Koningsnacht in Utrecht was weer druk als vanouds en verliep zonder grote incidenten Koningsnacht in Utrecht was weer druk als vanouds en verliep zonder grote incidenten

Koningsnacht in Utrecht was weer druk als vanouds en verliep zonder grote incidenten

Koningsnacht in Utrecht was weer druk als vanouds en verliep zonder grote incidenten
Breedstraat
Veel mensen wisten Utrecht weer te vinden tijdens Koningsnacht. De avond, die om 18.00 uur begon met allerlei evenementen in de stad, is volgens de gemeente zonder grote incidenten verlopen. Wel werd rond 22.30 uur opgeroepen niet meer naar het centrum te komen vanwege de drukte.

Veel mensen wisten Utrecht weer te vinden tijdens Koningsnacht. De avond, die om 18.00 uur begon met allerlei evenementen in de stad, is volgens de gemeente zonder grote incidenten verlopen. Wel werd rond 22.30 uur opgeroepen niet meer naar het centrum te komen vanwege de drukte.

Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen kon dit keer Koningsnacht weer groots gevierd worden in Utrecht. Zo begon in het noorden van het centrum de vrijmarkt om 18.00 uur en op andere plekken in de stad waren podia waar veel mensen samenkwamen. Op een gegeven moment werd het zo druk dat de gemeente opriep niet meer naar het centrum te komen. Dat hielp volgens een woordvoerder want daarna nam het aantal mensen in de stad af.

Ondanks de drukte waren er geen grote incidenten. De gemeente spreekt over een ‘goede sfeer’ en er waren slechts een paar mensen aangehouden. “Minder dan tijdens een reguliere uitgaansavond in Utrecht”, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Tekst loopt door onder afbeelding

Potterstraat

Mooi feest

Burgemeester Sharon Dijksma is dinsdagavond op stap geweest met de politie. “Het is enorm druk, maar de sfeer is goed. Veel mensen hebben na een zware coronaperiode behoefte aan een mooi feest”, schrijft de burgemeester op sociale media.

Ook woensdag tijdens Koningsdag zijn er allerlei evenementen in de stad. Zo mogen mensen op de vrijmarkt nog tot 18.00 uur vanavond tweedehands spullen aanbieden op straat. Ook alle andere evenementen duren tot dat tijdstip. Bekijk hier welke evenementen er tijdens Koningsdag georganiseerd worden in Utrecht.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Inderdaad, als vanouds… weer lekker veel gewildplast en gekotst bij ons in de steeg, wat een mooi feest! En ja ja, ik weet het, lieve hutje-op-de-hei-roeptoeteraars, dat moet ik normaal vinden als ik de binnenstad wil blijven wonen. Dus excuses voor dit gezeur, ik zal nu snel jullie troep gaan opruimen.

 2. Ab

  Heel erg bedankt 🙏 Gods zegen

 3. Yo

  @Baliekluiver

  Tja, mensen zijn maar een vervelende diersoort.

  Je bent er zelf ook één. En ik ook één.

  Vraagje: ben jij zelf anderen wel eens tot last, of denk je oprecht dat je een uitzondering bent en een halve heilige?

  Ik ben benieuwd naar deze zelfreflectie.

  Andere mensen vervuilen jouw steeg met afval en dergelijke (dat praat ik zeker niet goed), maar jij vervuilt de levens van anderen met een zuurgraad (bijna die van kots) en een geweeklaag. Sta je daar wel eens bij stil?

  En drank en kots? Ja, ik ben ook wel eens over het grensje gegaan. Ik heb daarna geleerd wat beter mijn grenzen te bewaken. Dat geldt voor de meeste mensen.

  Ben je zelf trouwens ook jong geweest en weet je nog hoe je toen was? Of ga je nu heel hypocriet zeggen dat je toen anderen nooit tot last bent geweest op wat voor manier dan ook (iets wat ik niet meteen geloof ik).

  Punt is, we moeten het als mensen samen doen. Natuurlijk werkt het niet mee als mensen andere mensen overlast aandoen, maar door jouw eigen houding komen mensen ook niet nader tot elkaar.

  Ik ben geen fan van veel prikkels of drukke mensenmassa’s, maar met Koningsnacht en dag gun ik andere mensen hun pleziertjes en feestjes en slik ik. Geven en nemen, jeweet, Ik heb overigens jaren in de Lange Lauwerstraat gewoond en buiten Koiningsnacht en dag is het daar verder behoorlijk stil en rustig (en redelijk schoon).

