Koning opent nieuw gerobotiseerd distributiecentrum van Picnic in Utrecht Koning opent nieuw gerobotiseerd distributiecentrum van Picnic in Utrecht

Koning opent nieuw gerobotiseerd distributiecentrum van Picnic in Utrecht

Koning opent nieuw gerobotiseerd distributiecentrum van Picnic in Utrecht
Foto: RVD
Koning Willem-Alexander heeft vrijdag het nieuwe distributiecentrum van Picnic op Lage Weide in Utrecht geopend. Op deze nieuwe locatie van de online supermarkt wordt bijna al het werk gedaan door robots.

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag het nieuwe distributiecentrum van Picnic op Lage Weide in Utrecht geopend. Op deze nieuwe locatie van de online supermarkt wordt bijna al het werk gedaan door robots.

De boodschappen van zo’n 150.000 klanten kunnen wekelijks worden verstuurd vanuit het nieuwe distributiecentrum. Daarbij wordt het bedrijf geholpen door veel verschillende robots, waarvan sommigen speciaal voor deze klus zijn ontwikkeld. Ondanks deze automatisering werken er alsnog zo’n 800 tot 1.000 werknemers in het distributiecentrum.

Voordat de nieuwe vestiging officieel werd geopend, kreeg de koning een korte presentatie over het bedrijf. Daarna was er een rondleiding door het distributiecentrum, waarbij Willem-Alexander ook zelf een kratje inpakte.

Picnic heeft in totaal 850.000 klanten in 200 plaatsen in Nederland. Daarnaast bezorgt het bedrijf ook boodschappen in Duitsland en Frankrijk. Picnic werd in 2015 opgericht in Amersfoort.

Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

9 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Laat de Koning de firma Picnic ook op Huis ten Bosch langskomen? Triest dat het staatshoofd dit bezorgcircus in de Nederlandse openbare ruimte op deze manier promoot. Ikzelf bestel niets bij dit soort bedrijven. De ene dag komen ze een bestelling bij je afleveren en de volgende dag rijden ze je het ziekenhuis in. Sympathieke manier van retailen, maar niet heus. De maatschappelijke meerkosten (ziekenhuis/revalidatie) zijn voor de premie- en belastingbetaler. Voor u en voor mij. Niet voor de Koning, want die betaalt geen belasting .

 2. Loes Manten

  Wat wordt bedoeld met “en de volgende dag rijden ze je het ziekenhuis in” ?? Zelf ben ik supertevreden, zowel over de producten als over de aflevering van de producten.

 3. Massegast

  @Loes — Ik doel hier op het abominabele rij- en parkeergedrag van al die flitsbezorgers. Zorgeloos door een voetgangersgebied lopen is er bij mij in de binnenstad niet bij. En aanvullend: het gezeik aan de deur als de buren niet thuis zijn. ‘Kunt u helpen, want ik sta zo beroerd geparkeerd’. U bent tevreden over de aflevering, maar dat zijn de passanten die de bezorger onderweg tegenkomt niet. Die kunnen vaak net het vege lijf redden. En dat is nou die duurzame Koning aan het promoten. Wat mij irriteert. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. De klanten raken nu ‘verslaafd’ aan goedkope bezorging, daarna gaan de prijzen omhoog. En met al die inflatie, blijkt dan de benenwagen richting supermarkt toch het goedkoopst. Wat een zuurpruim ben ik toch hè. Zo ken ik mezelf niet, dus er zal wel echt iets aan de hand zijn.

 4. Koel Hoofd

  @Massegast
  “De klanten raken nu ‘verslaafd’ aan goedkope bezorging, daarna gaan de prijzen omhoog. En met al die inflatie, blijkt dan de benenwagen richting supermarkt toch het goedkoopst. ”
  Ja, goed he!

  Dergelijke bedrijven zouden moeten worden geweerd uit heel Nederland.
  Het kost niet alleen banen, de resterende banen is pure slavenarbeid wat nodeloos het milieubelast en enkel bestaat omdat er mensen zijn zoals @Loes Manten die zo extreem lui zijn dat zelfs de gedachte om naar de supermarkt een paar honderd meter verderop te fietsen/lopen ze al laat zweten.
  CBS cijfers 2020, er zijn 3.2 (NB!) supermarkten binnen 1 kilometer afstand in Utrecht, dus een gemiddelde afstand van 600 meter….
  Daar laten dergelijke luie verwende mensen een ander voor werken tegen een shitloon onder shitomstandigheden.

  De Koning, die moet lintjes knippen omdat de politiek dat eist.
  Heb medelijden met hem want D66 is al sinds zijn geboorte uit op zijn koninklijk bloed terwijl hij nog nooit iets misdaan heeft anders dan uit liefde geboren worden. Onze overheid pleegt wel wandaden uit zijn naam zonder dat hij er nog iets tegen kan doen, dat moge duidelijk zijn hoop ik.

 5. Erin

  @massegast: volgens mij weet jij niet wat picnic is… flitsbezorgers?!?!

 6. Realist

  Mooie reclame voor Picnic. Sympathiek bedrijf, goede dienstverlening en aardige bezorgers. Doen ze goed.

 7. Wies

  Massegast verwart de piepende autootjes van Picnic met het vriendelijke en rustige personeel met de flitsbezorger vernoemd naar het zoogdier en de roze fietsers van Flink.

 8. Jozias

  @Koeloofd, @Massegast Rook een joint, doe rustig. PicNic is de meest sympathieke bezorgservice die Nederland rijk is. Kleine elektrische wagentjes waarmee bezorgd wordt die nooit langer dan twee minuten stil staan. Bovendien kan je niet anders dan je eigen bezorgtijd kiezen dus mensen zijn sowieso thuis. Verward PinNic niet met de scooters van Gorillas e.d. en al helemaal niet met de pakketbezorgdiensten.

  Ik heb vele supermarkten bij mij in de buurt, maar het laten bezorgen van pleepapier, keukenrollen, schoonmaakmiddelen etc. is echt een verademing. Ik heb geen auto dus ideaal om dat soort dingen te laten bezorgen voor een prikkie. Kan tegelijkertijd ook zeggen dat de klassieke supermarkt een stuk vervuilender is dan PicNic. Op basis van dit gegeven kunnen we nog een hele discussie houden waarom de supermarkten van vandaag te groot zijn geworden en belachelijk goedkope prijzen hanteren waar de wereld aan kapot gaat. Laten we die duscussie hier niet houden, maar als conclusie daarvan kom ik nauwelijks meer in de supermarkt: ik haal mijn handel bij de slager, bakker en speciaal winkeltjes. Nee ik ben geen Yup en heb geen geld van papa. Ik ben een full time student die ernaast hard werkt om dit te kunnen bekostigen.

 9. Fred van Deventer

  Denk vooral eens aan ouderen die matig of slecht ter been zijn .. Ook nog statiegeldflessen slepen .. Boodschappen slepen lukt al niet meer echt .. Duzzz Picnic is dan een zegen in dit kaalgesagen land .. Buurtjes hebben geen tijd meestal, … Want DRUK DRUK DRUK EN DRUKST … spasibaba pakka

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).