Krakers moeten woningen Sterrenwijk in Utrecht binnen 48 uur verlaten Krakers moeten woningen Sterrenwijk in Utrecht binnen 48 uur verlaten

Krakers moeten woningen Sterrenwijk in Utrecht binnen 48 uur verlaten

Krakers moeten woningen Sterrenwijk in Utrecht binnen 48 uur verlaten
De rechtbank in Utrecht
Krakers van vier woningen in Sterrenwijk moeten de huizen binnen 48 uur verlaten. Dat heeft de rechtbank in Utrecht maandag besloten. De meeste krakers waren niet aanwezig in de rechtbank.

Krakers van vier woningen in Sterrenwijk moeten de huizen binnen 48 uur verlaten. Dat heeft de rechtbank in Utrecht maandag besloten. De meeste krakers waren niet aanwezig in de rechtbank.

In oktober werden enkele leegstaande woningen van Bo-Ex in de buurt Sterrenwijk gekraakt. De sociale huurwoningen waren in de loop van 2022 en 2023 leeg komen te staan. De huizen konden niet direct verhuurd worden omdat ze een in zeer slechte staat waren.

Nu is Bo-Ex van plan om ze op te knappen, en daarvoor moeten de krakers de woningen verlaten. De woningcorporatie stapte daarom naar de rechter. De meeste krakers waren zelf niet in de rechtbank aanwezig.

Een van de bewoners was er wel, hij zei de woning gekraakt te hebben uit wanhoop. In de uitspraak is te lezen: “Hij heeft zijn vorige woning na zijn echtscheiding verlaten, zodat zijn ex-partner en zijn kinderen daar konden blijven wonen. Het is vervolgens echter onmogelijk gebleken om een andere, voor hem betaalbare, woning te vinden en voor een urgentieverklaring komt hij niet in aanmerking.” Hoewel de rechter begrijpt dat hij in een vervelende situatie zit, noemt de rechtbank het kraken niet rechtmatig.

De rechter besloot dat alle krakers binnen 48 uur de woningen verlaten moeten hebben.

11 Reacties

Reageren
 1. C.

  Blijkens de berichtgeving op RTV werden de krakers ook veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Indertijd betaalde onze foute prins Bernhard sr. de boete voor supermarktmedewerkers die een winkeldief mishandelden en tot een boetes werden veroordeeld. Zou het niet toepasselijk zijn, wanneer huisjesmelker prins Bernhard jr. de proceskosten voor de krakers betaalde.
  Ik zou het wel een mooie parallel vinden.

 2. Olowies odekerke

  op zich goed, als er woningen waren. Maar die zijn er juist niet. Misschien moeten we naar de politie stappen om aangifte te doen tegen de gemeenteraad, vanwege het niet nakomen van de verplichting in onze stad voldoende woningen met tuinen te maken voor langdurig ingeschrevenen, zonder dat er mogelijkheid is voor urgentie, of voorrangsregerlingen van welke aard dan ook via woningnet. dát zou eerlijk zijn. Nu eens de alleenstaanden die lang ingeschreven staan.

 3. Marcel

  @C, Humor op de vroege ochtend is altijd welkom. Soms bla bla ook.
  @olowies, de gemeente kan geen huizen bouwen. Dat weet u vast wel. Landelijk een aanwijs beleid van: daar gaat gebouwd worden, dat kan wel. Maar dat weet u natuurlijk al. We hebben een PvdD. Hoe gek ook. Het wordt tijd dat we een partij voor Huizen krijgen. PvdH. Denkt u dat dat lukt? Ik doe mee. Huizen bouwen is een hobby van mij.

 4. Gekke Henkie

  In Lombok staan er tientallen woningen van de BO-EX leeg. Net opgeknapt, van alle gemakken voorzien. Gebeurt helemaal niks mee, dit kan je niet maken met de woningnood. Er wordt ook glashard gelogen dat het allemaal logeerwoningen zijn of gebrekkig zijn. Letterlijk net opgeleverd, altijd donker, nul bouwlui. Kom an zeg, ben gekke Henkie niet

 5. karel

  Hier in Overvecht op de Moezeldreef staan zeker 2 woningen al maandenlang leeg;zoniet een half jaar al! Onbegrijpelijk!

 6. Roy

  Ook hier in de St. Janshovenstraat laat Bo-Ex na een verhuizing woningen maanden lang leeg staan.

 7. Claire Obscur

  Ja én Karel? Als de huiseigenaar dat nou wil? Eigendom: het recht om te doen en te laten met een zaak zo je wilt. Ik heb zélf wat vastgoed in de verhuur en ik bepaal zélf hoe lang ik dat wel of niet verhuur, aan wie of hoe lang ik het leeg laat staan.

 8. Scherpschutter

  48 uur?! Wat dacht je van 48 seconden en dan heel dankbaar zijn dat je niet wordt opgesloten voor inbraak?

 9. Bert

  Vroegen hadden we dit zelf wel opgelost in ons wijk.
  Er zijn genoeg echte sterrenkijkers die niet meer hier kunnen wonen.

 10. W.H.de Groen

  Check de huidige stand van onze zorg en begrijp dat de bejaardengolf die reeds gaande is slechts een kortstondig bestaan zal kennen waardoor er meer ruimte gaat ontstaan voor woningzoekenden.
  Oorlogen, politiek extremisme,klimaatexcessen en een complete ineenstorting van wereldwijde economische activiteiten doen ook nog even een duit in het zakje en ervaar hoe het huidige probleem rondom wonen op organische wijze opgelost gaat worden…!

  Kortom, ik wens naast deze ontluisterende analyse iedereen een gelukkig en welvarend 2024 toe.

 11. Pee

  Het probleem door dit alles word niet aangepakt dus de problemen worden alleen maar groter.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).