Koning Willem-Alexander in Utrecht voor lancering slimme laadpalen We Drive Solar | De Utrechtse Internet Courant Koning Willem-Alexander in Utrecht voor lancering slimme laadpalen We Drive Solar | De Utrechtse Internet Courant

Koning Willem-Alexander in Utrecht voor lancering slimme laadpalen We Drive Solar

Koning Willem-Alexander in Utrecht voor lancering slimme laadpalen We Drive Solar
Eerder dit jaar kwam koning Willem-Alexander langs in Utrecht om de laadpaal te openen.
Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag een nieuw, duurzaam energie- en mobiliteitsecosysteem geopend in Utrecht. Het systeem is ontwikkeld door We Drive Solar in samenwerking met Renault.

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag een nieuw, duurzaam energie- en mobiliteitsecosysteem geopend in Utrecht. Het systeem is ontwikkeld door We Drive Solar in samenwerking met Renault.

Het systeem maakt gebruik van elektrische Renault ZOE deelauto’s en laadpalen waarmee de auto zowel kan laden als ontladen. Met de innovatie is de Renault als een batterij op wielen, die zonne-energie kan opslaan en op een later moment kan terugleveren aan het elektriciteitsnet.  Hierdoor wordt het gebruik van duurzame zon- en windenergie een stuk efficiënter.

Veel oplaadpunten

De Renault ZOE wordt ingezet als deelauto door We Drive Solar. Utrecht is de eerste Nederlandse gemeente die ervoor kiest om het nieuwe energie- en mobiliteitssysteem op grote schaal te gaan gebruiken. Er komen 145 oplaadpunten in de stad geïnstalleerd.

De slimme laadpalen zijn een wereldprimeur. Robin Berg, directeur We Drive Solar, vertelt: “Onze vloot deelauto’s groeit sterk. Deze technologie biedt ons de mogelijkheid om daarmee een bijdrage te leveren aan de snelle groei van zon- en windenergie. Onze auto’s leveren met bidirectioneel laden ook waarde als ze stil staan, waardoor wij de kosten voor onze klanten in de toekomst kunnen verlagen.”

Meer dan een auto

Jerôme Pannaud, Renault General Manager Benelux, was ook aanwezig bij het plaatsen van de eerste paal: “Voor ons zijn elektrische auto’s veel meer dan alleen maar auto’s. Ze hebben een batterij die een belangrijke rol vervult in het energiedomein.” Hij vervolgt: “Utrecht is een living lab voor Renault.”

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. Nlz

    Als de reeds geplaatste en nu openbare laadpalen ook door mensen die géén gebruik maken van We Drive Solar te gebruiken zijn, dat zou pas een aanwinst zijn. Ik heb al diverse malen gehad dat ik wilde opladen bij mijn bestemming, maar dat dit onmogelijk werd gemaakt omdat ik een eigen elektrische auto rijd en geen We Drive Solar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).