met het OV is voor kinderen tot en met drie jaar altijd gratis. Een buskaartje voor kinderen van vier tot en met elf jaar kost bij Syntus en U-OV normaal gesproken 1,10 euro. Tijdens de actie kunnen deze kinderen nu dus ook gratis instappen. Per volwassene mogen maximaal drie kinderen gratis meereizen. Ze hebben daarvoor geen kaartje nodig.

66-plussers

In september kwam de provincie nog met een proef, waarin mensen die 66 jaar of ouder zijn en krap bij kas zitten een jaar lang gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer in Utrecht. Zij kunnen een abonnement aanvragen, waarmee ze gratis gebruik kunnen maken van de bussen en trams van U-OV en Syntus. De proef loopt nog tot 9 december 2023.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Mark

  Wanneer een keer de middeninkomens? Je weet wel, die groep die het financieel steeds moeilijker krijgt, omdat ze overal voor moeten opdraaien…

 2. JdV

  Geen idee wat de gemeente jaarlijks bijdraagt aan het instandhouden van het busnetwerk en wat de opbrengsten zijn. Maar het leek mij altijd een goed idee om het busvervoer gewoon gratis te maken aangezien dat volgens mij voor heel veel mensen nuttig zou zijn en juist mensen met de laagste inkomens dan vaker de bus zouden nemen. Ook bezoekers die normaal met de auto zouden gaan nemen dan wellicht vaker bus of tram. Je geeft ook geen geld meer uit aan dure controleurs dus wellicht is er wel een business-case te maken voor gratis bus en tram voor iedereen.

 3. Jos

  @ Mark

  Alsof middeninkomens de bus pakken. Hahahaha. Wat een giller. Daar voelt een meerderheid zich toch echt vaak te goed voor. Die vroemen liever. En dan klagen over files, stijgende benzineprijzen, parkeerkosten en dergelijke (dit terwijl het gewoon betalen voor gebruik van de kostbare ruimte, betalen voor onderhoud en kostbare luchtkwaliteit is).

  Dit soort acties zou de middenklasse juist kunnen verleiden voor kortere afstanden die te ver zijn om te lopen of fietsen (of bij slecht weer) eens wat vaker de bus of tram te pakken. Zeker als je wat minder haast hebt.

 4. Hoera

  @Mark, wat een geweeklaag weer, is dat alles wat jullie hier kunnen? Zo jammer.
  Middeninkomers hebben ook kinderen die op deze manier ook worden geholpen.

 5. Realist

  @Mark. Goed opgemerkt, dat is de groep die de subsidiepotjes vult waar links Sinterklaas van speelt. Deze groep moet betalen en verder hun mond houden (zie de reacties op je bericht). Binnenkort verkiezingen, hopelijk denkt deze groep goed na in het stemhokje.

 6. Dave...

  @Realist: ach gut, iemand met een middeninkomen (en misschien wel hoger) die afgunstig is op de laagst betaalden….Het wordt steeds gekker 🙂 🙂

 7. Koel Hoofd

  @Dave
  Die middeninkomens behoren anders tegenwoordig wel tot de onderklasse, met de uitzonderingsregel dat zij wel moeten betalen en verder hun bek houden.
  Dus het helpt ze wel, maar is ook een sigaar uit eigen doos…

 8. Realist

  @Dave. Oh jee, heb ik op je gesubsidieerde teentjes getrapt?

 9. Hans

  @ JdV
  helemaal eens!
  Gratis openbaar vervoer.
  Ook nog ‘es een oud socialistisch ideaal.

 10. HenQ

  Gewoon OV sowieso gratis maken met de feestdagen. Of heel inclusief op alle feestdagen gratis parkeren..

 11. Pee

  @Dave…
  Volgens mij begrijp jij niet goed wat er gezegd word .

 12. Dave...

  @Realist, ik word niet gesubsidieerd, maar ik gun een ander ook 😉

 13. Dave...

  @Pee, jawel hoor….ik trek het in een wat breder perspectief, want juist voor die mensen is het een aantrekkelijke regeling.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).