Kringloopwinkel De Waarde heeft toch pand aan de Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant Kringloopwinkel De Waarde heeft toch pand aan de Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant

Kringloopwinkel De Waarde heeft toch pand aan de Amsterdamsestraatweg

Kringloopwinkel De Waarde heeft toch pand aan de Amsterdamsestraatweg
Kringloopwinkel De Waarde heeft na een lange zoektocht toch nog een pand weten te vinden in Utrecht. Herman Punt, eigenaar van de kringloopwinkel, vertelt naar de Amsterdamsestraatweg te gaan in het pand waar de Blokker zat op nummer 346 tegenover de watertoren.

Kringloopwinkel De Waarde heeft na een lange zoektocht toch nog een pand weten te vinden in Utrecht. Herman Punt, eigenaar van de kringloopwinkel, vertelt naar de Amsterdamsestraatweg te gaan in het pand waar de Blokker zat op nummer 346 tegenover de watertoren.

Het pand van 500 vierkante meter is wel wat kleiner dan Punt gewend is bij zijn voormalige locatie aan de Helling. “Je weet het nooit van tevoren hoe het loopt, maar ik ben in ieder geval heel blij dat alle vrijwilligers erbij zijn gebleven.”

Punt zocht meermaals aandacht tijdens zijn zoektocht naar een nieuw onderkomen. Het pand achter station Vaartsche Rijn was verkocht aan vastgoedorganisatie Vastint, die er een hotel van wil maken. Ook het CDA en de SP in Utrecht wilden weten of de gemeente wat kon betekenen voor Punt en De Waarde.

Lintje en opening

Bij De Waarde werken veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die al lang thuis zaten omdat ze geen werk konden vinden, hun plek in de maatschappij kwijt waren, in de gevangenis hebben gezeten of dakloos zijn geweest. Punt probeert hen een duwtje in de goede richting te geven en uiteindelijk te re-integreren in de maatschappij.

“Ondanks de inspanningen van veel mensen ben ik eigenlijk niet veel geholpen. Ook zonder al die aandacht had ik dit pand waarschijnlijk gehuurd”, vertelt Punt. “Maar morgen (zaterdag, red.) gaan we beginnen op deze nieuwe locatie. Lintje doorknippen, stukkie taart met de vrijwilligers en om half 10 open!”

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Rob H.

  De kringloopwinkel is de nieuwe belwinkel? Of de nieuwe fietsenmaker? Want de hoeveelste kringloopwinkel aan de Straatweg is dat inmiddels? Uit mijn hoofd zitten er minstens vier andere…

 2. Karla

  Hoera!

 3. Alex

  Goede business die kringloop. Als je daar 500 vierkante meter voor 5000 euro ex per maand van kan betalen. Maar weinig personeelskosten natuurlijk.

 4. Cico

  Wat een cynische reacties.

  Ook erg treurig dat een hotel blijkbaar belangrijker is dan mensen terug op de arbeidsmarkt helpen. Eigen belang eerst, niet waar? Die Herman de Punt is blijkbaar volledig afhankelijk van een soort anti-kraak contract, terwijl het veel zinniger is dan horeca tent nummer zoveel. Hulde voor het doorzettingsvermogen van de beste man.

 5. Ihsan

  @Rob H., er zijn nu 8 tweedehandswinkels op de straatweg. Wawollie, Koopjeshal Ondiep, Cash converters, Frümel, De Waarde, Terre des hommes, Imana & Kraayenest. Ze bedienen allemaal een ander publiek. Ook is er een weggeefwinkel aan de 2e Daalsedijk. Een jaar geleden was er nog een 9e tweedehandswinkel aan de straatweg. In de regio Utrecht zijn trouwens tientallen kringloopwinkels. Wat mij betreft kunnen er niet genoeg zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).