Klachtenexplosie rond vuurwerkoverlast - De Utrechtse Internet Courant Klachtenexplosie rond vuurwerkoverlast - De Utrechtse Internet Courant

Klachtenexplosie rond vuurwerkoverlast

Klachtenexplosie rond vuurwerkoverlast
Er zijn afgelopen oktober veel meer klachten binnengekomen rond vuurwerkoverlast dan voorgaande jaren in oktober. Dat blijkt uit antwoorden van het college van B&W na vragen van D66.

Er zijn afgelopen oktober veel meer klachten binnengekomen rond vuurwerkoverlast dan voorgaande jaren in oktober. Dat blijkt uit antwoorden van het college van B&W na vragen van D66.

Bij de meldkamer van de politie zijn er in de maand oktober 126 meldingen overlast vuurwerk binnengekomen. Dit zijn er aanzienlijk meer dan voorgaande jaren. In de jaren 2012, 2013 en 2014 waren er in dezelfde maand respectievelijk 22, 14 en 48 meldingen binnengekomen. “Deze overlastmeldingen zijn niet alleen afkomstig uit Hoograven en Lunetten, maar ook in andere wijken in Utrecht neemt het aantal meldingen toe zoals in Kanaleneiland, Rivierenwijk en de Taagdreef. Dit kan het gevolg zijn van meer vuurwerk, maar ook van het stimuleren om meer te melden,” zo meldt het college.

Autobranden

Het college heeft ook antwoord gegeven wat te gaan doen om de vele autobranden die de stad vorig jaar teisterden te gaan voorkomen. Een oplossing zoals ooit in Den Haag is bedacht om parkeergarages open te stellen tijdens de jaarwisseling komt er niet. Wel wordt er geëxperimenteerd met een nieuw middel: de live social media monitor. “Voorafgaand en tijdens de jaarwisseling monitort politie social media. Hierbij is autobranden één van de focuspunten. We zetten als gemeente dit jaar als pilot de live social media monitor in.” Op deze manier hoopt de politie het opsporen van daders te bevorderen gezien de verwachte leeftijdsgroep van de daders.

4 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Voor de duidelijkheid: dit is dus illegaal vuurwerk want er is geen vuurwerk te koop. En eigenlijk gewoon 100% van alle harde knallen die je gaat horen is illegaal vuurwerk uit Belgie/Polen/Oostblok.

  Dit heeft dan ook niets te maken met de consumenten verkoop in de laatste 3 dagen van het jaar.

 2. ECB

  @ Natte Otter,

  Er is wel dergelijk vuurwerk te koop. Het gaat hier om het legale cat. 1 vuurwerk. Daar vallen onder: sterretjes, grondbloemen, knetterlinten, taart fontijnen enz.

 3. Rietje

  @ecb
  Maar jouw voorbeelden hebben dan weer niets met keiharde knallen en de daarbij horende overlast te maken.

 4. Anna

  geen vuurwerk te koop, er ligt genoeg in de schuurtjes van de potentiële knallers. Waar de slimmerds na elf uur het geknal afsteken zodat oom agent ze niet pakt. Want dan is het merendeel van de agenten naar huis en gelden alleen spoedjes.
  natuurlijk mag er niet over het milieu gerept worden, nu met de klimaattop gaat straks met oudejaarsavond de toegestane waarde fijnstof met 40x keer omhoog. Zie de site van het milieucentrum. waar ook staat dat het grondwater vergiftigd word. Toch gaan we lekker door met deze gezellige traditie.
  want als het feest is kan de wereld ons gestolen worden.
  Gezond 2016.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).