Kytopia definitief naar Tivoli | De Utrechtse Internet Courant Kytopia definitief naar Tivoli | De Utrechtse Internet Courant

Kytopia definitief naar Tivoli

Kytopia definitief naar Tivoli

De muzikale broedplaats Kytopia verhuist definitief naar Tivoli Oudegracht. Het pand staat sinds eind mei leeg nu Tivoli is opgegaan in het nieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg.

Dat heeft de gemeente laten weten. De gemeente Utrecht is de eigenaar van Tivoli Oudegracht. De vraagprijs van het gebouw is meer dan 4 miljoen euro, maar op dit moment is er nog geen koper. Dat komt mooi uit voor Colin Benders, alias Kyteman, en zijn medemuzikanten van Kytopia. Op dit moment zitten zij nog in de studio’s aan de Zeedijk. Maar daar moeten ze vanwege nieuwbouw weg.

Creatieve broedplaats

Het muzikantencollectief was ze al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie voor hun studio, workshopruimte annex creatieve broedplaats. Die is nu gevonden in Tivoli Oudegracht. Volgende week zal onder toeziend oog van de Wethouder Vastgoed, Paulus Jansen, de ondertekening plaatsvinden van het huurcontract.

De invulling door Kytopia is tijdelijk. De gemeente gaat het complex van gebouwen aan de Oudegracht 245 verkopen. Voor de structurele invulling van het pand aan de Oude Gracht is inmiddels door Oud Utrecht een prijsvraag uitgeschreven en organiseert de gemeente dit najaar een stadsgesprek.

3 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Erg fraai nieuws…! Maar hebben ze verder ook de garantie gegeven dat de grote zaal (semi) openbaar en toegankelijk blijft? Of kan dit als verloren worden gezien voor het Utrechtse uitgaanspubliek..? Zou toch erg jammer zijn…

 2. Jan Willem

  Proficiat !!

 3. 's Jean

  Prima (tijdelijke) oplossing voor Kytopia maar voor de band(leden) blijft het een zorg voor het vinden van een acceptabele en betaalbare definitieve huisvesting.

  Als bewoner van de stad ken ik het “hart” van Tivoli niet maar de buitenkant heeft een uitstraling die vraagt om zorgvuldige invulling.

  Misschien een vershal met kwalitatief hoogstaande produkten?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).