Krijgt Utrecht straks een Annemiek van Vleuten-fietspad? Krijgt Utrecht straks een Annemiek van Vleuten-fietspad?

Krijgt Utrecht straks een Annemiek van Vleuten-fietspad?

Krijgt Utrecht straks een Annemiek van Vleuten-fietspad?
Annemiek van Vleuten. Foto: Wikipedia
Annemiek van Vleuten, de in Utrecht geboren wielrenster en veelvuldig winnaar van een olympische medaille, krijgt mogelijk een eerbetoon in de stad. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet bekend.

Annemiek van Vleuten, de in Utrecht geboren wielrenster en veelvuldig winnaar van een olympische medaille, krijgt mogelijk een eerbetoon in de stad. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet bekend.

Eind juli dienden Stadsbelang Utrecht en de lokale fractie van de VVD schriftelijke vragen in. De partijen stelden daarin voor een fietspad in Vleuten – de plek waar Annemiek is geboren – of ergens anders in Utrecht te vernoemen naar de wielrenster.

“Utrecht heeft een goed gebruik Utrechtse atleten te eren, door middel van het vernoemen van plantsoenen, straten en bruggen naar Utrechters die bijzondere sportprestaties hebben geleverd”, aldus de fracties.

Uitzonderlijk

Het college laat dinsdag in een reactie op die vragen weten dat de sportieve prestaties van Van Vleuten ‘uitzonderlijk’ zijn te noemen. “Zij is niet alleen meermaals wereldkampioen geworden, zij veroverde op de olympische spelen in Tokio ook nog eens een zilveren en een gouden medaille.”

Het staat daarom volgens de gemeente buiten kijf dat de prestaties van de wielrenster erkenning verdienen. “Een vernoeming van een fietspad in Vleuten kan daar een uiting van zijn”, aldus de gemeente. Voordat het echter zover is wordt eerst informatie ingewonnen over een gepaste vorm om de sportprestaties van Van Vleuten te eren.

5 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Hou op zeg. Ze is weliswaar hier geboren maar niet opgegroeid. Populistische toe-eigening dit.

 2. Carmen

  Midden in de stad staat nog een toren die allang naar John van Loen vernoemd had moeten worden. Zo’n goed gebruik is dat dus helemaal niet.

 3. herman

  Daphne Schippers won op een gedevalueerd WK een gouden medaille en er werd een brug maar haar vernoemd. Daarna heeft ze nooit meer op niveau gepresteerd en pas over jaren zullen we weten of alles clean is gegaan.

  Fietspad is beetje karig voor een Olympisch Kampioen. Maar ook hier laten we even rustig aan doen, ook wielrennen is niet de schoonste sport.

  Moraal Utrecht citymarketing moet niet zo hijgerig iets willen vernoemen, Zeker omdat een echte grootheid als Anton Geesink het met een achterafstraatje moet doen.

 4. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Er zijn zat politie agenten die dit ook verdienen,omdat zij hun leven hebben gewaagd of gegeven voor de inwoners van Utrecht.

 5. Teringjantje

  Gewoon lekker doen, leuk initiatief! Ze verdient het!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).