Kleinzoon grondlegger Vocking worst 60 jaar getrouwd | De Utrechtse Internet Courant Kleinzoon grondlegger Vocking worst 60 jaar getrouwd | De Utrechtse Internet Courant

Kleinzoon grondlegger Vocking worst 60 jaar getrouwd

Kleinzoon grondlegger Vocking worst 60 jaar getrouwd
Het 'diamanten-stel'. Foto: Truus Lucassen
De Utrechters Gerard (86) en Ans Vocking (84) vierden zondagmiddag hun zestigjarig huwelijksfeest op de Mariaplaats, waar ze sinds 2001 wonen. 

De Utrechters Gerard (86) en Ans Vocking (84) vierden zondagmiddag hun zestigjarig huwelijksfeest op de Mariaplaats, waar ze sinds 2001 wonen. 

Gerard is een telg uit het Utrechtse geslacht dat naam heeft gemaakt met de ‘Vocking worst’. In 1891 begon zijn grootvader op de Steenweg ‘Varkensslachterij H.N.A. Vocking’. Ans Huinck werkte in de banketbakkerij bij haar vader en moeder aan de Wittervrouwenstraat 23, hoek Lucas Bolwerk.

Gerard werd belastingadviseur en ging met zijn vrouw wonen aan de Emmalaan. Het stel kreeg zeven kinderen en heeft inmiddels elf kleinkinderen en één achterkleinkind.

Felicitaties

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima stuurden afgelopen week een felicitatie. Ook de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht liet van zich horen. Op 1 juni komt burgemeester Jan van Zanen hoogstpersoonlijk zijn gelukwensen overbrengen.

Het burgerlijk huwelijk werd gesloten op 29 mei 1956.

6 Reacties

Reageren
 1. Corrie Huiding-Stomp

  Van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Ik wens u nog mooie jaren samen, omringd door allen die u beide dierbaar zijn. En eet daarbij die heerlijke worst die zodra ik weer terug ben van vakantie zeker niet in mijn ijskast zal ontbreken.????

 2. E westerhoff beekink

  Gefeliciteerd met uw 60j aar huwelijksfeest en nog vele jaren samen met familie in gezondheid

 3. Peter Hendriksma

  Geweldig om twee zulke vitale 80ers te zien. Stomtoevallig ben ik op dezelfde dag geboren als waarop meneer en mevrouw Vocking getrouwd zijn. Ik wens beiden nog veel goede jaren samen toe.

 4. Sien en Gerard Baars

  Gerard en Ans van harte gefeliciteerd met jullie zestigjarig huwelijksfeest!

  Sien en Gerard Baars
  Stationsstraat 36B
  3451BZ Vleuten

 5. Karin Vocking

  Ja, geweldig dat ze samen deze mijlpaal hebben gehaald. Ik ben als 1 van hun 7 kinderen dankbaar en erg trots op mijn geweldige ouders die altijd voor ons en iedereen klaar stonden. En ze hebben beloofd te proberen zo nog 10 jaar door te gaan.
  Want wanneer je 70 jaar getrouwd bent, komt niet alleen de burgemeester, maar zullen ook Koning Willem Alexander en Koningin Maxima ‘op audiëntie’ komen. Dat willen we natuurlijk heel graag met hen meemaken. Ze zullen de majesteiten dan hartelijk ontvangen in hun mooie appartement aan de Mariaplaats en ze een heerlijk plakje Vocking-worst serveren met uitzicht op de Dom. We gaan ervoor!

 6. Lia Teeuwen Westbeek

  Gefeliciteerd namens de dochter van vleesrijder Joop Westbeek
  Mijn vader bezorgde vroeger vlees bij de slagerijen in Utrecht eo.ook bij de Firma Vocking samen met mijn op Piet.
  In onze kennissen kring zaten Hagenaars en daar moest mijn vader altijd de bekende Vocking worst voor mee brengen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).