Koekoekstraat wordt aankomende maand fietsstraat - De Utrechtse Internet Courant Koekoekstraat wordt aankomende maand fietsstraat - De Utrechtse Internet Courant

Koekoekstraat wordt aankomende maand fietsstraat

Koekoekstraat wordt aankomende maand fietsstraat
De Koekoekstraat wordt vanaf volgende maand een fietsstraat. Eind maart starten de werkzaamheden aan de straat die door veel bewoners als onveilig wordt beschouwd. In juni moet de herinrichting klaar zijn.

De Koekoekstraat wordt vanaf volgende maand een fietsstraat. Eind maart starten de werkzaamheden aan de straat die door veel bewoners als onveilig wordt beschouwd. In juni moet de herinrichting klaar zijn.

Op een fietsstraat is de fietser hoofdgebruiker en de auto te gast. De weg wordt uitgevoerd in rood asfalt. De straat krijgt op het smalle gedeelte van de weg plantenbakken en op het brede gedeelte meer bomen.

Tijdens de herinrichting is parkeren van motorvoertuigen en fietsen in de Koekoekstraat niet mogelijk.

9 Reacties

Reageren
 1. Ronald

  Wie weet nog dat deze straat ooit een belangrijke winkelstraat was?

  http://home.kpn.nl/buhu50ht/artikel/winkels.html

 2. Evert

  Ik mag hopen dat de bebording (en de controles op spookrijders) op de Van Humboldt-racebaan dan ook wordt aangepakt. Want daar ontstaat nu natuurlijk een levensgevaarlijke situatie, vaak uit onwetendheid.

 3. Peter

  Goed idee. Er zijn toch genoeg fietsers om op te offeren aan de maakbaarheidsgoden.

  Er zullen een paar kindjes, een puber of 2 en een stoïcijns door fietsende duic.nl commentator doodgereden worden, maar daarna zullen de meeste bellende automobilisten wel beter gaan opletten.

 4. BramD

  Als ik de tekening van de gemeente snap dan wordt het zwarte asfalt vervangen door rode. En komen er, ter aanvulling van wat er nu al op het trottoir staat aan fietsen, nog wat plantenbakken bij.

 5. Katja

  Nu de Amsterdamsestraatweg nog, zijn we gelijk verlost van die ettertjes in auto’s in de nacht.

 6. Paul Hoogland

  Ik ben helemaal voor de ruimte voor fietsers maar deze straat is de enige manier om met de auto van de wittevrouwensingel af te komen als je niet de binnenstad in wil en erg druk daardoor.
  De fietsers hebben vele andere opties, als je de weg kent hoef je hier nooit door dus ik begrijp dit niet zo goed.
  Beter het eerste smalle stuk zo houden en het fietsers nog duidelijker maken dat ze niet tegen het verkeer in moeten fietsen, wel zo veilig.

 7. Anita

  Het smalle deel van deze straat was altijd al eenrichtingsverkeer ook voor fietsers. Is er ook aangegeven hoe autoverkeer vanaf de Noorderstraat nu het centrum kan verlaten of is dit even “vergeten”?

 8. Ouke Arts

  Als fietser en bewoner juich ik Koekoekstraat fietsstraat van harte toe. Volgende stap is wat mij betreft dat het autoverkeer wordt verdeeld over meerdere straten in plaats van uitsluitend door deze toekomstige fietsstraat te worden gestuurd.

  ps. voor alle duidelijkheid: de grondgedachte van een fietsstraat is dat de automobilist te gast is en zijn of haar rijgedrag aanpast aan het kwetsbare fietsverkeer, waardoor de veiligheid voor iedereen wordt vergroot

 9. Evert

  Gewoon de Noorderbrug afsluiten ivoor autoverkeer (evt muv zaterdagochtenden) is een veel effectievere manier om de wijk te ontlasten. Verkeer rond de Noorderstraat kan dan of via de Breedstraat, Predikheren, Hopakker het centrum uit, of via de Voorstraat, Lange Jan. Nog beter zou het zijn om het dan via de Voorstraat, Potterstraat en St. Jacob af te laten vloeien.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).