  Ga trouwens eens naar buiten vandaag. Het is prachtig weer, of ga lekker langs het water naar de bootjes kijken, of de natuur in. Daar is het vast wat rustiger nu/ vandaag.

 4. Anton

  Agressieve dronken fietsers en brommerrijders scheurend over de Voorstraat door dichtgepakte mensenmassa’s heen. Gezellig! Een wonder dat er niemand gewond is geraakt. Ga nog eens met mijn kinderen naar de vrijmarkt.

 5. C.

  @ Baliekluiver. Ik ben geneigd me in dit geval achter je te scharen, en te denken dat bepaalde dingen inmiddels als normaal worden beschouwd en niet worden gekwalificeerd als walgelijk en hooguit als incidenten, die aan het algemene beeld van ‘het valt mee en het is toch leuk’ niets af doen. Ik wens u wat dat betreft sterkte als bewoner van de binnenstad, waar ik zelf als ‘kleedjesverkoper’ niet meer dan aangename gastvrijheid heb genoten en een fijne dag heb gehad. Het ware fijn geweest als iedereen die gastvrijheid op waarde had weten te schatten en daarbij niet meer overlast had bezorgd dan nodig.

 6. Paul

  Heerlijk feest! Gewoon mensen die plezier hebben..benieuwd hoeveel bezoekers er waren.
  Ook vandaag drukker zelfs dan voorheen lijkt me. 500.000 bezoekers?

 7. Binnenstadsbewoner

  Ganzenmarkt Stadhuisplein schoutenstraat
  Kotsen pissen braken
  Mijn voordeur volledig geblokkeerd
  Gemeente utrecht geeft vergunning af voor boek boem boem gedreun 105 decibels
  De ramen trilden er bijna uit
  Bedankt gemeente utrecht

 8. Erik

  Utrecht verwaarloost in ernstige mate haar taken op het gebied van gezondheid. Het toestaan van geluidniveau’s van 90 Dba en 105Dbc zijn schadelijk voor het gehoor bij langdurige blootstelling. Al na twee uur treedt bij 91Db schade op aan het gehoor. In de vergunningen voor de organisator regelt de gemeente van alles en nog wat. De bomen, de ondergrond, ja zelfs een EHBO is verplicht. Allemaal te rechtvaardigen zaken. Maar waar blijft de verplichting om gratis oorbeschermers uit te delen. Waar blijft de verplichting dat er informatie over de maximale tijdsduur moet worden aangegeven aan bezoekers zonder gehoorschade op te lopen. Nergens dus; want ja dan hebben de organisatoren er geen zin meer in. Het openbaar karakter legt een extra verantwoordelijkheid naar de gemeente.

 9. Koel Hoofd

  Ben zo blij dat ik niet meer in de binnenstad woon!

  @Yo
  Er is nu eenmaal een verschil tussen kinderen opvoeden en kinderen voeden.
  Die opgevoede kinderen hebben geleerd dat er ook nog andere mensen zijn met wie ze rekening moeten houden. De enkel gevoede rubberenstoeptegelgeneratie heeft maling aan alle anderen omdat de eigen egobeleving belangrijker is.
  Je hebt gelijk hoor, jonge mensen moeten dingen nog leren door te doen en over hun grenzen heen te gaan.
  Maar als ze niet van thuis uit meekrijgen dat er zoiets is als beschaafd beheersd gedrag, dan doen ze vanalles zonder ooits iets te leren…
  Die ontwikkeling zien we al vele jaren in onze maatschappij gebeuren.

 10. Berk

  @Yo ik vind de reactie van Baliekluiver beter te verhapstukken dan die pedante van jou. Bovendien, als je zo overtuigd bent van je eigen stelling over geven en nemen, waarom reageer je dan uberhaupt op Baliekluiver?

 11. F.

  Ja, zonde om ons mooie stadsie Utreg over te laten aan het plebs, ook al is dat 1 dag per jaar.

 12. De Pycholoog

  Geweldig feest , ondanks al dat gezeur hier boven, ga gewoon eens lekker uit je dak ,al is het maar 1 keer ipv alles met meningen te bestrijden uit controle neurose…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).