Kunstwolk moet de nieuwe ontmoetingsplaats van Utrecht Centraal worden - De Utrechtse Internet Courant Kunstwolk moet de nieuwe ontmoetingsplaats van Utrecht Centraal worden - De Utrechtse Internet Courant

Kunstwolk moet de nieuwe ontmoetingsplaats van Utrecht Centraal worden

Kunstwolk moet de nieuwe ontmoetingsplaats van Utrecht Centraal worden
Kunstwolk Utrecht Centraal. Foto: CU2030
Vroeger was er het grote blauwe bord waar mensen afspraken op Utrecht Centraal. Echter, tijdens de verbouwing van Nederlands grootste station verdween deze, waar niet iedereen even blij mee was. Een kunstwolk moet het blauwe bord nu doen vergeten.

Vroeger was er het grote blauwe bord waar mensen afspraken op Utrecht Centraal. Echter, tijdens de verbouwing van Nederlands grootste station verdween deze, waar niet iedereen even blij mee was. Een kunstwolk moet het blauwe bord nu doen vergeten.

Utrecht Centraal is het vijfde station van Nederland waar de wolk zijn intrede doet. Het kunstwerk van John Körmeling is ook al te vinden op de centrale stations van Rotterdam, Den Haag, Arnhem en Breda.

“Wanneer je niets op de grond kunt maken, dan moet je de lucht in”, zegt de kunstenaar over zijn werk. “Dus dacht ik: ‘Wat heeft een vrije vorm en hangt in de lucht?’ Precies, een wolk.” Wie meer wil weten over het kunstwerk, kijk op Spoorbeeld.nl.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Aro

  Als veel mensen gebruik maken van voorgestelde ontmoetingsplaats, dan wordt de doorgang van en naar sporen geblokkeerd. Voorstel is dus ongewenst.

 2. cas

  Een kunstwolk moet het blauwe bord doen vergeten….. Oké, dus een dom knullig kunstwerk moet een mooi groot informatiebord doen vergeten….
  CS is kwa snelle toegankelijke informatie echt zeer slecht. Wel grote panelen met reclame, maar geen duidelijk leesbare borden bij de ingangen.

 3. Suzan

  @Aro: het is geen voorstel, de wolk hangt er al.
  Overigens ben ik sowieso enorm verbaasd over alle zaken die een soepele doorgang op station belemmeren.

 4. Utrechter

  Geinig, zo’n wolk. Maar een ontmoetingsplaats wordt het natuurlijk nooit. Een ontmoetingsplaats heeft bankjes, tafeltjes en een koffiebar.
  Vergeleken met bijvoorbeeld Rotterdam Centraal komt Utrecht er maar bekaaid vanaf met een lelijk golfplaten dak, onafgewerkte trappengangen en perrons onder de hal (let vooral niet op de loshangende draden, stofhopen en zwerfafval als je de trap oploopt), koude verlichting, … En dan binnenkort ook nog een nieuwe fietsenstalling die geheid binnen no time vol staat zoals bij de Jaarbeurs zodat het elke ochtend rondjes fietsen om het station wordt om je fiets kwijt te kunnen. Want stel je voor dat er een fiets in het straatbeeld komt, of dat er ‘tussengeparkeerd’ moet worden in de rekken. Gemiste kansen dus. Maar het is wel stukken ruimer dan het oude kruipdoor-sluipdoor halletje en dat is een stap vooruit!

 5. Berend

  Het blauwe bord is onvervangbaar.

 6. Henk

  Wie goed kijkt (en zich inleest in de informatievoorziening van CU2030) zal zien dat de huidige doorgang heel binnenkort gaat verdwijnen en de ingangen meer in de hoeken zitten, en de wolk er precies tussen. Ervaring heeft ook geleerd dat zich geen honderden mensen op een ontmoetingsplaats bevinden.

  Storm in ‘n glas water.

 7. Willem

  Weet iemand waarom de piano weggemoffeld is in een hoekje? Daar kon je goed afspreken, maar nu is hij maar moeilijk terug te vinden.

 8. Jan

  Cas weet maar goed ‘mooi’ en ‘informatiebord’ in één adem te noemen. Ze dachten dat het niet gedaan kon worden! Chapeau cas!

  Utrechter heeft ook zo’n mooie: ‘stel je voor dat er een fiets in het straatbeeld komt’, wat een talent voor satire!

 9. Wer

  Gelukkig rijd ik auto en zal nooit van m’n leven een stap in een trein/station waar dan ook in NL zetten..

 10. Marie

  En waar is dat leuke bronzen beeld gebleven wat vlakbij dat informatiebord stond?

 11. Joost

  Wat een onzin. Tegenwoordig spreek je af bij een bepaalde winkel, bijvoorbeeld de Bruna. Eén ontmoetingsplaats is niet meer van deze tijd, bij zo’n groot station.

 12. Linde

  Het leek me wel aardig toen ik het bericht las. Dus toen ik op t station was heb ik de wolk maar eens opgezocht. Hing ie totaal aan de andere kant. Het bord hing prettig centraal. Deze hysterisch flikkerende wolk – je zou er haast een epileptische aanval van krijgen – totaal niet. Jammer. Ook van die lichtjes.

 13. Herman

  Wat een lelijk ding!

  Valt wel op dus erg functioneel…

 14. FD

  Hangt erg leuk en niet in de weg hoor.
  Ik had de versie in Rotterdam al eens gezien.
  Allemaal ledjes en kost geen drol aan stroom dus.
  De scheef hangende perronpalen in het station storen me veel meer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).