Komt er een Wesley Sneijderstraat in Ondiep? | De Utrechtse Internet Courant Komt er een Wesley Sneijderstraat in Ondiep? | De Utrechtse Internet Courant

Komt er een Wesley Sneijderstraat in Ondiep?

Komt er een Wesley Sneijderstraat in Ondiep?
Dat Sneijder Utrecht niet vergeten is blijkt wel uit de Domtoren die hij voor zichzelf bakte. Beeld: Instagram
Moet er een straat in Ondiep komen die is vernoemd naar Wesley Sneijder? Die vraag wordt op 20 september voorgelegd tijdens de vergadering van Wijkraad Noordwest. Voorzitter van de wijkraad Gerard van Wakeren ziet het in ieder geval wel zitten.

Moet er een straat in Ondiep komen die is vernoemd naar Wesley Sneijder? Die vraag wordt op 20 september voorgelegd tijdens de vergadering van Wijkraad Noordwest. Voorzitter van de wijkraad Gerard van Wakeren ziet het in ieder geval wel zitten.

Sneijder, geboren en getogen in Ondiep, heeft veel betekend voor het Nederlandse voetbal, maar ook voor zijn wijk. Van Wakeren: “Hij doet veel voor Ondiep zoals het ondersteunen van de voetbalclub DHSC, geld geven aan de Voedselbank en het openen van een voetbalpleintje. We willen hem graag eren voor al zijn verdiensten.”

De Utrechter nam vorige week afscheid als recordinternational van Oranje en een wijkraadslid opperde daarom een straat of plein naar Sneijder te vernoemen.

Op 20 september is er een vergadering voor de wijk, waar ook wijkwethouder Klaas Verschuure voor het eerst bij zal zijn, en dan staat het onderwerp op de agenda. “Het idee gaat nu wel snel rond. Dit is een van de vragen die wij voor zullen leggen aan de gemeente. Ik heb nog geen reactie gehad, maar dat zullen we tijdens de vergadering wel krijgen”, aldus Van Wakeren. “Een naamswijziging is minder aantrekkelijk want dat zou mensen op kosten kunnen jagen met adreswijzigingen.”

Waar een eventuele Wesley Sneijderstraat, –veld of –plein zou moeten komen, weet Van Wakeren ook nog niet. De weg langs het DHSC-terrein zou een optie zijn, maar er zijn er meerdere.

Een straat vernoemen naar bekende personen gebeurt vaak pas na het overlijden. Toch hoeft dat volgens de voorzitter van de wijkraad niet altijd het geval te zijn. “We hebben in Utrecht ook het Jochem Uytdehaageplantsoen en de Anton Geesinkstraat was er ook al voor zijn overlijden. Het kan dus wel.”

7 Reacties

Reageren
 1. w

  misschien een beeld van Wesley op t Nijntjeplein, zijn tenslotte even groot

 2. Wesley!

  En dan hebben we ook die malle Dafne Schippersbrug al. In een vlaag van gemeentelijke verstandsverbijstering vernoemd terwijl ze net aan het begin van haar carriere stond en nog volop actief is. Dus: hup Wesley!

 3. Hugo

  Dan wordt het ‘sleutelhangersteegje’.
  Hugo Borst ook blij.

 4. Wim Vreeswijk

  Laat hij eerst maar eens een flink aantal wedstrijden voor de FC gaan ballen. Eerder krijgt hij van mij geen eigen straat in Utrecht.

 5. Bertje 030

  Inderdaad, die DFbrug herbenoemen naar Anton Geesink of Wesley, Forza Wes!!!!!!!!!!

 6. Socialist

  Het is een aardige jonge, maar om nou een straat te vernoemen, nee, net als die flauwe Dafne brug.
  Geld doneren doe je anoniem als je echt begaan bent met de armen, hij is dik betaalt voor zijn kunsten.

 7. Rob Bakker Bolhaar

  In plaats van het Thorbeckepark naast het terrein van DHSC in Ondiep lijkt mij het Wesley Sneijder Park mij een goede optie

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).