Kroongetuige Nabil B. wil betere bescherming voor familie - De Utrechtse Internet Courant Kroongetuige Nabil B. wil betere bescherming voor familie - De Utrechtse Internet Courant

Kroongetuige Nabil B. wil betere bescherming voor familie

Kroongetuige Nabil B. wil betere bescherming voor familie
Recherche doet onderzoek naar kogelhulzen. Archieffoto: Robert Oosterbroek
De kroongetuige in de zaak van de Utrechtse onderwereld, Nabil B., heeft de minister opgeroepen voor betere beveiliging te zorgen. Dat meldt het AD.

De kroongetuige in de zaak van de Utrechtse onderwereld, Nabil B., heeft de minister opgeroepen voor betere beveiliging te zorgen. Dat meldt het AD.

Nabil B. is de kroongetuige van het Openbaar Ministerie (OM) rond de liquidaties in Amsterdam en Utrecht – waaronder de vergismoord en moord op Ranko Scekic in Overvecht. De broer van Nabil B. werd geliquideerd in Amsterdam enkele dagen nadat duidelijk werd dat B. zich als kroongetuige had gemeld.

Kroongetuige Nabil B. uit Utrecht heeft meerdere verklaringen afgelegd over een reeks liquidaties in Amsterdam en Utrecht, nadat hij een deal sloot met het OM. De 30-jarige B. zit zelf al sinds november vast op verdenking van betrokkenheid bij de vergismoord op de Faustdreef in Overvecht, waarbij Hakim Changachi om het leven werd gebracht. Ook wordt B. in verband gebracht met het voorbereiden van de moordaanslag op het leven van Khalid H., een paar dagen later.

De getuige wees Ridouan Taghi en Saïd Razzouki aan als het brein achter meerdere liquidaties in de onderwereld. Nadat hij naar voren kwam als getuige zouden er al geruchten in het circuit zijn geweest dat zijn familie gevaar liep. Eerder vandaag publiceerde de politie nieuwe foto’s van die twee kopstukken.

Nabil B. deed vandaag een dringende oproep aan de minister om zijn familie beter te beveiligen. Hij zou zich anders terug kunnen trekken in het proces.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).