Kippersluis gaat over twee dagen dicht. Personeel is overgenomen door Jumbo | De Utrechtse Internet Courant Kippersluis gaat over twee dagen dicht. Personeel is overgenomen door Jumbo | De Utrechtse Internet Courant

Kippersluis gaat over twee dagen dicht. Personeel is overgenomen door Jumbo

Kippersluis gaat over twee dagen dicht. Personeel is overgenomen door Jumbo

Zaterdag om 19.00 uur sluit supermarkt Kippersluis aan de Biltstraat zijn deuren. Daarmee is de strijd tussen de broers van Kippersluis en Jumbo definitief in het voordeel van de laatste beslecht. De schappen raken leeg en veel producten zullen de laatste dagen met korting worden aangeboden. Het personeel is onder dezelfde arbeidsvoorwaarden overgenomen door Jumbo en heeft mogen aangeven bij welke vestiging zij willen werken.

Martin van Kippersluis probeert het einde van zijn winkel zakelijk te bekijken maar eenvoudig is dat niet. “Het is een zware tijd geweest. Cassatie is niet meer aan de orde, dus het is nu echt over. We hebben ons de laatste tijd vooral ingezet voor het personeel.

Jumbo heeft toegezegd de mensen over te nemen en te plaatsen in de Utrechtse vestigingen. Misschien kunnen ze terecht in het nieuwe filiaal in de Biltstraat. Ik neem althans aan dat daar een Jumbo-filiaal komt. Nee, van Jumbo heb ik dat niet vernomen. Daar hoor ik zulke zaken echt niet van.”

Kippersluis kijkt met een trots gevoel terug op de tijd dat hij de zaak onder eigen naam had. “Alle positieve reacties van de klanten, dat is toch geweldig. Je kan toch wel zeggen dat we hier de afgelopen twee jaar iets moois hebben neergezet.”

Heeft hij plannen om ooit weer eens met een supermarkt terug te keren in Utrecht? “Als jij een pand met vergunning weet, dan wil ik daar zeker naar kijken.”

Kippersluis 1Kippersluis 2 Kippersluis 4

1 Reactie

Reageren
  1. willem hendrik de groen

    Martin gaat zichzelf wel redden en voor het personeel ben ik blij dat Jumbo ze een plek gaat bieden.

    De bezetting heeft in ieder geval resultaat gehad en heeft geleid tot nieuwe ontwikkelingen inzake burgerparticipatie.

    Daar waar politiek en vakbonden nalatig zijn en blijven zetten wij onvoorwaardelijk in.
    BPU-Stichting BURP

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).