Koningsdag druk en gezellig; grote schoonmaakoperatie begonnen Koningsdag druk en gezellig; grote schoonmaakoperatie begonnen

Koningsdag druk en gezellig; grote schoonmaakoperatie begonnen

Koningsdag druk en gezellig; grote schoonmaakoperatie begonnen
Koningsdag in Utrecht was vanouds gezellig. Tienduizenden mensen kwamen naar de binnenstad voor de vrijmarkt, de horeca of een van de vele podia. De gemeente Utrecht is tevreden met het verloop. “De sfeer was goed en iedereen was duidelijk blij dat er weer een feestje te vieren was.”

Koningsdag in Utrecht was vanouds gezellig. Tienduizenden mensen kwamen naar de binnenstad voor de vrijmarkt, de horeca of een van de vele podia. De gemeente Utrecht is tevreden met het verloop. “De sfeer was goed en iedereen was duidelijk blij dat er weer een feestje te vieren was.”

Na twee jaar zonder een normale viering van Koningsdag, door corona, kon Utrecht woensdag weer volop genieten van het oranjefeest. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan, de sfeer was prima in de stad. Wel werd het op sommige momenten op verschillende plekken te druk waarop de gemeente opriep om die plekken te mijden. De drukte bleef daardoor ‘beheersbaar’.

Als vanouds werd Koningsdag om 18.00 uur afgesloten waarop medewerkers van Stadsbedrijven begonnen aan de grote operatie om de binnenstad in een paar uur weer schoon op te leveren. Tot middernacht zal er zeker schoongemaakt worden.

18 Reacties

Reageren
 1. Marius

  Misschien statiegeld invoeren op de bekers…

 2. Realist

  Nu ben ik geen milieufreak maar wat een ongelofelijke zooi hebben de mensen er weer van gemaakt. Ongetwijfeld veroorzaakt door hoopjes mensen die anders errug begaan zijn met het klimaat en milieu. Succes met opruimen boys.

 3. Justin

  @Realist: Ja! die zullen het vast geweest zijn…

 4. Joris

  Wat een teringzooi is het in de stad! Vooral het gebroken glas is vreselijk voor fietsbanden, honden, katten en blootsvoets gaande boeddhisten.

 5. Wies

  Goed bezig! Fijn dat het afval zo snel wordt opgeruimd.
  Maar goed dat het niet hard waait. Anders lag dit afval nu ook op plekken waar de gemeentereiniging niet bij kan.

 6. Wim

  Stelletje ouwe zeuren.
  De rommel is in een avondje weer opgeruimd.

 7. Wim

  Wat heeft het milieu hier nou weer mee te maken? Zolang het gewoon opgeruimd wordt (en eventueel hergebruikt) zie ik het probleem niet.

  Er zijn weinig dingen waar ik graag belasting voor betaal maar lekker op straat feesten met Koningsdag en de heren en dames van de schoonmaakdiensten die daarna de stad weer spik en span maken is een van de zaken waar ik graag aan bij draag 😉

 8. Koel Hoofd

  Indrukwekkende puinhoop heeft de feestende massa weer eens achtergelaten.
  En maar roepen dat het milieu zo belangrijk is…

 9. G.H.

  @Wim: Een beetje rommel oké, maar het lag overal bezaaid met kapot gegooid glas. Dat vind ik volslagen gestoord van de velen die het gewoon bewust kapot smeten.

 10. Wim Vreeswijk

  Is het niet veel beter als er zoveel mogelijk afvalbakken worden klaargezet zodat er zo min mogelijk rotzooi op straten en stoepen, eventueel aangevuld met verbodsbordjes en BOA’s ?.

 11. Sjonnie

  Natuurlijk prachtig dat onze ambtenaren de rotzooi in een mum van tijd weten op te ruimen, maar wanneer worden mensen zelf weer verantwoordelijk gesteld voor de rommel die ze her en der achterlaten? Wat leren we de jeugd hiermee?: ¨Oh, laat maar liggen, dat ruimt de gemeente wel op………..¨ En zo komt er steeds meer vuil op straat……

 12. Ton

  @Wim
  “Milieu” is meer dan zwerfvuil.

 13. Ton

  @ Realist
  Je bedoelt die mensen die ik vanochtend als vrijwilliger de Singel zag schoonmaken ?

 14. Hans

  Wat een onbeschrijfelijke klerezooi is er ontstaan na deze onbegrijpelijke onzin. Wat een verbijsterende opvatting van het begrip ‘feestvreugde’ is dit als je anderen laat opdraaien voor het opruimen van de troep die je zelf achteloos hebt achtergelaten.
  Wat een lulkoek verder dat de schoonmakers hier afgeschilderd worden als ‘Koningen en Koningen’ en ‘helden’. Het zijn gewoon de mensen met de slechtst betaalde baantjes die hier even door de Gemeente Utrecht gepaaid worden met dit soort kwalificaties. Beter zou het zijn als deze mensen met hun kutbaantjes eindelijk eens wat beter beloond zouden worden. Want met deze gratis loftuitingen kunnen ze de huur of hypotheek echt niet ineens makkelijker betalen. Geef die enorme troepmakers op hun donder, Gemeente Utrecht. Want zoveel meuk achterlaten moeten we vooral niet normaal gaan vinden.

 15. Bram de Goede

  Laat alle drank uitgifte punten zelf de boel schoon houden, als het schoon blijft, dan gooien mensen het minder op de grond. Ook op andere momenten blijft het dan schoner.

 16. Info gevraagd

  Hoe zo 10 duizenden…honderd duizenden…waar blijft de werkelijk feitenlijke berichtgeving ??

 17. Paul

  @hans..oeps…zelf wel eens een echt druk feestje gegeven ?

 18. Suzannemegens@gmail.com

  Echt schandalig deze zooi, vandaag nog steeds was er mega veel rotzooi en glas op Vredenburg. Echt triest dus. Zelf ook een enorme fan van koningsnacht maar dit wordt ieder jr erger. De stationstunnel vol glas, de fietsenstalling Vredenburg vol glas en kots. Ik werk in de binnenstad en sprak vandaag één van de medewerkers, het was een grote bende daar in de nacht.
  Hans ik ben het volledig met je eens.
  Wim ik vind je behoorlijk naïef.
  Nee de rotzooi is niet in een dag opgeruimd, net zoals vuurwerk afval ook nog jaren blijft liggen. Het komt overal in het water, glas komt in de poten van eenden, hondjes, fietsenbanden en noem maar op.
  Het lijkt wel Kanaalstraat volk wat ook denkt, we hebben schoonmakers hiervoor.
  Ruim gewoon je rotzooi op, dan heeft de natuur er ook zo weinig mogelijk last Van!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).