Koploper Kampong ongeslagen naar play-offs | De Utrechtse Internet Courant Koploper Kampong ongeslagen naar play-offs | De Utrechtse Internet Courant

Koploper Kampong ongeslagen naar play-offs

Na 35 minuten hockeyen tegen HGC wist Kampong al dat het ongeslagen en als koploper de play-offs zou bereiken. Ondanks de 1-4 ruststand werd het nog 4-5. Al met al begint Kampong komend weekend als ongeslagen koploper aan de halve finale tegen Oranje-Rood.

Kampong wint wedstrijd in tweede kwart

Phillip Meulenbroek, die de laatste weken al heel goed op schot is, begon met de openingstreffer in de 2e minuut. Een fijn begin voor het team van Alexander Cox. De laatste wedstrijd voor de play-offs tegen een ploeg die de laatste wedstrijd van het seizoen speelt. Een overwinning was voor Kampong zeker belangrijk, want dan gaat de ploeg als koploper naar de play-offs, wat thuisvoordeel oplevert en directe plaatsing voor de EHL.
De vroege voorsprong werd door Van Eps teniet gedaan. In het tweede kwart van de wedstrijd legde Kampong de basis voor de overwinning. Ceulemans, Kellerman en Lars Balk zorgden voor een comfortabele 4-1 ruststand.

Kampong met hoofd al bij de play-offs

Na rust was Kampong mogelijk al iets te veel met de play-offs bezig. Want Van Heijningen kon in de 40e minuut de 4-2 maken. Voordat Kampong zich zorgen hoefde te maken zette Kemperman zijn ploeg weer op een veilige 5-2. HGC gaf de laatste tien minuten van hun seizoen nog even alles. Het leidde tot 2 goals. Van Tongeren en Algera scoorden waardoor HGC met 4-5 verloor van Kampong.

Ongeslagen naar de halve finale play-offs

Door de overwinning gaat Kampong ongeslagen naar de play-offs. Nooit eerder haalde de ploeg zoveel punten in de competitie. Vijf keer speelde de ploeg gelijk. Alle andere wedstrijden werden gewonnen.In de play-offs kan Kampong nu de landstitel verdedigen. Oranje-Rood, de ploeg die als Oranje Zwart de drie seizoenen voor Kampong kampioen werd is de tegenstander.

Programma play-offs

Zaterdag 5 mei speelt Kampong uit in Eindhoven.
Zondag 6 mei is de thuiswedstrijd op kampong. Kaartjes zien hier te koop.
Kampong speelt een eventuele derde wedstrijd thuis. Deze zal zijn op donderdag 10 mei
Nummer 2 Bloemendaal is ook ongeslagen. Zondag won deze ploeg met 2-1van Amsterdam. Deze ploegen treffen elkaar komend weekend weer, maar dan in de andere halve finale van de play-offs.