Kritiek op 1200 levende krekels in nieuw spookhuis Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Kritiek op 1200 levende krekels in nieuw spookhuis Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Kritiek op 1200 levende krekels in nieuw spookhuis Utrecht

Kritiek op 1200 levende krekels in nieuw spookhuis Utrecht
Winkelcentrum The Wall. Foto DUIC / Robert Oosterbroek
De Partij voor de Dieren is niet te spreken over het gebruik van 1200 levende krekels in het nieuwe spookhuis in The Wall. Vrijdag gaat het grootste spookhuis van de Benelux, met een lengte van 1,6 kilometer, open voor het publiek.

De Partij voor de Dieren is niet te spreken over het gebruik van 1200 levende krekels in het nieuwe spookhuis in The Wall. Vrijdag gaat het grootste spookhuis van de Benelux, met een lengte van 1,6 kilometer, open voor het publiek.

De initiatiefnemers van het spookhuis verkondigen trots dat er 1200 krekels ingezet worden om bezoekers met een insectenfobie een slechte avond te bezorgen. “De angsthazen moeten een kamer met 1200 krekels in het schemerdonker doorkruisen. Het legertje insecten zit weliswaar achter glas, maar toch. Hun geluid gaat door merg en been.” Dit is echter tegen het zere been van de Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD).

“Wij maken ons zorgen om de leefomstandigheden van de krekels in het spookhuis’’, zegt woordvoerder Saskia Oskam van de PvdD tegen het AD Utrechts Nieuwsblad. “Wij zouden het liefst zien dat de krekels helemaal niet gebruikt worden. Dat hebben we eerder deze week al gevraagd en dat gaan we vandaag opnieuw doen.’’ Volgens de manager van het spookhuis worden de krekels goed verzorgd. Wat er met de dieren gaat gebeuren als de attractie sluit is niet bekend.

Halloween Nightmares, zoals het spookhuis heet, rekruteerde 78 zogenaamde ‘scare actors’ die in ploegendiensten aan het werk gaan om bezoekers bang te maken. Het spookhuis in de Leidsche Rijn blijft gedurende drie maanden geopend.  Eerder was er al kritiek op de initiatiefnemers van het spookhuis omdat de acteurs niet betaald zouden krijgen.

14 Reacties

Reageren
 1. Willem

  Echt belachelijke actie van dat spookhuis!

 2. martien

  absoluut abject , Nederland loopt in de achterhoedeen is dier onvriendlijk.
  In Buenos Aires is nu de dierentuin gesloten voor publiek , uit ethische gronden
  https://www.theguardian.com/world/2016/jun/23/buenos-aires-zoo-close-animals-captivity-argentina

 3. Johannes

  Echt belachelijke actie van die PvdD!

 4. Steven

  Dat hele spookhuis wordt een grote flop, mark my words…

 5. Martin

  @ Johannes, Waarom vind je dat belachelijk?

 6. X

  De PvdD heeft gelijk! Dieren zijn er niet voor entertainment van de mens!

 7. JdV

  Laten we de krekels diervriendelijk vangen en uitzetten in Amelisweerd. En Martien, anders kan de PvdD wellicht asiel voor ze aanvragen in een ander EU land met als argument hun onvriendelijke behandeling in NL. Vragen we of de EU 1000 euro per krekel-vluchteling wil betalen aan landrn die ze willen opvsngen.

 8. Cico

  Als historicus ben ik heel blij met dit bericht. Blijkbaar gaat het met onze welvaart zo goed dat we de tijd en de middelen hebben om ons druk kunnen maken over het welzijn van 1200 insecten.

 9. Tedje

  Wat een aandacht voor dat idioot clubje van poezenmeisjes. Jezelf druk maken over 1200 insecten, wat een onzin…

 10. Erwin

  Volgende plan is om stapvoets te rijden op de A2 die er naast gesitueerd is: Er worden jaarlijks miljoenen insecten doodgereden door voorbij razend verkeer.

 11. BdV

  Misschien hebben ze het prima naar hun zin daar. Misschien bezorg je ze een trauma als je ze er weghaalt. Misschien hebben ze het beter dan hun soortgenoten die bestemd zijn voor in de frituurpan…

 12. Jan

  @Erwin, je snapt dat je vergelijking heel dom is?

 13. Mikel

  Sinds wanneer hebben insecten ook rechten. Ongelofelijk dit weer. Het gaat te goed met dit land.

 14. Wim

  Hoeveel vangt deze PVDD [ersoon voor haar gezwemel.
  Laat ze zich druk maken over echte zaken in Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).