Koninginnen komen met de trein naar Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant Koninginnen komen met de trein naar Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant

Koninginnen komen met de trein naar Utrecht Centraal

Koninginnen komen met de trein naar Utrecht Centraal
De ingang van Utrecht Centraal aan de Jaarbeurszijde. Foto: DUIC / Nienke Kamphuis
De Belgische koningin Mathilde en koningin Maxima bezoeken samen op 30 november het Centraal Station van Utrecht. Dit gebeurt tijdens de laatste dag van het Belgische staatsbezoek.

De Belgische koningin Mathilde en koningin Maxima bezoeken samen op 30 november het Centraal Station van Utrecht. Dit gebeurt tijdens de laatste dag van het Belgische staatsbezoek.

De koninginnen reizen op een voor hen misschien wel onorthodoxe manier naar het station: met de trein. Hier bezoeken ze zowel de stationshal, als het stadskantoor. Twee grote, onlangs afgeronde projecten in het Utrechtse stationsgebied.

Het koninklijk bezoek is een feestelijke aanloop naar de officiële opening van het opgeknapte Utrecht Centraal op 7 december.

Op 28 november komt koningin Mathilde samen met haar man Filip naar Nederland voor een staatsbezoek. “Het staatsbezoek bevestigt de hechte en veelzijdige buurlandrelatie en benadrukt de historische band en gedeelde waarden”, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

4 Reacties

Reageren
 1. Bernard Tomlow

  Als ze het hebben over de koningskosten wordt dan ook geteld,wat Utrecht en de NS plus ProRail aan extra kosten maken.Ik hoorde laatst dat gemeentes,bedrijven en organisaties enorme kosten extra maken als het koningshuis langskomt. Wegen ,lantaarns ,straatmeubilair,verfwerk,verzint het maar.De bestuurders gedragen zich als de eerste date. Inclusief extra personeel,wagenpark,politie,wegafzettingen al gauw een half miljoen als ze langskomen.Dat soort dingen kunnen we toch beter aan Walt Disney of zo overlaten.

 2. Ingrid

  Ik zou graag willen weten hoe laat de koningin op Utrecht C.S wordt verwacht. Ik zou daar graag bij willen zijn bij de ontvangst.
  Graag reactie.
  Vr.gr van Ingrid

 3. cas

  @ Ingrid, ze gaan met de trein…. Zekerheid bestaat er dan niet 😉

 4. Pieter Pilzeboer

  Mooi, eindelijk verschijnt op het station de doelgroep voor Bar Centraal. Een pilsje kost daar € 3,70.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).