Kippersluis wil openblijven: ”Ontruiming allerminst zeker” | De Utrechtse Internet Courant Kippersluis wil openblijven: ”Ontruiming allerminst zeker” | De Utrechtse Internet Courant

Kippersluis wil openblijven: ”Ontruiming allerminst zeker”

Kippersluis wil openblijven: ”Ontruiming allerminst zeker”

Supermarkt Kippersluis in de Biltstraat gaat alle mogelijkheden onderzoeken om ontruiming tegen te gaan. Franchise-advocaat voor de supermarkt Kees Kan zegt daar ”reële opties voor te hebben”. Hoe haalbaar zijn deze voornemens?

Vorige week besloot de rechter dat Kippersluis in de Biltstraat over een maand moet ontruimen. Genoeg bewijs van samenzwering tegen Kippersluis, door Jumbo en de verhuurder, was er volgens het hof niet. Toch is het einde nog niet in zicht volgens Kan. De opgelegde ontruiming is volgens hem ”nog allerminst zeker”. Dat vertelt hij in een interview met vakblad de Levensmiddelenkrant.

Pijnpunten

“Wij onderzoeken nu alles opties die we hebben. Daarbij sluiten we niets uit.” zegt Kan. Kan wil in cassatie gaan bij de Hoge Raad, om zo te proberen het besluit van de rechter terug te draaien. De advocaat beseft echter wel dat dit verzoek niet voor de ontruiming afgehandeld zal zijn. “Dat zal lastig worden ja, maar er zijn wellicht meer reële opties die we kunnen inzetten.” Specifiek ingaan op de opties kan hij echter niet.

“Maar nogmaals, wij sluiten niets uit. Wij hebben zeker tien zwaarwegende en steekhoudende argumenten om de vreemde gang van zaken in deze rechtzaak mee te pareren. Het is natuurlijk absurd dat mijn cliënten diverse eerdere rechtzaken tegen Jumbo met glans hebben gewonnen en nu compleet met lege handen dreigen te staan. Jumbo heeft ons inziens een wanprestatie geleverd doordat zij de hoofdverhuurverplichting geschonden hebben. Dat is een van de belangrijke pijnpunten.”

Misstanden

In het interview met de Levensmiddelenkrant stelt Kan verschillende zaken aan de kaak die mis zijn gegaan in het contact met Jumbo, Super de Boer en Ezra. Kan vermoedt dat het de verhuurder vooral om het hoge tekengeld gaat dat ketens betalen voor A-locaties zoals de Biltstraat.

Kippersluis voerde onder Super de Boer altijd haar eigen naam. Maar toen die keten werd overgenomen door Jumbo, wilde het bedrijf van de naam Kippersluis af en er een Jumbo-franchise van maken. Kippersluis werd van ontruiming gered door een groep klanten die de super bezette en kreeg een maand extra tijd van de rechter tijdens een spoedzaak op 16 juli.

Het personeel van Kippersluis verkeert nog steeds in onzekerheid over hun toekomst.

1 Reactie

Reageren
  1. w.h.de groen

    Het personeel is ondertussen aan alle kanten in de steek gelaten daar zij van geen enkele kant info of hulp ontvangen inzake hun positie.

    De rol van het FNV hierin gaat deze week nog nader bekeken worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).