Krakers Kanaleneiland verliezen rechtszaak | De Utrechtse Internet Courant Krakers Kanaleneiland verliezen rechtszaak | De Utrechtse Internet Courant

Krakers Kanaleneiland verliezen rechtszaak

Krakers Kanaleneiland verliezen rechtszaak
Het pand van de krakers aan de Monnetlaan. Archiefbeeld DUIC
De krakers aan de Monnetlaan in Kanaleneiland hebben de rechtszaak tegen hun ontruiming verloren. Voor maandag 10:00 uur moeten de krakers uit het pand zijn. 

De krakers aan de Monnetlaan in Kanaleneiland hebben de rechtszaak tegen hun ontruiming verloren. Voor maandag 10:00 uur moeten de krakers uit het pand zijn. 

“De politie en OM willen, nu kennelijk met rechtelijke zegen, ruim baan maken voor de stadsvernieuwing, een extreem racistisch beleid waarbij armen de stad uit gejaagd worden”, zegt Rogier Meijerink, één van de krakers.

De bewoners van de acht gekraakte woningen aan de Monnetlaan in Kanaleneiland kunnen in ieder geval nog een week in de panden blijven. De rechter heeft gisteren besloten dat de vandaag geplande ontruiming niet mag doorgaan.

In juli van dit jaar stonden de krakers ook al in de rechtbank. Toen besloot de rechter dat de flat aan de Monnetlaan vanaf vandaag ontruimd mocht worden omdat de voorbereidende werkzaamheden in de flat op 1 oktober zouden beginnen met een asbest inventarisatie. Deze inventarisatie hebben de krakers zelf echter al laten uitvoeren en daardoor zou er geen spoedeisend belang meer zijn. De krakers menen dat de echte werkzaamheden pas volgend jaar beginnen.

6 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Goed nieuws! Leve de rechtsstaat.

  “De politie en OM willen, nu kennelijk met rechtelijke zegen, ruim baan maken voor de stadsvernieuwing, een extreem racistisch beleid waarbij armen de stad uit gejaagd worden”, zegt Rogier Meijerink, één van de krakers.”

  Wat? Dus als de krakers tot volgend jaar hadden mogen blijven dan was er geen sprake van extreem racistisch beleid…? Verbijsterend.

  “De bewoners van de acht gekraakte woningen aan de Monnetlaan in Kanaleneiland kunnen in ieder geval nog een week in de panden blijven.”

  Correctie: De insluipers van de acht woningen waar is ingebroken aan de Monnetlaan in Kanaleneiland kunnen in ieder geval nog een week in de panden blijven.

 2. Wim

  Als ze eruit komen meteen opsluiten wegens inbreken in andersman eigendom.
  Die gasten moeten niet denken dat ze voor niets kunnen wonen. met hun eigen gedachten goed.

 3. Jansen

  De krakers hebben wel een heel groot inhoudelijk punt, daar zullen we het uiteraard maar niet over hebben…………

 4. Albert Richie

  Toch wordt de wereld heel schraal en levenloos als je het kapitalisme en burgerlijkheid alleen laat regeren. Anarchistische subculturen net als studenten, expats, immigranten en startups hebben ook een functie in het levend houden van een stad. De formule van lage inkomens en alles wat niet net burgerlijk consumerend en belastingbetalend is, langzaam de stad uit pushen of weg te stoppen in buitenwijken is al vaker geprobeerd, en dat draait altijd uit op een nette, langzaam wegdompelende oersaaie slaapgemeente waar iedereen met enige ambitie zijn biezen pakt. Utrecht is die kant aan het uitdrijven

 5. Erwin

  Racistisch? Zijn krakers/armen een ras?

 6. Lenie Snel-Raat

  Jammer dat ze er altijd afbraakpanden van maken denk dat ze zelf maar eens aan het werk moeten om dat te begrijpen!!!,

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).