Kraampje Broodje Mario voorlopig weg | De Utrechtse Internet Courant Kraampje Broodje Mario voorlopig weg | De Utrechtse Internet Courant

Kraampje Broodje Mario voorlopig weg

Kraampje Broodje Mario voorlopig weg
De kraam van Broodje Mario aan de Oudegracht. Foto: Capitu / Flickr
Het bekende rood-witte kraampje van Broodje Mario is in verband met de renovatie van De Planeet voorlopig gesloten. Liefhebbers kunnen waarschijnlijk in 2021 hier pas weer terecht voor een broodje.

Het bekende rood-witte kraampje van Broodje Mario is in verband met de renovatie van De Planeet voorlopig gesloten. Liefhebbers kunnen waarschijnlijk in 2021 hier pas weer terecht voor een broodje.

In de tussentijd moeten hongerige Utrechters honderd meter verderop bij de vaste broodjeswinkel aan de Oudegracht hun lunch of avondeten kopen. De tijdelijke sluiting betekent wel dat de rijen voor het iconische Italiaans-Utrechtse broodje mogelijk wat langer zijn.

Werkzaamheden

Het kraampje is afgebroken en maakt plek vrij voor de werkzaamheden die daar het komende jaar zullen plaatsvinden. Het winkelcomplex De Planeet wordt opgeknapt en omgedoopt tot House Modernes.

De verbouwing van het complex is in oktober van dit jaar gestart en wordt naar verwachting halverwege 2021 voltooid. In juni werd bekend dat er in de kelder van het pand een fietsparkeergarage voor ongeveer 1.000 fietsen wordt gerealiseerd.

14 Reacties

Reageren
 1. wollie

  mag hij niet naar de neude, op de plek van de oliebollenkraam?

 2. Pinnert

  wat ik niet begrijp is dat Broodje Mario nog steeds geen pin accepteert, alleen maar cash. Bij zulk soort praktijken gaan bij mij gelijk de alarmbellen af… Is ook totaal niet meer van deze tijd toch?

 3. JdV

  Mag hij niet naar de Neude, in plaats van de poffertjeskraam?

 4. WvR

  @Pinnert:
  Wat ik niet begrijp is dat Broodje Mario uberhaupt nog steeds bestaat.
  Tussen, grofweg, 1990 en 2020 is het beleg gehalveerd, tegen een grofweg dezelfde, voor inflatie en euro gecorrigeerde, prijs.

  Daarnaast het beleg is niet speciaal of buitengewoon goed. Een potje zuur & pepers van de supermarkt, en een redelijke salami uit de verse vleeswaren sectie geeft je hetzelfde beleg. Alleen de bol, da’s moeilijker om aan te komen. Die zijn goed.

  Over het pinnen zou ik me geen zorgen maken.
  Als dat al alarmbellen bij je doet afgaan, voorzie ik nog vele, vele, en nog meer vele vergelijkbare alarmbellen in je, naar ik hoop, lange leven.

 5. Mico

  @Pinnert: Wat heeft dat met het feit dat de kraam tijdelijk verdwijnt te maken ?
  omdat de geldstromen niet elektronisch zichtbaar zijn, wat de overheid i.d.d. graag wil, gaan er bij jou alarmbellen af ?
  Bij mij niet, ik ga gewoon even contant halen als ik een broodje haal, en het interesseert me niet waar dat geld heengaat, zij leveren een dienst, en ik betaal met een wettig betaalmiddel.
  Maar goed, al met al ook een bericht met weinig nieuwswaarde.

 6. Trammalantje

  Ja pinnert dat heb ik nou ook.
  Hoe weet de belastingdienst nou wat zn omzet was het afgelopen pen jaar of mag hij dat zelf doorgeven in maart.
  Moeten wij eens doen !!!

 7. Johnny cash

  @pinnert. Wat heeft dat met dit artikel te maken? Om de hoek zit de belastingdienst. Vast nog wel vacatures.

 8. Gregor

  @Mico
  U doet ook zaken met bijvoorbeeld Primark en neemt stroom af bij kerncentrales? Geen moreel gevoel over de keten erachter? Nee, zo komen we als maatschappij wel verder.

 9. Ton

  Mijn opa heeft nooit PIN geaccepteerd. Het bestond zelfs nog niet in zijn tijd.
  O ja, hij betaalde wel belasting.

 10. Bigoli

  Ik vind dat broodje Mario steeds minder worden,,minimaal beleg augurkje,geraspte worteltje
  Niks bizonders
  In de schoutenstraat Bigoli
  Dan zijn pas lekkere broodjes
  Ps geen enkel belang in bigoli

 11. wollie

  bij broodje ben kun je ook gewoon een mario bestellen, weten ze wel raad mee

 12. Fred

  Al sinds Mario zijn pizzeria op de Mariaplaats had kocht ik daar hun befaamde bollen, maar wel zonder dat natte groen erin, smaakte mij het brood lekkerder. En tegenwoordig koop ik nog hetzelfde aan de Oudegracht.

 13. Erwin in 't Veld

  Als ik naar het overgrote deel van de commentaren kijk is iedereen gek aan ‘t worden (ik ben het al, maar ik woon ook 17 jr op Corfu)…..

 14. wollie

  tijdelijk naar mariaplaats zou ook leuk zijn; broodje maria!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).