Klaas Drupsteen debuteert vanavond als presentator van Hello Goodbye: “De taart en wijn staan al klaar” | De Utrechtse Internet Courant Klaas Drupsteen debuteert vanavond als presentator van Hello Goodbye: “De taart en wijn staan al klaar” | De Utrechtse Internet Courant

Klaas Drupsteen debuteert vanavond als presentator van Hello Goodbye: “De taart en wijn staan al klaar”

Klaas Drupsteen debuteert vanavond als presentator van Hello Goodbye: “De taart en wijn staan al klaar”

De taart heeft hij al besteld en de wijn staat klaar. De Utrechter Klaas Drupsteen is donderdag voor het eerst te zien als nieuwe presentator van het NCRV programma Hello Goodbye, en dat moet natuurlijk gevierd worden, met mate want de opnames voor het volgende seizoen zijn alweer in volle gang.

Ga je de aflevering kijken? Met wie?
“De hele redactie komt bij mij thuis om de eerste aflevering te kijken. Lekker met pizza op de bank voor de tv. De taart heb ik woensdag al besteld. Ik ben gek op mooie wijnen, dus daar zal ik iedereen van schenken. Wel met mate hoor, want we moeten de volgende dag weer draaien.”

Joris Linssen is acht seizoenen lang het gezicht geweest van het programma, was het moeilijk om het stokje van hem over te nemen?
“Ik ben er zelf nooit zo mee bezig geweest. Joris heeft het heel lang en vooral heel goed gedaan en ik heb natuurlijk wel gekeken naar hoe hij het deed maar verder ben ik er niet zo bewust mee bezig geweest. Ik vind het natuurlijk wel spannend hoe men zal reageren op de uitzending van morgen, maar ik heb er vertrouwen in. We hebben veel mooie verhalen gevonden”

Hoe geef je mensen het vertrouwen dat ze hun hele verhaal bij je willen doen?
“Dat is moeilijk te zeggen maar ik denk dat mensen altijd al vrij makkelijk hun verhaal bij mij doen. Dat is wel prettig, zeker met een programma als Hello Goodbye. Ik denk dat het vooral te maken heeft met oprechte interesse, en dat ben ik; echt geïnteresseerd. Het zijn verhalen over zaken die ons allemaal raken: liefde, geluk, dood, heimwee en jaloezie.”

Gaat het dan nooit mis? Weet je altijd die snaar te raken?
“Nee, niet alles wordt uitgezonden er zit natuurlijk ook wel eens een minder gesprek tussen. Maar over het algemeen lukt het wel. We hadden voor dit seizoen meer goede verhalen dan we konden uitzenden.”

Hoe kies je dan welke verhalen wel de uitzending halen en welke niet?
“Dat is een kwestie van kill your darlings. Je kan niet alles uitzenden, soms zijn verhalen heel mooi maar past het niet in de aflevering. Er moet een balans zijn tussen zware en luchtige, vrolijke verhalen.”

Welk verhaal is je het meest bijgebleven?
“Dat is er niet één, dat zijn er heel veel. Maar de aflevering van morgen sluit af met het verhaal van een Somalische vrouw die op Schiphol voor het eerst in drie jaar haar vijf jonge kinderen terugzag. De spanning en zorgen die zij had en het moment dat ze haar kinderen weer zag, dat was wel heel indrukwekkend.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).