Kosten afsluiten stadsverwarming omlaag dankzij Utrechter Bart van den Heuvel | De Utrechtse Internet Courant Kosten afsluiten stadsverwarming omlaag dankzij Utrechter Bart van den Heuvel | De Utrechtse Internet Courant

Kosten afsluiten stadsverwarming omlaag dankzij Utrechter Bart van den Heuvel

Kosten afsluiten stadsverwarming omlaag dankzij Utrechter Bart van den Heuvel
Archiefbeeld
De kosten om je woning te laten afsluiten van stadsverwarming gaan per 1 augustus omlaag. Dat heeft Eneco laten weten na een lange lobby van Utrechter Bart van den Heuvel in samenwerking met de gemeente Utrecht.

De kosten om je woning te laten afsluiten van stadsverwarming gaan per 1 augustus omlaag. Dat heeft Eneco laten weten na een lange lobby van Utrechter Bart van den Heuvel in samenwerking met de gemeente Utrecht.

De gemeente heeft ingestemd met een nieuwe wijze van uit bedrijf nemen waardoor de
warmteleidingen niet langer verwijderd hoeven te worden. Het resultaat van de samenwerking is een goedkopere afsluitmethode waarbij de veiligheid van het warmtenet blijft gewaarborgd.

Bart van den Heuvel heeft maandenlang onder de naam ‘Stadsverarming’ gepleit voor dit systeem nadat hij erachter kwam dat de afsluitingskosten meer dan 3.000 euro bedroegen. “Dit biedt klanten de mogelijkheid om zonder al te hoge kosten de stadswarmteaansluiting uit bedrijf te nemen wanneer ze ervoor kiezen over te stappen naar een individuele warmtebron, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp.”

Michiel van den Berg, directeur Warmte en Koude bij Eneco, is uiteindelijk tevreden over de samenwerking die Eneco en Van den Heuvel hebben opgezet: “Door de kritische inzet van Bart kunnen wij vanaf 1 augustus een goedkopere oplossing bieden aan klanten die hun
warmteaansluiting uit bedrijf willen nemen. Onze nieuwe werkwijze is wel tijdelijk. Het zou kunnen wijzigen op het moment dat een herziene Warmtewet ook het afsluiten van stadswarmte zou gaan reguleren. Dit is in de ogen van Eneco nodig, wij zetten ons daar dan ook voor in.”

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Bart van harte gefeliciteerd met jou overwinning en doorzettingskracht, je hebt iets bereikt en daar zullen veel gebruikers van stadsverarming jou dankbaar voor zijn in het hele land.

 2. Cico

  Kan er iemand vertellen waarom Stadsverwarming zou vreselijk is en blijkbaar de moeite voor jarenlang procederen? Wel zo handig voor een lezer die deze achtergrond niet kent.

 3. Harry

  @Cico: Lees de gekoppelde berichten onder het artikel maar eens.
  Er is al heel veel over geschreven op Duic waarin alles keurig wordt uitgelegd.

 4. Linda

  En dan de hamvraag: Wat gaat afsluiten vanaf 1 augustus dan kosten?

 5. Pinkeltje

  De stadsverwarming maffia bezit in de vinex wijken een monopolie positie en hanteert daarom onnodige torenhoge afsluit kosten, terwijl het een kwestie van die warmte kast demonteren en 2 leidingen afdoppen is. Al bij al zo beetje 30 minuten werk! Maar de gemeente heeft nou eenmaal geheime contracten afgesloten waarvan de inwoners de dupe van zijn en met peper dure energie opgezadeld zit waar je nauwelijks van af kan komen. Van je bestuurder(s) moet je het hebben……..

 6. Geenstijl@Utrecht

  Ik vind wel dat de afsluitkosten best nog wel hoog zijn 430 euro, en dat voor een simpel pijpje ertussen plaatsen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).