Komt de Spaanse wielerronde Vuelta naar Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Komt de Spaanse wielerronde Vuelta naar Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Komt de Spaanse wielerronde Vuelta naar Utrecht?

Komt de Spaanse wielerronde Vuelta naar Utrecht?
De start van de Tour de France was vorig jaar een groot succes. Foto: Robert Oosterbroek
Het Business Peloton Utrecht is bezig met een lobby om de Vuelta in 2019 naar Utrecht te halen. Als dat lukt, is Utrecht de eerste en enige stad ter wereld die alle drie de grote rondes binnen haar gemeentegrenzen heeft gehad.

Het Business Peloton Utrecht is bezig met een lobby om de Vuelta in 2019 naar Utrecht te halen. Als dat lukt, is Utrecht de eerste en enige stad ter wereld die alle drie de grote rondes binnen haar gemeentegrenzen heeft gehad.

BPU-voorzitter Cor Jansen liet volgens RTV Utrecht weten dat Utrecht een grote kanshebber is om de start van de ronde van Spanje binnen te halen. Horeca en de gemeente waren volgens het AD meteen enthousiast over het plan.

Het BPU roept ambtelijk, politiek en ondernemend Utrecht op de lobby te steunen. De lobby begint met een korte reis naar de start van de Vuelta, georganiseerd door het BPU. Het doel van de reis is om Utrecht op de kaart te zetten als startplaats voor de Vuelta in 2019. Het BPU wil proberen in de drie dagen de directie van de Vuelta te ontmoeten, intentieverklaringen bij Team Lotto Jumbo en Giant Alpecin ophalen en natuurlijk de beleving van de start meemaken.

De Spaanse wielerronde start dit jaar op zaterdag 20 augustus in Ourense, in het noordwesten van Spanje.

9 Reacties

Reageren
 1. Tja

  Ik denk dat Utrecht zijn geld wel aan andere dingen kan uitgeven. het is het ene prestigeproject na het andere.

  Misschien een ideetje om eens naar de volgende film te gaan binnenkort: https://www.youtube.com/watch?v=LKPghZ5cc_E

  Dan de naam alleen al, businesspeloton, mag ik een teiltje?

  Zegt ook meteen waarom het moet plaatsvinden, namelijk om het grote geld nog verder te spekken, onder het nom: brood en spelen;dan is het volk koest. Blij met een feestje, maar eigenlijhk wordt het volk genaaid waar het bij staat, zoals zo vaak in de geschiedenis.

  Geld en politiek spelen onder een hoedje en verdelen macht en geld. Dat daardoor zo’n beetje alle moderne wereldproblemen worden veroorzaakt negeert men maar een beetje. Struisvogelpolitiek heet zo iets. Maar goed, we weten allemaal hoe het met hoogmoed is afgelopen in vele bijbesle verhalen. Dat komt voor de val en is onvermijdelijk; jammer alleen dat er zovele onschuldigen in mee gezogen worden. Hoop dat het geld plezier heeft gehad tijdens hun lege leven vol pleziertjes.

  Gadvedegadver.

 2. JP

  Alsjeblieft niet weer die ellende naar de stad voor omwonende.
  Bij een dancefestival wil de gemeente kosten wat het kost dat klachten door de organisatie worden gereduceert waardoor soms zelfs de essentie van het festival in gevaar komt. Zodra het om sport gaat, of het nou een loop of een fietstochtje is, dan mag alles opeens dichtgezet en mogen er 100en klachten volgen.

  Als dit doorgaat, mag ik hopen dat de gemeente van haar fouten rondom de tour geleerd heeft. Bewoners eerst. Zeker bij dit soort evenementen die impact hebben. Geen geluidsoverlast op de vroege ochtend. Woonwijken en werk gewoon bereikbaar. Dat is alles. Dat zijn zaken die heel wat vervelender zijn dan een beetje muziek overdag maar de gemeente dan al snel wel weer problemen mee heeft.

 3. Nick

  Volgens mij was de Tour een groot succes vorige jaar, zowel qua feest als financieel. Dus kom maar door!

 4. herman

  Na de Tour is alles daarna een slap aftreksel.

  We hebben de grootste wedstrijd ter wereld gehad, dat was super, de rest voegt niets meer toe.

 5. Oog in Aller

  Leuk. Doen!

 6. Teunis

  Is dat niet een beetje snel na de Tour? Misschien kan Utrecht beter nog een paar jaartjes wachten voordat er weer uren reclamezendtijd voor de stad op wereldwijde televisieschermen nodig is.

 7. BB

  Tour was a once in a life time event.
  Dat valt niet meer te herhalen of te evenaren.
  Niet doen dus, dit.

 8. Niels Bokhove

  Altijd maar weer die horeca – alsof er al niet gezopen wordt – en altijd maar weer dat “Utrecht op de kaart zetten”. Een zo langzamerhand behoorlijk versleten term. Wanneer gaan we Utrecht weer eens “van de kaart halen”?
  Waarom ook niet de Sails naar Utrecht? We hebben nog wel ergens een haventje. Grote zeilschepen door de Oudegracht, dan halen we die bruggen wel tijdelijk even weg. En de Olympische Spelen? Waarom niet? Goed voor de bierverkoop, toch?
  Terwijl Amsterdammers gek worden van de toeristen en hun overlast, gaat Utrecht vrolijk verder, dezelfde kant op, “de afgrond tegemoet” om maar eens wat te overdrijven. Reisgidsen ontdekken Utrecht als een aantrekkelijke want nog rustige stad, een uitstekende stimulans voor dezelfde toeristengekte hier (o paradox!).
  Komend weekend: zeven (7!) festivals in Utrecht. Totale gekte. En de gemeenteambtenaren laten dat allemaal maar toe.

 9. De vrolijke noot.

  @Niels Bokhove 1/7/2016 – 11:23;

  Beste Niels wist je dat het merendeel van de ambtenaren buiten de stad Utrecht woont, Houten,Nieuwegein enzv ….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).