Korte film: De problemen rond de stadsverwarming in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Korte film: De problemen rond de stadsverwarming in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Korte film: De problemen rond de stadsverwarming in Utrecht

Korte film: De problemen rond de stadsverwarming in Utrecht
https://www.youtube.com/watch?v=rs_jCkBFbP4

Filmmaker Michel Post heeft een mini-documentaire gemaakt over de Utrechtse stadsverwarming. In deze korte film komen mensen aan het woord die problemen hebben met stadsverwarming. Eén van de hoofdrolspelers in de film is Bart van den Heuvel, initiatiefnemer van stadsverarming.nl, die de laatste maanden flink in de clinch heeft gelegen met Eneco.

De laatste maanden zijn er meerdere problemen met de stadsverwarming in Utrecht aan het licht gekomen. Zo rekent Eneco 3.500,- euro als je je wilt laten afsluiten van de stadsverwarming. Ook werd de gemeente zelf verrast door de energieleverancier: de stadsverwarming blijkt veel minder duurzaam te zijn dan gedacht.

2 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Zelfs als je niet gebruikt, dan blijf je een stroming houden, net als het waak vlammetje van gas, en die stroming die kost je ook flink geld, dit is mij vertelt door een monteur van Stedin, die mij adviseerde om tijdens de vakantie de kranen dicht te draaien onder de warmte unit.

  2. MWB

    Herkenbaar. Ik woon in een vrij nieuw goedgeisoleerd huis en hoef weinig te stoken. Dat betekent dat 70% van het totaalbedrag opgaat aan vastrecht. Minder verbruiken heeft totaal geen effect op de kosten. Maar ja, als huurder heb je helemaal niets te zeggen over de aansluitingen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).