Krijgt het Utrechtse Zwembad De Krommerijn er een extra bad bij? Krijgt het Utrechtse Zwembad De Krommerijn er een extra bad bij?

Krijgt het Utrechtse Zwembad De Krommerijn er een extra bad bij?

Krijgt het Utrechtse Zwembad De Krommerijn er een extra bad bij?
Zwembad De Krommerijn. beeld: Google Maps
In 2018 bleek uit een onderzoek dat er bij Zwembad De Krommerijn mogelijkheden zijn voor een extra bad, maar tot dusver is dat er niet gekomen. Een aantal Utrechtse politieke partijen wil nu, onder meer vanwege het schaarse zwemwater in de stad, weten of dit zwembad er nog gaat komen.

In 2018 bleek uit een onderzoek dat er bij Zwembad De Krommerijn mogelijkheden zijn voor een extra bad, maar tot dusver is dat er niet gekomen. Een aantal Utrechtse politieke partijen wil nu, onder meer vanwege het schaarse zwemwater in de stad, weten of dit zwembad er nog gaat komen.

De Utrechtse fracties van D66, CDA en PvdA hebben daarom schriftelijke vragen over de kwestie ingediend. De partijen zeggen dat zwemwater schaars is in Utrecht en dat de zwemclubs behoefte hebben aan meer capaciteit. “Gebrek aan capaciteit is een belangrijke oorzaak voor de zeer lange wachtlijsten voor de zwemles.” Ook zou het zo zijn dat het KNZB-zwembad in Zeist in 2025 gaat sluiten. Hierdoor zou de druk op de Utrechtse zwembaden nog groter worden.

Stichting Exploitatie Zwembad De Krommerijn die het gelijknamige bad buiten de zomermaanden in beheer heeft, heeft het plan om een extra zwembad toe te voegen. Het gaat om een buitenbad van 25 meter dat in het verlengde van het huidige bassin moet komen te liggen.

In 2018 is al onderzoek gedaan naar het Utrechtse zwemwater. Daar kwam onder meer uit naar voren dat bij Zwembad De Krommerijn ‘mogelijkheden’ zijn voor uitbreiding.

Haalbaar

D66, CDA en PvdA willen weten of het college op de hoogte is van de ideeën en wensen de stichting voor een extra buitenbad. “Hoe beoordeelt het college de technische haalbaarheid hiervan? Is het technisch gezien mogelijk?”

Ook willen de partijen weten wat de aanleg van zo’n extra bad zou gaan kosten. Tot slot vragen de partijen of het college ook op andere plekken in de stad blijft zoeken naar mogelijkheden voor extra zwemwater. Hierbij wordt ook een uitbreiding bij Zwembad Den Hommel genoemd.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

8 Reacties

Reageren
 1. Lachgas

  Stikstof bij bouw, energie. Hoeveel subsidie gaat dit kosten?

 2. Robbert

  Wens van het zwembad is al jaren bekend maar stuit op ambtenaren die niet oppakken omdat ze niet willen, slim om dan via de politiek aandacht te vragen.

 3. Kees Truijens

  @Robbert
  Inderdaad, ik heb de Stichting Exploitatie Zwembad De Krommerijn jarenlang in het winterseizoen ervaren als competent en vriendelijk. De overgang naar de zomerexploitatie door de gemeente was altijd moeizaam, lang wachten in een rij buiten, ook met slecht weer en personeel dat er genoegen in leek te hebben om de klanten onverrichter zake naar huis te sturen omdat er een bureaucratisch detail niet in orde zou zijn. “Ambtenaren die dit niet oppakken”, het komt me bekend voor. Goed dat de politiek dit nu aanpakt.

 4. Bas

  Ach, dat bad lag daar vroeger gewoon. Goede herinneringen aan- een groot, ruim bad beginnend bij heel ondiep en verder naar wat dieper. Uren in gezwommen vroeger tot de verbouwing- we kregen er een klein, druk, rond bad in terug waar je in de zomer over de koppen kan lopen. Niks meer aan. Het wedstrijdbad heeft er altijd al gelegen. De plek waar het grote bad vroeger lag is nu alleen maar gras.
  Snapte al nooit dat het bad is weggehaald en dan nu weer uitbreiden? Had het maar nooit weggehaald

 5. Wendy

  Heb er in mijn jeugd heel wat baantjes getrokken.Was altijd wel gezellig daar.

 6. Verkeerde plek

  Nee! Juist graag een buitenbad bij De Hommel!

 7. JdV

  Jaren geleden zijn er door de gemmente meerdere buitenbaden gesloten. Uiteraard kan er nu geen dprake zijn van nieuwbouw. Woningen bouwen svp.

 8. Sander

  Is de gemeente ervan op de hoogte dat er heel veel gezwommen wordt in het buitenwater van de Kromme Rijn? Er wordt dagelijks door verschillende mensen in de Kromme Rijn gezwommen en er zijn diverse groepjes actief, ook in de winter. De waterkwaliteit en de zwemvoorzieningen in dit water zijn is het minder. Met enkele ingrepen op plekken waar veel gezwommen wordt, zoals bij het Kromme Rijn park en in Amelisweerd zouden veel meer mensen gebruik kunnen maken van dit water. Verder zou er meer aandacht moeten komen voor de kwaliteit van het zwemwater.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).