Gedeelte Kromme Nieuwegracht volgend jaar opnieuw bestraat | De Utrechtse Internet Courant Gedeelte Kromme Nieuwegracht volgend jaar opnieuw bestraat | De Utrechtse Internet Courant

Gedeelte Kromme Nieuwegracht volgend jaar opnieuw bestraat

Gedeelte Kromme Nieuwegracht volgend jaar opnieuw bestraat
Kromme Nieuwegracht tussen Jeruzalemstraat en Hieronymuserf. Google Streetview
Het bestraten van de Kromme Nieuwegracht, het gedeelte tussen de Jeruzalemstraat en het Hieronymusplantsoen, kan volgend jaar beginnen. Door ernstige gebreken aan de werfkelders onder de weg is het nu nog niet mogelijk om het weggedeelte opnieuw te bestraten.

Het bestraten van de Kromme Nieuwegracht, het gedeelte tussen de Jeruzalemstraat en het Hieronymusplantsoen, kan volgend jaar beginnen. Door ernstige gebreken aan de werfkelders onder de weg is het nu nog niet mogelijk om het weggedeelte opnieuw te bestraten.

Er moet eerst onderzoek worden gedaan naar het herstel van de werfkelders voordat de weg weer open kan voor al het verkeer. Fietsers en voetgangers konden er al wel langs. Eerst moeten de werfkelders aangepakt worden voordat de weg erboven weer veilig gebruikt kan worden.

Er is inmiddels overeenstemming bereikt met alle eigenaren van de betreffende werfkelders. Dit betekent dat de werfkelders constructief hersteld kunnen worden, waarna de weg opnieuw kan worden bestraat. Na de werkzaamheden wordt de weg weer opengesteld voor al het toegestane verkeer.

Halverwege volgend jaar

In januari start de uitvoering van de werkzaamheden. Naar verwachting is het eerste stuk, dat loopt van het Hieronymusplantsoen tot nabij de Jeruzalemstraat, halverwege 2019 af. Daarna volgt het herstel van de laatste kelder – ter hoogte van de Jeruzalemstraat – en het bestraten van de weg boven de kelder. Deze werkzaamheden zijn het meest complex en zijn naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 klaar.

Werkzaamheden Paushuize

De werkzaamheden op het andere gedeelte van de Kromme Nieuwegracht tussen Pausdam en Jeruzalemstraat liggen voorlopig stil. Tijdens werkzaamheden aan de kademuren bij de Kromme Nieuwegracht in het centrum van Utrecht is, in april dit jaar, verzakking en instortingsgevaar ontstaan bij de tuinmuur en de poortwoningen bij de Paushuize.

Deze zijn in eigendom van de provincie. Ook bij het aangrenzende Koetshuis, eigendom van de Universiteit Utrecht, is verzakking en instortingsgevaar geconstateerd. Er kan pas in 2020 weer worden gewerkt aan de wal- en kluismuren van de Kromme Nieuwegracht bij de Paushuize, als de ontstane schade daar is verholpen.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. w

  misschien gelijk een parkeerverbod daarna instellen want daar fietsen is een drama als er een auto van andere kant komt

 2. Ed.

  Ach, het is al 64 jaar geleden dat ik daar langs naar school moest fietsen 😉

 3. R.v.t.

  Vrachtautos moeten eigenlij niet op de kwetsbsre grachten komen.of anders met een laag gewicht.als er geen drastische maatregelen genomen worden dan is men veels te lui om na te denken over slimmere manieren o de binnenstad te bevoorraden. Ik ben er vast van overtuigd dat er andere minder belastend voor die kwetsare oudjes in dit geval de kwetsbare kademuren zon en dat er ook mensen zijn die het kunnen bedenken.Als je een goed idee hebt dan weet je niet waar je dat ergens kwijt kunt.

 4. Harry

  @w Precies. Gewoon een kamerbrede rode asfalt fietsstraat erin met verkeersheuvels net als in de rest van Utrecht. Zo mooi al dat rode fietsasfalt! En oh ja, de auto’s van de mensen die daar wonen zijn dan natuurlijk te gast terwijl jullie als fietsende gasten de dienst gaan uitmaken in de straat waar deze mensen wonen.

  Wellicht handiger dat je gewoon gaat lopen of omrijdt met die batterij klaag fiets..

 5. w

  @Harry
  precies!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).