Komende maand hinder voor fietsers door werkzaamheden Smakkelaarshoek en Sijpesteijntunnel Komende maand hinder voor fietsers door werkzaamheden Smakkelaarshoek en Sijpesteijntunnel

Komende maand hinder voor fietsers door werkzaamheden Smakkelaarshoek en Sijpesteijntunnel

Komende maand hinder voor fietsers door werkzaamheden Smakkelaarshoek en Sijpesteijntunnel
Beeld: CU2030
Fietsers kunnen de komende maand last hebben van werkzaamheden in het stationsgebied. In april wordt gewerkt aan het fietspad bij de Smakkelaarshoek en -kade en van eind april tot half mei aan het fietspad tussen de Smakkelaarshoek en de Sijpesteijntunnel.

Fietsers kunnen de komende maand last hebben van werkzaamheden in het stationsgebied. In april wordt gewerkt aan het fietspad bij de Smakkelaarshoek en -kade en van eind april tot half mei aan het fietspad tussen de Smakkelaarshoek en de Sijpesteijntunnel.

De eerste werkzaamheden zijn op maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 april. Dan wordt gewerkt aan het fietspad bij de Smakkelaarshoek en de Smakkelaarskade. Door de werkzaamheden is de ingang van de Stationspleinstalling aan de Smakkelaarshoek drie dagen dicht. Fietsers kunnen de stalling wel in en uit via de ingang aan de Moreelsehoek.

Fietsers die vanuit Utrecht West naar de binnenstad willen en andersom, kunnen om de werkzaamheden heen. Ook voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid.

Sijpesteijntunnel

Van maandag 19 april tot woensdag 12 mei verplaatsen de werkzaamheden zich. In die periode wordt namelijk gewerkt tussen de Smakkelaarshoek en de Sijpesteijntunnel. Er zijn dan werkzaamheden aan het riool en het fietspad wordt aangelegd.

De tunnel is tijdens de werkzaamheden dicht voor fietsers, die kunnen omrijden via de Leidseveertunnel of de Daalsetunnel. Voetgangers kunnen wel gewoon gebruik maken van de tunnel. Voor fietsers is er volgens CU2030 ook goed nieuws: het heuveltje bij de tunnel wordt dankzij de werkzaamheden iets minder steil.

7 Reacties

Reageren
 1. Carmen

  Smakkelaarshoek? Hemeltjelief, ik zie nu pas dat dat echt zo in Google Maps staat. Doe mij maar de Heinekenhoek of Cafetaria de Smulhoek.

 2. JdV

  Mooi fuikje. Even een BOA aan elke kant en bekeuringen schrijven bij fietsers die toch ondanks het verbod geen zin hebben om de omleiding te gebruiken en de tunnel nemen.

 3. TJA...

  @carmen:
  Een stukje geschiedenis: vroeger werd hier door de schippers gedobbeld om het krijgen van een vracht. Dat werd smakkelen genoemd.

 4. Carmen

  @TJA: dat weet ik. En het veld waar dit gebeurde heet daarom al eeuwen het Smakkelaarsveld.

  Maar nu is er dus een Smakkelaarshoek bijgekomen waar nooit een smakkelaar heeft rondgelopen. Waarom noemen we de Lange Viestraat tot en met Burgemeester Reigerstraat dan niet Smakkelaarsbusbaan? En nu we toch bezig zijn met elk punt in de stad een domme ‘hoeknaam’ te geven: Lepelenburg wordt Maliehoek en Domplein wordt Korte Nieuwhoek.

 5. Eland

  @ TJA… Kijk dat wist ik niet. Na 48 jaar is het smakkelaarsveld voor het eerst iets leuker geworden 🙂

 6. Cico

  Scherp van je Carmen. Maf dat opdrachtgevers van dit soort bouwprojecten zo ontzettend fantasieloos zijn met hun naamgeving, terwijl dit een ontzettend belangrijk is. Het is steevast drie opties:
  1) een Engelse naam dat de directe omgeving negeert
  2) een Naem dat Oud-Hollandsch leykt
  3) quasi geschiedvervalsing (Smakkelaars… hoek?)
  4) een woordgrap (kan heel goed werken, zoals Nijntje Pleintje maar ook heel hard falen)

  Wat is er mis met pleinen en straten vernoemen naar bestaande mensen/gebeurtenissen ipv dit soort postmoderne potpourri?

 7. Henk

  Het genoemde heuveltje bij de uitgang van de Sijpesteijntunnel aan de kant van het Smakkelaarsveld is inderdaad een verradelijk punt. Als dat minder stijl wordt is een ritje naar de binnenstad een stuk aangenamer en vooral veiliger.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).