Koudweerregeling voor Utrechtse daklozen Koudweerregeling voor Utrechtse daklozen

Koudweerregeling voor Utrechtse daklozen

Koudweerregeling voor Utrechtse daklozen
Archieffoto
Vanwege de lage temperaturen is dit weekend in Utrecht de koudweerregeling ingegaan. Dit betekent onder andere dat daklozen gratis een slaapplaats aangeboden krijgen in de nachtopvang.

Vanwege de lage temperaturen is dit weekend in Utrecht de koudweerregeling ingegaan. Dit betekent onder andere dat daklozen gratis een slaapplaats aangeboden krijgen in de nachtopvang.

De gemeente Utrecht bepaalt wanneer de koudweerregeling ingaat. “Niemand hoeft bij koud weer buiten te slapen. […] De koudweerregeling gaat in als de gevoelstemperatuur ‘s nachts lager is dan 0 graden”, aldus de gemeente.

In Utrecht zijn er verschillende plekken waar daklozen de nacht door kunnen brengen. Zo kunnen mensen bij het Leger des Heils en bij de Sleep Inn van de Tussenvoorziening voor 4,50 euro een bed, een douche en ontbijt krijgen. Bij de Nachtopvang in Zelfbeheer (NoiZ) van de Tussenvoorziening kost een slaapplek 3,80 euro.

Gratis

Vanwege de koudweerregeling is de nachtopvang van de Tussenvoorziening gratis. Overdag kunnen daklozen kosteloos terecht bij Herstart van het Leger des Heils. Mensen die geen recht hebben op opvang in Utrecht kunnen gratis terecht bij de Stadsbrug op Koningin Wilhelminalaan.

De koudweerregeling is op zaterdag ingegaan en stopt maandagochtend.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
  1. Wim Vreeswijk

    Dat zijn nuttige tips voor de vele bedelaars bij winkelcentrum de Gaard in Utrecht N.O.

  2. E westerhoff beekink

    Nou die worden savonds opgehaald met een mercedes die zitten warm er staat utrechtse of nederlandse daklozen dacht ik en dat is noodzakelijk geen oostblokfiguren die gaan over een maand weer naar andere europese landen

  3. Hans

    Het is een teken van beschaving: mensen op te vangen door ze een noodbed aan te bieden als ze, door welke omstandigheid dan ook, gedwongen zijn om buiten onder een brug of op een bankje te moeten overnachten bij temperaturen waarbij dat levensbedreigend wordt. Bedelaar of niet. Zopas gescheiden man / vrouw of niet. Lanterfanter of niet. Wat en hoe doen er hier niet toe. Meneer Vreeswijk: u of ik. Het kan ons ook zomaar overkomen: een crisis in uw of mijn leven die samenvalt met nog een crisis en een akkefietje onvoorzien en we belanden wellicht pardoes 24/7 daar waar we niet willen zijn: op straat. Goed dus dat die noodbedden er zijn. Heden ik, morgen gij. Beschutting voor een ieder die daar zelf tijdelijk niet voor zorgen kan. Dat is een wereld waarin het – ondanks alle gebreken – beter toeven is dan in die van de hardvochtigheid die uitgaat van ‘eigen schuld dikke bult’.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).