Klachten over darkstores in Utrecht lijken af te nemen na sluiting twee locaties Klachten over darkstores in Utrecht lijken af te nemen na sluiting twee locaties

Klachten over darkstores in Utrecht lijken af te nemen na sluiting twee locaties

Klachten over darkstores in Utrecht lijken af te nemen na sluiting twee locaties
Een flitsbezorger van Flink
Het aantal klachten over darkstores in Utrecht, van waaruit flitsbezorgers boodschappen brengen, lijkt de afgelopen maanden flink te zijn afgenomen. De belangrijkste reden lijkt de sluiting van twee locaties aan de Amsterdamsestraatweg en de Nobelstraat.

Het aantal klachten over darkstores in Utrecht, van waaruit flitsbezorgers boodschappen brengen, lijkt de afgelopen maanden flink te zijn afgenomen. De belangrijkste reden lijkt de sluiting van twee locaties aan de Amsterdamsestraatweg en de Nobelstraat.

De fietsende flitsbezorgers zijn al bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Vorig jaar ontstond echter commotie omdat er meerdere overlastklachten waren over de darkstores van waaruit flitsbezorgers werken. Ook was er nog geen beleid voor deze nieuwe soort bedrijfstype.

Utrecht telt in totaal vijf vestigingen van de bedrijven Flink, Getir en Gorilla’s. In 2021 en 2022 kwamen er meerdere klachten binnen over een aantal van deze darkstores, maar in 2023 heeft nog niemand een overlastmelding gemaakt. Wat daarin meespeelt is dat twee vestigingen van Flink, aan de Amsterdamsestraatweg en aan de Nobelstraat, waar in 2021 en 2022 tientallen klachten over binnenkwamen, inmiddels zijn gesloten.

Nieuw beleid

Om er tot slot voor te zorgen dat het aantal klachten niet toeneemt werkt de gemeente aan nieuw beleid voor flitsbezorgers. “De voorwaarden in het voorstel hebben als doel overlast in de omgeving te voorkomen, een juiste uitstraling van het pand te garanderen en met name om goede communicatie en participatie met buurt en gemeente te borgen”, schrijft de gemeente.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Als je gewoon zelf je boodschappen haalt, en niet voor een zak chips laat bezorgen is die onzin gauw weg.

 2. Kees Truijens

  @Katja Bij mij in huis wonen pubers. Als de pils van hun ouders op is bellen ze een flitsbezorger. Uurtje later chips op. Even bellen.

 3. w

  @katja
  ja dat doen boomers, heeft u ook nog vaste lijn, papieren krant en tv abonnement?

 4. Katja

  @Kees, pubers mogen nog geen alcohol…

 5. Wendy

  @Kees.
  Misschien xorgen dat er voldoende in huis is?

 6. Vissers

  @Kees en Katja

  Getir heeft een minimum bestelbedrag van 10 of 15 euro, dus voor een zak chips komen ze niet eens 🙂

  En dan betaal je ook nog 3,99 bezorgkosten. lijkt me sterk dat men dat voor een zak chips over heeft.

 7. Inez

  Heel erg blij dat die aan de Nobelstraat weg is. Het was een totaal ongeschikte plek voor een darkstore.

 8. Sanne

  Blij met minder darkstores. Met winkels op loopafstand is het toch bezopen dat vooral jongeren hier bestellen? Te lui even een ommetje te maken! Te verwend door mams en paps?
  Gewoon boodschappen doen, inschatten hoeveel chips en bier er nodig is en op=op lijkt mij

 9. Wendy

  @Sanne.Helemaal mee eens

 10. Len

  Ik ben wel voor meer kiosken/avondwinkeltjes. Net als in Zuid-Amerika, een soort uitgiftepunt met tralies ervoor zodat het gajes de boel niet overvalt.

 11. HenQ

  Noem me ouderwets, maar sowieso een irritante trend voor luie mensen. Ik pak voor mn boodschappen gewoon de fiets.
  Groetjes, een millenial.

 12. Scherpschutter

  “Darkstores”. Geinige taalvondst van de ambtelijke spindokter van dienst. Alsof het illegale gokcentra- of cocaïnedistributiepunten betreft, in plaats van goudeerlijke en volkomen legale bedrijfjes die wat boodschapjes rondbrengen….LOL

 13. Janssen

  Ja, want vreten, snacken, zuipen en lui zijn is het doel in het leven waar je gelukkig van wordt. Lang leve het consumentisme. Laat de rijken rijker worden door een aangesmeerd en aangewakkerd (manipulatie!) koopgedrag. Laten we de planeet lekker nog verder leeg trekken van grondstoffen en vol dumpen met ons afval. En dat allemaal om lekker lui obees te worden en maaltijdbezorgers zich in het rond te laten fietsen op electrische fietsen.

  Mensen op fietsen die allemaal nuttig werk hadden kunnen doen, want we hebben ook helemaal geen personeelstekorten in de zorg en dergelijke.

 14. HenQ

  @len
  Dat nachtwinkels in Utrecht eigenlijk niet bestaan heb ik sowieso nooit begrepen.
  In Thailand kan ik ieder moment naar de 7-11…

 15. Realist

  Toch mooi om te zien dat er in een groen links bolwerk als Utrecht een enorme behoefte is aan overdadige luxe.

 16. Kloek

  @ Realist

  Hoe kom jij er eigenlijk bij dat Utrecht een Groen Links bolwerk is?

  Volgens mij begrijp jij gewoon niet zo goed hoe politiek of staatsinrichting werkt. Dat laat je in al je reaguursels zien.

  Dat Groen Links de meeste stemmen trekt en samen met andere grote partijen de coalitie vormt wil dat toch niet zeggen dat heel Utrecht Groen Links stemt? Sterker nog de overgrote meerderheid van de mensen stemt nooit op de grootste partij (alleen in echte dictaturen gebeurd dat).

  Veel (international) students (maar ook veel Nederlandse studenten) stemmen bijvoorbeeld helemaal niet. Laat dat nu net de grootste klantengroep van de flitsbezorgers zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).