Onveilige Laan van Chartroise gaat op de schop | De Utrechtse Internet Courant Onveilige Laan van Chartroise gaat op de schop | De Utrechtse Internet Courant

Onveilige Laan van Chartroise gaat op de schop

Onveilige Laan van Chartroise gaat op de schop
Laan van Chartroise. Beeld Google Maps
De Laan van Chartroise in Ondiep gaat op de schop. De weg moet veiliger worden voor fietsers en overstekend verkeer. De bushaltes moeten ook toegankelijker worden. De werkzaamheden beginnen de eerste week van juni en moeten half juli zijn afgerond.

De Laan van Chartroise in Ondiep gaat op de schop. De weg moet veiliger worden voor fietsers en overstekend verkeer. De bushaltes moeten ook toegankelijker worden. De werkzaamheden beginnen de eerste week van juni en moeten half juli zijn afgerond.

De Laan van Chartroise moet verkeersveiliger worden voor alle weggebruikers. Daarom past de gemeente de weg aan. Er moet meer ruimte voor fietsers komen en een rood fietspad. Ook worden de fietsstroken verbreed waar mogelijk.

Bij de kruising met de Abrikoosstraat en de Palissanderstraat is nu geen fietsstrook, maar die komt er wel zodat er een doorgaande route ontstaat. Datzelfde gebeurt bij de kruising met Ondiep. De bushaltes worden aangepast zodat die beter toegankelijk zijn.

Klachten

De gemeente heeft besloten de weg aan te passen na klachten van bewoners. Bewoners hebben in 2017 een petitie opgezet omdat het vooral onveilig zou zijn voor fietsende en overstekende kinderen. De initiatiefnemers waren al jaren in gesprek met de gemeente over de aanpassingen.

De werkzaamheden starten in de week van 3 juni en zijn uiterlijk eind juli gereed. In de week van 3 juni wordt de Laan van Chartroise tot aan de Thorbeckelaan ongeveer 1,5 dag afgesloten. Daarna worden de bushaltes aangepast. Hiervoor worden delen van de weg afgezet. In de week van 8 juli wordt de Laan van Chartroise nog een week afgesloten tot aan de Thorbeckelaan.

6 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Yes!!! Wilt u meer of minder stadsboulevards?

 2. SJ

  Pak dan gelijk de kruising Omloop/Laan van Chartroise/Anton Geesinkstraat aan: levensgevaarlijk voor voetgangers/fietsers met het autoverkeer dat hier stelselmatig de voorrangsregels aan hun laars lapt.

  Hoe vaak ik hier wel niet bijna onder een auto/bestelbus lig omdat de aanduiding voor het verlenen van voorrang blijkbaar niet duidelijk genoeg is.

  De Laan van Chartroise is dagelijkse kost op mijn fietsroute vanuit Overvecht naar mijn werk in de Binnenstad, en het is met afstand het minst veilige stuk asfalt waar ik langs moet.

 3. Richard Straatweg

  Wilt u meer of minder ongelukken?

 4. bee

  “fietsende en overstekende kinderen`´
  die zo zonder te kijken de weg opvliegen.
  het word die kinderen schijnbaar niet geleerd eerst te kijken.
  je kan wel alle schuld bij de auto´s leggen maar de rest moet ook gewoon uit hun doppen kijken.

  @sj

  wie heeft op wie voorrang daar?

 5. JdV

  @sj. Dat zijn dan zeker fietsers die een keer de auto pakken want als er 1 groep verkeersdeelnemers is die volledig onbekend is met verkeersregels zijn het fietsers. Of ze zijn wel bekend maar worden gewoon niet gevolgd, dat kan natuurlijk ook.

 6. Dirk

  Mooi, minder ruimte voor hardrijdende petjes en meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).