‘Admiraal Helfrichlaan – Beneluxlaan is gevaarlijkste kruispunt van de stad’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Admiraal Helfrichlaan – Beneluxlaan is gevaarlijkste kruispunt van de stad’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Admiraal Helfrichlaan – Beneluxlaan is gevaarlijkste kruispunt van de stad’

‘Admiraal Helfrichlaan – Beneluxlaan is gevaarlijkste kruispunt van de stad’
Het gevaarlijkste kruispunt van Utrecht is de Admiraal Helfrichlaan met de Beneluxlaan. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws na het analyseren van cijfers van Rijkswaterstaat.

Het gevaarlijkste kruispunt van Utrecht is de Admiraal Helfrichlaan met de Beneluxlaan. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws na het analyseren van cijfers van Rijkswaterstaat.

Er zijn de afgelopen drie jaar 6.127 ongelukken geteld door de politie in de stad. 855 keer moesten slachtoffers naar het ziekenhuis en 13 keer viel er een dode. Er zijn volgens het onderzoek steeds meer ongelukken geregistreerd.

De ongelukken met letsel zijn vorig jaar wel afgenomen ten opzichte van het jaar ervoor, maar niet ten opzichte van 2016. In 2018 zijn er 293 ongelukken met letsel geweest in Utrecht, in 2017 waren dat er 340 en in 2016 222.

RTL Nieuws noemt het gevaarlijkste kruispunt in Utrecht de Admiraal Helfrichlaan en Beneluxlaan, gevolgd door Weg Der Verenigde Naties en Overste Den Oudenlaan, Berezinadreef – Moldaudreef en het kruispunt Daalsesingel.

11 Reacties

Reageren
 1. Teunis

  Ik had de kruising Straatweg/Josephlaan/Marnixlaan ook in de top-3 verwacht. Is er daar iets verbeterd of is er gewoon toevallig minder misgegaan de laatste tijd?
  https://www.duic.nl/algemeen/amsterdamsestraatweg-gevaarlijkste-straat-nederland/

 2. Katja

  Smakkelaarsveld ? Of worden alleen autobotsingen gerekend ?

 3. Nirat

  Op die plek zie ik vaker automoblisten, maar ook fietsers door rood zien jakkeren. Zelfde geld ook voor Rijnlaan waar men op volle snelheid door rood jakkert.

 4. Erwin

  Registratie is alles, blijkt maar weer. Als je op de kaart doorklikt zijn er bij de beruchte ovonde op de ‘t Goy laan 9 ongelukken, en zou die daardoor 2e staan. Echter, 6 ongelukken staan bij Goylaan/Erzijstraat, 3 staat op bijna dezelfde plek maar dan alleen als Erzijstraat.

  Iedereen die Isabelle Westra volgt op Twitter weet dat het er meer moeten zijn, maar blijkbaar wordt niet alles geregistreerd.

 5. Tim

  Geen Goylaan, 5 meiplein of Laan van Maarschalkerweerd/Weg tot de Wetenschap?

 6. gerben

  Het is op deze plek voor fietsers dan ook zeer onduidelijk wanneer je door rood rijdt of niet. Als aan de overkant het groene licht brandt kan het voorkomen dat dit niet voor de hele oversteek geldt.

 7. Theo

  Een grote oorzaak van ongelukken op de kruising Weg der Verenigde Naties – Overste den Oudenlaan is vanwege auto’s die de tramlijn overstaken terwijl dat niet mocht. Dat heeft veel botsingen met trams opgeleverd. Inmiddels is de situatie daar aangepast, waardoor het kruispunt er veel veiliger op is geworden, in mijn ogen.

  De nummer 1 in de lijst (Helfrichlaan – Beneluxlaan) kan al een stuk veiliger worden gemaakt door fietsers voor rechtdoor en automobilisten voor rechtsaf vanuit de Adm. Helfrichlaan niet tegelijk groen te geven. Hoewel ik er vaak rij en dit gevaar ken, komt het niet zelden voor dat ik toch opeens moet remmen voor plots opduikende fietsers.

 8. Koel Hoofd

  Dat ongevalregistratiesysteem is heel erg slecht en kan je geen conclusies uit trekken. Is in 2010 fors op bezuinidigd terwijl er toen al om verbetering werd gevraagd. Heeft geen politieke prioriteit.

 9. Toine Goossens

  Miljoenen voor fietsstraten en stadsboulevards verder blijkt de onveiligheid te zijn toe- en niet te zijn afgenomen.
  Overal zijn en worden snelheidsbeperkende maatregelen genomen. Auto’s worden bewust uit Utrecht geweerd.

  Weggegooid geld mevrouw de wethouder. Hoe lang gaat u daar nog mee door? Bij mobiliteit dient altijd de verkeersveiligheid voorop te staan. Hoe vaak moeten we dat nog zeggen? U luistert zelfs niet naar het CDA dat u hier al vaak op heeft aangesproken. Bij de gerenoveerde Kaatsstraat zijn al 2 ernstige ongelukken gebeurd. Wanneer krijgen fietsers eens hun recht op afgeschermde fietspaden!

 10. Angelique

  Het is het kruispunt waar de meeste ongelukken gebeuren, dat is niet hetzelfde als het kruispunt met het meeste gevaar.

 11. Cico

  Onduidelijk of het hier om fietsers of auto’s gaan. Bij fietsers gaat het meestal niet om blikschade, nogal een ander verhaal

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).