Komend weekend herstelwerkzaamheden aan asfaltlaag trambaan Uithoflijn | De Utrechtse Internet Courant Komend weekend herstelwerkzaamheden aan asfaltlaag trambaan Uithoflijn | De Utrechtse Internet Courant

Komend weekend herstelwerkzaamheden aan asfaltlaag trambaan Uithoflijn

Komend weekend herstelwerkzaamheden aan asfaltlaag trambaan Uithoflijn
Komend weekend worden door de provincie herstelwerkzaamheden gedaan aan de trambaan van de Uithoflijn. Het gaat om werkzaamheden aan de toplaag van het asfalt op de gecombineerde tram- en busbaan.

Komend weekend worden door de provincie herstelwerkzaamheden gedaan aan de trambaan van de Uithoflijn. Het gaat om werkzaamheden aan de toplaag van het asfalt op de gecombineerde tram- en busbaan.

De werkzaamheden vinden zaterdag plaats tussen 7.00 uur en 16.00 uur tussen de kruising bij de Universiteitsweg en de halte Padualaan. Op zondag wordt tussen 7.00 uur en 16.00 uur gewerkt tussen de energiecentrale bij het UMC Utrecht en de halte WKZ/Maxima.

De freesmachine die gebruikt wordt voor de werkzaamheden, kan voor geluidsoverlast zorgen. Omwonenden zijn door de provincie Utrecht geïnformeerd over de werkzaamheden. Bedrijven en instellingen rondom tramlijn 22 blijven bereikbaar en er worden voor de veiligheid verkeersregelaars ingezet.

In de nacht van 21 op 22 april wordt ook nog regulier onderhoud uitgevoerd tussen de Padualaan en de Heidelberglaan. Dat gebeurt ’s avonds, waardoor de verkeersoverlast beperkt blijft.

10 Reacties

Reageren
 1. Kerel

  Waarom moet er om 7.00 in de ochtend begonnen worden? Er kan toch ook om 8.00 of 9.00 gestart worden? Lekker sociaal qua geluidsoverlast. Zeker gezien het zaterdag EN zondag betreft.

  Men kan toch prima tot 17.00 doorwerken in plaats van tot 16.00?

  Ik snap dat nooit.

 2. Karin

  Welke verkeersoverlast op de Uithof momenteel?

  Je kan juist nu prima overdag werken. Nachtwerk nu slaat echt nergens op. Is vervelend qua geluidsoverlast en kost je extra, omdat je personeel het dubbele moet betalen.

 3. Herman

  @Karin, kosten maakt voor de gemeente/provincie niet uit, dit is garantiewerk.
  Tenminste….. als die prutsers die voor opdrachtgever hun werk goed hebben gedaan, dat is maar zeer de vraag.

 4. Scherpschutter

  Herman

  Uit welke feiten blijkt dat dit garantiewerk is? Waar baseert u zulks op?

 5. TeringJantje

  @Kerel

  Het lijkt sowieso wel of alle apparaten die geluidshinder veroorzaken het alleen tussen 7 en 9 doen. Veegmachines, heggenscharen, noem het maar op. Als ik vervolgens een dagje vrij ben hoor ik na 9 uur niets meer. Dat gaat dus kennelijk elke dag zo. Is dat een bepaalde werkwijze? Of een soort moderne haanfunctie? De natuurlijke drang om even te laten weten dat je er bent?

 6. Koel Hoofd

  Is die toplaag nu al kapot?
  Of is dat onderhoud gewoon niet uitgevoerd tijdens het aanleggen van die peperdure tram?

 7. Wim Vreeswijk

  Er kan weer het nodige bijgeteld worden, bij die 500 miljoen voor die paar kilometer Uithoflijn.

 8. Kerel

  @ Wim en KH

  Dit was tijdens de bouw al bekend. Aannemer heeft hier een bouwtechnische fout gemaakt. Is ook nog eens op gewezen door de trambestuurders tijdens de testritten.

  Ik neem dus aan dat de aannemer hier ook verantwoordelijk voor is, hopelijk.

 9. G.H.

  @TeringJantje
  Hoe irritant ik die overlast zelf ook vind, uw ‘moderne haanfunctie’ vind ik geniaal gevonden 🙂

 10. wollie

  ik wil jullie 10 minuten voor aanvang wel wakker trompetteren, dan word je tenminste niet wakker van de werkzaamheden,

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).