Kringloopwinkel De Arm moet veel spullen weggooien | De Utrechtse Internet Courant Kringloopwinkel De Arm moet veel spullen weggooien | De Utrechtse Internet Courant

Kringloopwinkel De Arm moet veel spullen weggooien

Kringloopwinkel De Arm moet veel spullen weggooien
Kringloopwinkel De Arm in Hoograven. Bron: Google Maps
Stichting De Arm, de grootste kringlooponderneming van Utrecht, zegt dat er veel spullen worden geleverd waar zij niks mee kunnen. Deze spullen gooit De Arm dan ook weg. Dat is te lezen in een artikel in de Volkskrant.

Stichting De Arm, de grootste kringlooponderneming van Utrecht, zegt dat er veel spullen worden geleverd waar zij niks mee kunnen. Deze spullen gooit De Arm dan ook weg. Dat is te lezen in een artikel in de Volkskrant.

De kringloopwinkel kreeg in heel 2017 zo’n 650.000 kilo aan spullen binnen. Een jaar later steeg dit met nog eens een kwart. “Als deze stijging doorzet, zit kringloop De Arm volgend jaar aan een miljoen kilo”, staat in het artikel.

Wat erbij kwam waren vooral spullen waar De Arm niets aan heeft. ‘Vuilnis, verpakt als recycling’, wordt het genoemd. Een medewerker van de zaak vertelt tegen de Volkskrant-verslaggever dat hij niet lang geleden poep aantrof in een tas die door iemand was afgeleverd. Op het moment dat hij wordt geïnterviewd opent de medewerker een tas waar een reep chocolade uit 2013 en gebroken borden inzitten.

Veel mensen zouden hun oude spullen liever naar de kringloopwinkel brengen in plaats van het weg te gooien. “Men werd zich bewust van ‘het klimaat’ en wil consuminderen. De kringloopwinkel geeft dan een fijn gevoel. Wat je daarheen brengt, gooi je niet écht weg”, schrijft de Volkskrant. Maar veel van die spullen gooit de kringloopwinkel nu dus weg

De stichting geeft aan dat al die rotzooi veel geld kost en meer mensen inhuren er niet in zit. De kringloopzaak ontvangt geen subsidie en moet 21 procent btw over de omzet betalen. Net als alle andere winkels.

De Arm zit dus niet te wachten op rotzooi. Wat ze echter wel graag zien binnenkomen is witgoed, mooie verlichting en boeken. “Veel écht arme mensen gebruiken de kringloop namelijk graag als bibliotheek”, staat in het artikel.

2 Reacties

Reageren
  1. Cico

    Treurig eigenlijk. Dat private organisaties als De Arm of Voedselbank de rol van publieke organisaties als bibliotheek en sociale dienst vervangen. Omdat die helemaal kapot zijn bezuinigd.

  2. Sophie

    Als de kringloopwinkels de spullen goedkoper aanbieden krijg je een grotere versnelling in de verkoop, nu betaal je bijvoorbeeld €4,50 of €5,= voor een overhemd met korte mouwen, dat is belachelijk dat b betaal je nieuw in de winkel ook.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).