Koudweerregeling voor daklozen start morgen voor drie nachten Koudweerregeling voor daklozen start morgen voor drie nachten

Koudweerregeling voor daklozen start morgen voor drie nachten

Koudweerregeling voor daklozen start morgen voor drie nachten
De koudweerregeling voor dak- en thuislozen in Utrecht start vanaf morgenavond. Als de (gevoels)temperatuur ‘s nachts onder het vriespunt daalt, kunnen daklozen gratis terecht in de opvang voor een slaapplaats. Vanaf zaterdag is dat dus het geval. 

De koudweerregeling voor dak- en thuislozen in Utrecht start vanaf morgenavond. Als de (gevoels)temperatuur ‘s nachts onder het vriespunt daalt, kunnen daklozen gratis terecht in de opvang voor een slaapplaats. Vanaf zaterdag is dat dus het geval. 

De regeling duurt tot dinsdagochtend 1 december. Volgens de weersvoorspellingen stijgt de temperatuur vanaf maandag weer, maar de gemeente Utrecht kondigt de regeling altijd voor minimaal drie nachten af.

Mensen kunnen zich aanmelden voor de regeling tussen 18.45 uur tot 21.00 uur op verschillende opvanglocaties in de stad. Daklozen die recht hebben op opvang kunnen ‘s nachts terecht in de nachtopvang van de Tussenvoorziening.

Extra locatie 

Degenen die normaal gesproken geen recht hebben op opvang, kunnen tijdens de koudweerregeling naar de Stadsbrug op Koningin Wilhelminalaan 6.

In verband met de anderhalvemeterregel is er dit jaar een extra locatie aan de Maliebaan 59-61. Overdag kunnen mensen naar Herstart van het Leger des Heils op de Nieuwegracht.

3 Reacties

Reageren
 1. JongMaarNietZoJong

  Waarom is dit niet altijd gratis? Telkens zie je ze bedelen voor geld. En ja, slapen kost geld bij die opvang, maar het wordt soms ook voor andere dingen gebruikt waar ik niet voor wil betalen.

  Wat gebeurt er trouwens met de bijstand die een dakloze krijgt? Waarom hebben we dit nog steeds niet voor elkaar in een rijk land??

 2. Kadoendra

  @JongMaarNietZoJong

  “En ja, slapen kost geld bij die opvang.”

  Ik heb het eens uit zitten rekenen wat een dakloze maandelijks moet betalen voor die slaapplek en het komt erop neer dat het huren van een sociale huurwoning goedkoper is.

  “Wat gebeurt er trouwens met de bijstand die een dakloze krijgt?”

  Een dakloze kan volgens mij een postadres krijgen bij de Sociale Dienst en zo kan ‘ie ook een bijstandsuitkering krijgen, maar daar ‘ie geen huurwoning heeft ontvangt de dakloze een lagere uitkering, terwijl het leven voor een dakloze meestal duurder is dan voor een persoon die wel over een woning beschikt.

  “Waarom hebben we dit nog steeds niet voor elkaar in een rijk land??”

  Een rijk land betekend niet dat elke burger in Nederland in rijkdom leeft.
  Mensen die langdurig van een minima uitkering moeten zien rond te komen en werkende armen hebben te maken met structurele armoede die meestal de grote rode draad is in de rest van hun leven.

  Een bijdrage aan een beter leven voor werkende armen zou b.v zijn het afschaffen van de belasting over de eerste Euro 12.000,- voor alle werkende in Nederland.

  Het verhogen van het minimumloon is namelijk niet slim want daar het minimumloon gekoppeld is aan de uitkeringen gaan de uitkeringen ook automatisch omhoog en dat is iets wat een extra kostenpost oplevert van enkele miljarden.

  Mensen die specifiek langdurig in de bijstand zitten moeten de kans krijgen om in de week + – Euro 100,- bij te verdienen, maar dit moet wel gecombineerd worden met ook vrijwilligerswerk.
  Allereerst levert dit een bezuiniging op want deze mensen hoeven geen aanspraak meer te doen op extra bijstand en het is ook goed voor de resocialisatie bij deze mensen.

  Ik heb het over resocialisatie daar mensen die langdurig van een minima uitkering moeten rond zien te komen meestal ook jarenlang flink psychisch lijden.

  Helaas zijn de sociale misstanden bij de bestaande onderklasse in Nederland al jarenlang niet in de mode, maar als de PvdA hun geplukte Ideologische veren aan hun neo-liberale lijfjes gaan plakken en als GroenselectiefLinks de beschikking gaat krijgen over een blindengeleidehond dan gaan zij er beiden achter komen dat sociaal niet slechts over migranten gaat.

 3. Utrecht

  Beste JongMaarNietZoJong en Kadoendra,

  Jullie reacties laten mij mijn eerste reactie op DUIC plaatsen. De nachtopvang is voor alle Utrechtse bijstandsgerechtigden gratis. Een uitkering voor dakloze inwoners van de regio Utrecht bedraagt momenteel ongeveer €790,00 per maand netto exclusief vakantiegeld. Dat is de normale norm voor een uitkering minus vijftien procent vanwege het ontbreken van woonkosten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).